Добромир БАНЕВ: Виж си гаджето и разбери какъв си

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Да обичаш на инат, или за руския обичай да поседнем преди тръгване

Понякога наистина няма нищо по-хубаво от лошото време, стига то да е споделено с „правилния” човек. Доколко сме щастливи с хората, които обичаме? Обичаме ли всеотдайно, загърбили изпитанията на егото? Дъждът пречиства, но някои хора го ненавиждат, защото с крясъка си водата разбужда улуците на самотата. Няма нищо по-тегаво от това да се чувстваш самотен, особено когато си в компанията на хора, а навън грее слънце.

Любовните връзки са странно явление. Те до голяма степен приличат на времето. Някои са бурни като море, други са лежерни като припек на планинси излет. Ураганите сменят безгрижието на летните дни, после настъпва затишие, после е жега, от която ти се ще да се самоубиеш. В любовта има най-много оправдания, защото причините да обичаш са безкрайни и непредвидими. В този ред на мисли, обвиненията са насочени повече към другия, отколкото към нас самите. Обикновено ние сме правите, грешките са чужд приоритет.

Много хора охотно споделят дори с непознати любовните си неволи. Колкто и странно да звучи, има много влюбени на инат, както има и такива, които пазят любовта единствено за себе си от страх да не бъдат отхвърлени.

Често с дъжда заваляват и големите проблеми.

Никой не може да каже как се обича правилно. Да вкараш любовта в някакви норми, означава да я поставиш в кавички, далеч от идеята за мъдър цитат. Когато някой ти пречи да обичаш, елиминирай го, но ако осъзнаваш че причината да не си обект на желание не зависи от другия, намери сили да си тръгнеш. Сядането преди тръгване е руски обичай, който определено върши работа, особено ако е придружен с питие на екс.

Компромисите имат праг на търпимост или поне би трябвало да бъде така. Собствените ни заблуди, че всичко ще се оправи с времето, само отлагат крясъците на дъжда.

Чуждите съвети за справяне с несигурния любовен статус са грешка, която не трябва да си причиняваме. Животът е най-мъдрият съветник, доверявайте се единствено на времето. То винаги лекува, при това без рецепта.

Онези, които се оплакват от собствената си участ, първо трябва да се вгледат в своите любими. Много често те са най-точното ни отражение. Опитът ме е научил, че еднаквостите се привличат повече. Когато твърдим, че е обратното, това е просто начин да избягаме от себе си или да поне да дадем гръб на нещата, заради които не се харесваме особено. Надеждата, че друг може да ни избави от самите нас, е пълна илюзия. Хората обичат да говорят. Някои обожават да слушат собствените си гласове. Омайват сами себе си с обещания, че най-доброто в тяхната любовна връзка предстои. В това, разбира се, няма нищо лошо, докато не осъзнаят, че очакването е най-сигурният начин да се отдалечиш от възможната голяма любов.

Любовта е действие. Можеш да сублимираш по хиляди начини, но тя си остава такава, каквато допускаме да бъде. Дали дъждът навън ще ни изпълва с радост или ще ни кара да вием от шума на водата в улуците, зависи само от нас.

А сега – да пием по едно и да поседнем преди тръгване…

Снимка: Валентин Иванов-sValio

Добромир Банев

АRTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Моралът е проблем за цялата държава: 4 години без Милен Цветков

"Всички ужасно много се страхуват от смъртта и годините, които се трупат. Не се страхувам от смъртта, стига да не е болезнена. Въпреки че,...

Драсканица на Микеланджело бе продадена за 201 600 долара

Квадрат, надраскан върху пожълтял лист хартия от ренесансовия гений Микеланджело, беше продаден за 201 600 долара, което е 33 пъти повече от прогнозната му...

Климатичните промени, резултат от човешката дейност, са причина за екстремната топлинна вълна в Африка

Смъртоносната гореща вълна, която връхлетя Сахел в началото на април, е свързана с човешката дейност според изследване на научната организация World Weather Attribution (WWA), публикувано...

ЛСД, любов и още нещо…

За Ден на велосипеда (Bicycle Day) е приета датата 19 април, когато през 1943 г. швейцарският химик Алберт Хофман умишлено използва синтезирания от него...

Пътят е самият живот

Години наред търсих Бог, взирайки се в небето - мечтаех да раста духовно и да се сливам още повече с Божественото, имаше моменти, в...