Заобградете се с правилните хора! ~ Уорън БЪФЕТ

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Мъдростите на най-големия инвеститор в света, който днес навършва 87

Днес Уорън Бъфет навършва 87 години. Повечето хора биха се съгласили, че „Оракулът от Омаха“, както го наричат, е най-великият инвеститор в историята. Той пък обича да споделя мъдростта си, която му е помогнала да натрупа огромното си състояние.

Много от неговите най-добри цитати са включени в годишните му писма до акционерите на Berkshire Hathaway, които са задължително четиво. Повечето от тях обаче той споделя в различни интервюта, речи, коментари в печатни издания и дори се пренасят от уста на уста.

Резултат с изображение за Warren Buffett

Ето и някои от най-добрите от тях:

Бъдете наясно какво точно правите. Рискът идва, когато не знаете какво правите. Когато имате талант, един ден уменията ще надделеят над късмета.

Премисляйте отново и отново всичко. Държа да се отделя много време на премислянето, всеки ден. Хората рядко го правят, но е много важно в света на бизнеса. Много бизнесмени взимат импулсивни решения, които рано или късно водят до грешки.

Действайте внимателно във всичко, което правите. Отнема 20 години да изградите репутация и само 5 минути, за да я съсипете. Трябва да бъдете предпазливи както в живота, така и в бизнеса.

Ако нещата са зле, не ги влошавайте. Ако се озовете в дупка, не продължавайте да копаете.

Заобградете се с правилните хора. Няма как да направите успешна сделка, ако сте заобиколени с неправилните хора.

Не бъдете прекалено доверчиви. Купувайте акции в компании, които изглеждат толкова идеални, сякаш и идиот може да ги управлява. Чудесното приключва един ден, бъдете готови за момента, в който завесите ще паднат.

Оценявайте това, което е било преди да дойдат хубавите времена. Някой седи на сянка днес, защото друг преди това е посадил дърво.

Преценявайте кога да скочите от лодката. Ако се окажете в потъваща лодка може би ще е по-подходящо да я напуснете и вместо да насочвате енергията си в ремонтирането ѝ, насочете я към управляването на нова такава.

Навиците са трудни за променяне. Веригите, с които ви връзват са твърде леки за да се усетят, докато не натежат прекалено много, когато ще е почти невъзможно да ги счупите.

Вярвайте в успеха си, дори когато никой друг не го прави. Винаги съм знаел, че ще бъда богат и никога не съм се съмнявал в това.

Заглавна снимка: CNBC.com

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Вирджиния Улф: Този, който краде мечтите ни, краде и живота ни

Истинското ѝ име е Аделайн Вирджиния Стивън. Тя е сред най-значимите представителки на модернизма. Сред класическите ѝ произведения са „Госпожа Далауей”, „Към фара” и...

„У дома“ – изложба на Димитър Каратонев в галерия „Париж“

На 2 април 2024 г. от 18.00 ч., галерия "Париж" ще представи изложбата "У дома", създадена от вече отдавна утвърдилия се на българската сцена...

Историята на Франциск от Асизи: как разгулният младеж се превръща в най-почитания светец в Италия

Франциск от Асизи е най-почитаният светец и покровител на Италия, в чест на който настоящият римски папа прие името му. На него е наречен...

Шагал – уникален, неподражаем и подкупващо чаровен (снимки/видео)

Марк Шагал е псевдоним на Мойше Захарович Шагалов, руски и френски художник от еврейски произход. Един от предшествениците на сюрреализма. Ражда се в град...

Носителят на „Икар“ Пенко Господинов: Справихме се отлично с Ловешкия театър

"Нашата интерпретация на образа на Иполит Воробянинов, която работехме заедно с целия екип, в основата на който стои режисьорът Дамян Тенев и моите прекрасни млади колеги...