Евтини цени на вилите в Гърция

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

След седем бурни години от прага на фалита нашата съседка е на път да загърби кризата и да се устреми напред

Непрестанният ръст на туризма в Гърция дава тласък и на пазара на недвижимости, където все по-търсени са евтините вили, пише германският в. „Ханделсблат“ в публикация, цитирана от гръцкото издание Нюз.ин.

Позовавайки се на местни брокери, икономическият вестник смята, че освен предпочитана дестинация за туристите, Гърция е търсена и заради предлаганите вили на пазара за недвижими имоти.

Някои от събеседниците на дюселдорфския кореспондент на вестника са оптимисти, и твърдят, че след седем бурни години от прага на фалита Гърция е на път да загърби кризата и да се устреми напред.

„Ханделсблат“ припомня, че за трета поред година Гърция бележи рекорди в туризма, изтъквайки, че това се дължи на негативните събития и процеси в съседна Турция и в страните от Северна Африка.

Резултат с изображение за greece villas

От ръста на гръцкия туризъм се възползват не само местните хотелиери и ресторантьори, но и пазарът на недвижими имоти, казва пред изданието брокерът Йоргос Перас.

Самият факт, че Атина съумя да пусне наскоро за първи път от три години насам нови облигации на капиталовия пазар, е още един знак, че страната върви към растеж, смята той и допълва, че „доверието към Гърция се завръща“.

Според вестника търсенето на вилни имоти в Гърция през първата половина на годината е скочило с 60 на сто спрямо същия период на миналата година.

Смята се, че този ръст е резултат от споразумението, подписано през юни от правителството на премиера Алексис Ципрас с международните кредитори на страната, в резултат на което Гърция получи още една финансова инжекция.

Резултат с изображение за greece villas

От изнесените данни се вижда, че цените на вилите в Гърция са сред най-ниските в региона и че средната цена на квадратен метър вилна площ възлиза на 2 700 евро, докато в Италия тя е 5 800 евро, в Испания – 4 400 евро, а в Турция – 3 000 евро. „По-евтини от Гърция са единствено цените в Португалия – 2 500 евро, и в Кипър – 1 500 евро на квадратен метър, пише още в.“Ханделсблат“.

Заглавна снимка: The Telegraph

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Първата целувка с него

Разделиха се по негово желание. Тя седеше на пейка в парка и го гледаше как се отдалечава и напуска живота ѝ завинаги. Сърцето ѝ...

Орлин Горанов празнува „50 години магия“ на сцената с турне и бляскав концерт-спектакъл в зала 1 на НДК

Орлин Горанов ще отбележи 50 години на сцената с турне и концерт-спектакъл на световно ниво в зала 1 на НДК на 19 ноември. Един...

Дафни дю Морие: Няма връщане назад в живота. Няма втори шанс.

Съмнявате ли се, че една миловидна английска аристократка може да всява ужас, достоен за майстор на съспенса като Хичкок? Е, повече недейте. Пример за...

Лекция за Майстора спасява от рухване гарата в любимото му село

В балетната зала на Народно читалище „Алеко Константинов 1897“ на ул. „Оборище“ 73 в столицата на 22 април от 19.00 ч. ще се състои...

Ди Каприо играе Синатра в новия филм на Скорсезе

Мартин Скорсезе ще режисира биографичен филм за Франк Синатра, в който главната роля ще се изпълнява от Леонардо ди Каприо. 81-годишният режисьор работи по...