Дрехите блестят на „Въртидрешка“

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

За пети пореден път ще разменяме тоалети и ще се забавляваме с Empty Your Wardrobe

Платформата за размяна на дрехи „Въртидрешка“ се завръща тази неделя,    16 юли, от 17:00 часа, в Culture beat club в София. За пети пореден път съмишлениците от Empty Your Wardrobe дават пространство на всички, които искат да презаредят гардероба си, да открият мечтаните тоалети и да споделят с другите любимите си облекла, които вече не носят.

Този път инициативата има много блясък – тя е фокусирана около клубното настроение, а темата на събитието е Disco.

Резултат с изображение за въртидрешка

Посетителите могат да донесат до 5 парти дрешки, които искат да разменят с останалите. Както обикновено, те ще бъдат поставени на обозначени за целта места и всеки ще има възможността да избере за себе си толкова, колкото му се прииска, тук ограничение няма да има. Разбира се, добре е предварително да сме се погрижили тоалетите, които ще споделим с другите, да са в много добро състояние. За да няма разочаровани, моден консултант ще посреща гостите на входа и ще преценява кои артикули да бъдат допускани до събитието.

Обичайно организаторите са подготвили много изненади и награди. Какво по-хубаво от лято, коктейли, диско музика и парти дрешки? За доброто настроение ще се погрижи Dj Tot-F. Той ще подсили емоцията с фънки музика, а за разкош ще има и коктейли на промоционални цени.

Свързано изображение

Създателите на Empty Your Wardrobe винаги са били социално ангажирани и го доказват за пореден път с каузата, която стои зад настоящата инициатива. След като предишните акции на „Въртидрешка“ бяха обвързани с благотворително набиране на средства за бебе Валери, фондация „Очи на 4 лапи“ и учебния куклен театър на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, този път ще се обърне внимание на проблем, който за съжаление се превръща в съдба за  доста жени в България и за който не се говори много и публично – рак на шийката на матката.

Всеки, който е съпричастен или просто има желание и добро сърце, ще може да даде своята подкрепа и да дари пари в благотворителна кутия за помощ на Мариана в деня на събитието. Тя има нужда от спешна операция, след като й е открит рецидив, изискващ повторна спешна интервенция за отстраняване на органи. Манипулацията е много сложна и може да бъде извършена само в Истанбул.

Освен това дрехите, които не бъдат взети, след събитието ще бъдат дарени на организация, помагаща на хора в нужда.

С артикулите, останали от последната „Въртидрешка“организацията работи върху създаването на първата си колекция от рециклирани дрехи. Начинанието е естествено развитие на дейностите на Empty Your Wardrobe, а по него работи студентката по мода и дизайн от Националната художествена академия Мелинда Хубин. Линията е наречена ЗОВВ на четирите стихии – земя, огън, въздух, вода. Тя е вдъхновена от идеята да мислим повече за планетата, като най-малкото, което можем да направим, е да пазаруваме разумно и осъзнато. Очаквайте ревюто на 7 септември в София.

За Empty Your Wardrobe

До момента организацията е осъществила 4 събития за размяна на дрехи „Въртидрешка“ – всяко от тях със своя социален характер и кауза. След всички успешни инициативи, бяха проведени и творчески работилници под формата на курс с лектори, които запознаха аудиторията с интересна информация за модната индустрия.

Целта на всички събития е да се насърчи свободното споделяне на дрехи, вместо те да бъдат изхвърляни, както и промяна в общественото съзнание за опазване и съхраняване на заобикалящата ни среда.

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

И любовта ни сякаш по е свята, защото трябва да се разделим…

Днес е особен ден – от онези, които те карат да се чувстваш отговорен пред себе си и, заедно с това, мотивират очите ти...

„Икар“ в 23 категории тази вечер в Народния театър

Днес отбелязваме Световния ден на театъра. Тази вечер в Народния театър "Иван Вазов" ще бъдат връчени за 50-и юбилеен път наградите ИКАР. Актрисата Мария Каварджикова...

Хайнрих Ман: Силните имат право да бъдат оптимисти

Днес, 27 март, се навършват 150 години от рождението на Хайнрих Ман. Той е германски писател, един от най-острите критици на нацизма през 30-те...

От времето на Древна Елада досега театърът е магия, в която всички сме главни действащи лица

Театърът е място, където отиваме, за да поемем глътка въздух за душата. Там времето не съществува. Прожекторите заместват слънчевата светлина в реалност, в която...

Джузепе Торнаторе за един любовен филм в дигиталната ера

Един от последните филми на прочутия италиански режисьор Джузепе Торнаторе „Correspondence" разказва историята на любовниците Олга Куриленко и Джеръми Айрънс, които комуникират главно чрез...