Какво вещае пълното слънчево затъмнение днес

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Как ще ни се отрази явлението в астрологичен план

Цялото астрологично войнство живо се вълнува от предстоящото пълно слънчево затъмнение на 21 август 2017.

От край време в историята на човечеството на затъмненията се е гледало със страх и почитание. Те са се смятали за предвестници на тежки времена, глад, природни бедствия, войни и разруха. Наблюдава се повишена престъпност и честота на инцидентите. Когато попадат във фиксирани знаци, какъвто ще бъде случаят през август – на 29 градуса в знака Лъв – затъмненията се свързват с геофизични процеси като земетресения, пожари, епидемии, наводнения.

В духовните учения се подчертава, че затъмненията отварят портал за тъмни сили, а средата се насища със злокобна енергия.

Затъмненията са прелюбопитно явление, което разбунва духовете, и в днешното рационално, технократско време са повече атрактивно шоу на природата. Но за мунданните астролози такова лекомислие е недопустимо, защото тяхното въздействие започва да се усеща седмици преди падежа си и продължава  месеци, а понякога и години след това.

Най-силно засегнати от слънчевото затъмнение ще бъдат териториите по земното кълбо, в които то ще бъде видимо, и още повече когато Слънцето е изгряващо или в кулминация по пладне. На 21 август тази година пълно слънчево затъмнение в кулминация ще се наблюдава над Съединените американски щати, като Слънцето ще бъде закрито от Луната на 90 процента над Вашингтон, седалището на властта.

Слънчевото затъмнение попада в третата декада на знака Лъв, която в древната мунданна астрология се е свързвала с религиозни напрежения, метежи и сблъсъци сред населението. Предвид глобалната конюнктура това най-вероятно ще бъде една от сферите, дълбоко и опасно активирани от силите на затъмнеието.

То попада и върху една от най-великите и почитани фиксирани звезди в древността, кралската звезда на Персия, Регулус, сърцето на Лъва.

Слънцето в мунданната астрология символизира държавния глава, президента, управника на страната. Някога затъмненията са всявали ужас, защото са вещаели смъртта на краля – та нали Луната засенчва слънчевата корона и лъчите му угасват.

Затова и затъмнението на 21 август най-вероятно ще хвърли неблагоприятни зарове в царския двор на президента Доналд Тръмп. Освен всичко останало, то е в съвпад с транзитен Марс и попада върху рождения Марс в първи дом от хороскопа на Тръмп. Марс е планетата на конфликта, агресията, войната. Изглежда, че затъмнението ще бъде от особена важност за американския народ, защото директно акцентира върху техния лидер. Ще отвори своеобразна кутия на Пандора, от която ще изригнат непредсказуеми първични реакции, невъздържани изявления, прибързани решения с невъобразими последици.

Президентът Тръмп ще се окаже централна фигура в (военни) сблъсъци с международен и юридически характер, които директно ще накърнят неговия имидж и ще оставят отпечатък върху дипломатическите му отношения. Казуси, завързани в Белия дом, ще протегнат дългите си ръце върху целия свят.

Резултат с изображение за слънчево затъмнение

Регулус е сърцето на Лъва, то е голямо и храбро, не търпи притворство, манипулации, поквара и глад за власт. Затова трудно ще остане скрито-покрито, в сянка или зад кулисите онова, което е докоснато от предстоящото слънчево затъмнение. Разкрития и конспирации ще разтърсят междунартодната общност.

На индивидуално ниво също ще се изисква безпощадна откровеност. Притворните страхливци ще бъдат изобличени и изядени от кучетата на колективната ярост.

Навярно, за да ни покаже нагледно мащабите на прозрачност, на която някои политически и лични процеси, ще бъдат подложени, вселената ще ни дари с астрономично явление – по време на цялото затъмнение ще се виждат посред бял ден на небето четири планети – Венера, Марс, Меркурий и Юпитер.

Източник: edna.bg

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Муза на Рафаело е най-желаната куртизанка в Рим

Историята на жената, нарисувана от Рафаело в образа на Галатея от прочутата му фреска във вила Фарнезина в Рим е разказана от италианската писателка...

Тъжната история на гения, изобретил предшественика на велосипеда

Той е изобретил предшественика на велосипеда и още какво ли не. Но приживе така и не получава признание. Бил е барон, но доброволно се...

Вирджиния Улф: Този, който краде мечтите ни, краде и живота ни

Истинското ѝ име е Аделайн Вирджиния Стивън. Тя е сред най-значимите представителки на модернизма. Сред класическите ѝ произведения са „Госпожа Далауей”, „Към фара” и...

„У дома“ – изложба на Димитър Каратонев в галерия „Париж“

На 2 април 2024 г. от 18.00 ч., галерия "Париж" ще представи изложбата "У дома", създадена от вече отдавна утвърдилия се на българската сцена...

Историята на Франциск от Асизи: как разгулният младеж се превръща в най-почитания светец в Италия

Франциск от Асизи е най-почитаният светец и покровител на Италия, в чест на който настоящият римски папа прие името му. На него е наречен...