Камелия Тодорова – класа и финес на джаз феста в Банско

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Хилда Казасян пя в дует с Живко Петров и свири на конги на площада под звездите

Слънчевото затъмнение вчера по никакъв случай не повлия на настроението на публиката на площада в Банско. За трета поредна вечер тя посрещна страхотни изпълнители от Международния джаз фест в курортния град. Шефът на феста д-р Емил Илиев не може да свали усмивката от лицето си при вида на любимите си музиканти, които е поканил на 20-то юбилейно издание.

Вчера на сцената бе младата, красива и великолепна Весела Морова с Любо Денев и неговите музиканти. А след нея излезе Хилда Казасян, която е свързана с Банско по много причини. Изненадващо за меломаните, тя пя с пианиста Живко Петров, като обясни, че техният дует вече е издаден и на диск. Не можа да се въздържи да обясни как режисьорът на клипа ги е качил на платформа на влак със скорост 80 км в час и те направо са обезумели от ужас. На сцената тя демонстрира не само гласовите си възможности, а и посвири на конги, припомняйки на публиката, че специалността й всъщност е ударни инструменти.

Не пропусна да припомни и концерта на 8 декември миналата година в зала 1 на НДК в памет на баща си Вили Казасян като изпя една от най-нежните му песни.

Впечатляваща Камелия Тодорова и рецепта за спагети белязаха предишната вечер на Банско джаз фест. Словенецът Урош Перич и „Мамбо Старс бенд” (Сърбия) откриха втората фестивална вечер. Певецът, наричан белият Рей Чарлз изпълни познатите песни от репертоара на великия джазмен, като за атмосферата на сцената допринесе и чаровната Лана Янянин, с която свириха на четири ръце.

Джаз примата Камелия Тодорова предложи на публиката свои познати песни, с напълно нови аранжименти на маестро Живко Петров, който акомпанираше на певицата заедно с басиста Веселин Веселинов-Еко и Димитър Семов на барабаните, по-известни като и JP3.


Михаил Йосифов

Камелия отново показа изключително висока класа и очарова площада под звездите. Тоалет, прическа и интелект отличават джазпримата и това е безспорен факт.

Най-много обаче публиката се забавлява с италианците от „Спагети суинг бенд”, които предложиха на публиката освен качествена музика, но и порция спагети приготвена на сцената от шеф Маурицио Сичилиано. Най-щастливи бяха децата, които се побъркаха да ядат спагети направо от майстора.


„Сантиментал суингърс“

Първата вечер имаха честта да открият невероятните дами от „Сентиментал суингърс“, за съжаление в намален състав, без Рони. Вера и Деси пяха заедно и поотделно. Вера Шандел, както винаги, успя да ни поднесе елегантно Big spender, а Деси ни раздвижи с великолепно авторско парче, съвмвестно с Мишо Йосифов.

В първия ден на фестивала на сцената се качиха и триото на Влатко Стефановски от Македония, както и Аксел Цвингенбергер, със своето буги-вуги пиано.

Международният джаз фестивал в Банско е най-големият летен музикален форум в България. Огромната популярност е причина да се превърне в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите.

Концертите са безплатни за публиката, а организацията се осъществява с помощта на спонсори. Основен спонсор е община Банско, с подкрепата на Виваком, а генерален спонсор FiBank.

Текст и снимки: Люсиена Крумова

Заглавна снимка: Youtube

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Вирджиния Улф: Този, който краде мечтите ни, краде и живота ни

Истинското ѝ име е Аделайн Вирджиния Стивън. Тя е сред най-значимите представителки на модернизма. Сред класическите ѝ произведения са „Госпожа Далауей”, „Към фара” и...

„У дома“ – изложба на Димитър Каратонев в галерия „Париж“

На 2 април 2024 г. от 18.00 ч., галерия "Париж" ще представи изложбата "У дома", създадена от вече отдавна утвърдилия се на българската сцена...

Историята на Франциск от Асизи: как разгулният младеж се превръща в най-почитания светец в Италия

Франциск от Асизи е най-почитаният светец и покровител на Италия, в чест на който настоящият римски папа прие името му. На него е наречен...

Шагал – уникален, неподражаем и подкупващо чаровен (снимки/видео)

Марк Шагал е псевдоним на Мойше Захарович Шагалов, руски и френски художник от еврейски произход. Един от предшествениците на сюрреализма. Ражда се в град...

Носителят на „Икар“ Пенко Господинов: Справихме се отлично с Ловешкия театър

"Нашата интерпретация на образа на Иполит Воробянинов, която работехме заедно с целия екип, в основата на който стои режисьорът Дамян Тенев и моите прекрасни млади колеги...