Събота, 28 Октомври 2017 | Новините

Ето защо досега не сме правили това ефективно

Американски учени установиха, че химикалите от плодовете се премахват най-добре със сода за хляб, съобщи Лента.

Със серия от експерименти с ябълки учените, ръководени от Лили Хе, доказаха, че фунгицидът тиабендазол и пестицидът фосмет се изчистват най-добре с еднопроцентов разтвор на сода за хляб и вода. Накисването на плодовете в него от 12 до 15 минути премахва 80 процента от тиабендазола и 96 процента от фосмета. Разликата в процентите се дължи на дълбочината на проникване на химикалите в кората.

Миенето на ябълките само с вода или с разредена белина е много по-малко ефикасно.

Изтриването на ябълките с плат отстранява само праха от тях, но не и химикалите.

АRTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

СПОДЕЛЕТЕ

Свързани публикации (по етикет)

Насладата да знаеш

АRTday.bg е мястото, където можеш да научиш най-интересното в областта на културата, образованието и начина на живот. Заедно пътуваме към непознати светове, за да сбъднем мечтите си. Защото насладата да знаеш, е най-сигурният път към малките победи, които всеки от нас заслужава.


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
телефон: 0888 002 298
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017