КУБА ВРЪЩА „ЛЮБОВНИТЕ МОТЕЛИ“

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Мярката е част от усилията на правителството да „разнообрази вариантите за любов“

Куба възражда мрежата от държавни „любовни мотели“ („posadas“) в Хавана, където двойки могат да наемат стаи почасово като част от усилията на правителството да „разнообрази вариантите за любов“, информира синдикалният седмичник „Трабахадорес“, цитиран от Ройтерс.

Столицата на карибския остров можеше да се похвали с десетки такива места до 90-те години (на миналия век), когато малко останалите бяха предоставени на кубинци, лишени от домове заради ураганите.

Резултат с изображение за cuba love motels

Уединението стана още по-трудно за влюбените, като се има предвид недостигът на жилища, принуждаващ много семейства да живеят в един апартамент и двойки да съжителстват дълго време след развода си.

Частните заведения запълниха тази празнина за някои, пише профсъюзното издание, но мнозина не могат да си позволят да плащат по около 5 долара – или една шеста от средната месечна заплата в държавния сектор – за три часа блаженство.

На по-бедните се налага да прибягват до „паркове, тъмни стълбища, плажа и дори Малекон (крайбрежния булевард)“, посочва „Трабахадорес“.

Сега обаче държавата иска отново да улесни правенето на любов.

Резултат с изображение за cuba love motels

„Искаме да възродим тази услуга, при която има силно търсене, социалното отражение е голямо и без съмнение е много печеливша“, заявява Алфонсо Муньос Чанг от Общинската компания за настаняване в Хавана, цитиран от седмичника. „Ще започнем с наричания от нас хотел Венто (Hotel Vento), двуетажна сграда с 16 стаи с бани“, разказва той.

„Градът има нужда от това“, казва Мария Стерлинг, управител на хотел Венто. Тя отбелязва, че служителите ще бъдат „много ентусиазирани“, тъй като заплатите ще се повишат с допълнителната работа.

Резултат с изображение за cuba love motels

След това властите ще възстановят някога популярни любовни мотели като Ла Монументал (La Monumental), както и ще трансформират друг хотел, допълва Муньос Чанг.

„Да се мисли как да се разнообразят вариантите за любов не е пресилено“, пише „Трабахадорес“. „Това е реалност, която засяга всеки и не може да бъде лукс“, заключава изданието.

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Драсканица на Микеланджело бе продадена за 201 600 долара

Квадрат, надраскан върху пожълтял лист хартия от ренесансовия гений Микеланджело, беше продаден за 201 600 долара, което е 33 пъти повече от прогнозната му...

Климатичните промени, резултат от човешката дейност, са причина за екстремната топлинна вълна в Африка

Смъртоносната гореща вълна, която връхлетя Сахел в началото на април, е свързана с човешката дейност според изследване на научната организация World Weather Attribution (WWA), публикувано...

ЛСД, любов и още нещо…

За Ден на велосипеда (Bicycle Day) е приета датата 19 април, когато през 1943 г. швейцарският химик Алберт Хофман умишлено използва синтезирания от него...

Пътят е самият живот

Години наред търсих Бог, взирайки се в небето - мечтаех да раста духовно и да се сливам още повече с Божественото, имаше моменти, в...

Стана ясна причината за тайната визита на Джон Малкович в София

Днес приключи кастингът на режисьора Джон Малкович за избор на актьори от щатната трупа на Народния театър, които ще участват в спектакъла „Оръжията и...