Най-добрите места в Барселона

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Какво не трябва да пропускате в Каталонската столица

Каталонската столица Барселона е прочута не само с изключителните архитектурни творения на Антони Гауди, бурния нощен живот и един от най-силните футболни клубове на Испания. Посещавайки главния град на област Каталония, не пропускайте възможността да се запознаете с невероятните забележителности на Барселона и околностите. Има много места, които задължително трябва да се видят. Представяме ви списък на забележителностите на Барселона по рейтинг.

La-Rambla-barcelona

ЛА РАМБЛА

Най-популярната улица на Барселона е с дължина 1,2 километра, водеща от традиционния център на града до статуята на Христофор Колумб. Представлява пешеходна зона, осеяна с множество зеленина, магазинчета и кафенета. На пъстрата улица „Ла Рамбла“ може да си закупите сувенири, да слушате мелодиите на улични музиканти, както и да се освежите с безалкохолни напитки или да се сгреете с горещ чай.

Ешампле | Loyal Travel Blog

ЕШАМПЛЕ

Новият град или Ешампле е градски район с много сгради в стил модерн, наложил се втората половина на XIX век и характеризиращ се с пищната си орнаментика по сградите. Отличава се с правилните си форми на застроеност, което го прави уникален. От птичи поглед се забелязват характерните за архитектурата на този район множество квартали оформени като правоъгълници със скосени ъгли. В района можете да видите и няколко сгради авторството на Антонио Гауди – великият новатор на архитектурата от по-новото време.

Парк Индустриал Барселона | Loyal Travel Blog

ПАРК ИНДУСТРИАЛ

Паркът е получил името си от стара промишлена текстилна компания, която е създадена през 1847г. Този парк е изграден като резултат на план за възстановяване на Барселона от 1980г. Целта е била да се възстанови земя, заета някога от промишлени предприятия или услуги, които са закрити или преместени на други места в рамките на столичния район на Барселона. Тук има много интересни съотъжения – огромен железен дракон-пързалка, по чиято кожа децата се спускат; изкуствено езеро охранявано от Нептун, където Венера се отразява във водата; зелени полянки, които ви приканват за слънчеви бани, както и различни сенчести места само за сядане и почивка. В Парк Индустриал са разположени множество фонтани, детски площадки и модерни скулптури.

Триумфалната Арка, Барселона | Loyal Travel Blog

ТРИУМФАЛНАТА АРКА

Да, Барселона също има свята Триумфална арка по подобие на Париж. Разположена в близост до парк Цитаделата, тя служи за главен вход на Световното изложение, проведено в Барселона през 1888 г. Арката е изпълнена в неомавритански стил от архитект Жузеп Виласека и Казанова.

Парк Цитаделата, Барселона | Loyal Travel Blog

ПАРК ЦИТАДЕЛАТА

Оазис сред центъра на града. Намира се до каталонския парламент. Много удобен за разходки, спортуване, постоянно пълен с туристи. Основен атракцион тук е зоологическата градина, има няколко музея и известната каскада, представляваща арка с фонтани и водопад.

Музеят Пикасо Барселона | Loyal Travel Blog

МУЗЕЯТ ПИКАСО

Музей, който е задължителен за посещение в Барселона от любителите на изкуството. Тук буквално е събран целия творчески живот на великия художник. Изложени са над 3 500 творби на автора – скици от детските му години, гравюри, керамика. Музеят претендира за една от най-пълните колекции творби на Пикасо и датира от 1963 г.

Парк Гюел, Барселона | Loyal Travel Blog

ПАРКА ГЮЕЛ

Едно от най-интересните места в света, създадена по проект на великия каталунски архитект Антони Гауди през 1900 – 1914 година. Разположен е в квартал Гарсия, на хълма Ел Карамел. Тук в невероятна симбиоза се съчетават природата, градската архитектурна част и изкуството. Паркът Гюел, това веселяшко и жизнерадостно кътче, първоначално е построено за частна градина на Гюел (испански индустриалец), под влияние на модните течения в Англия по онова време. За направата на множеството каменни структури са използвани мънички цветни порцеланови парченца, а къщите в парка са като излезли от приказките. Скулптурата на големия многоцветен гущер (определян за символ на Барселона) пази проход към внушителна колонада, поддържаща огромна тераса с панорамен изглед към града. Опасва я каменна пейка, наподобяваща морска змия.

Магическия фонтант | Loyal Travel Blog

МАГИЧЕСКИЯТ ФОНТАН

Магическият барселонски фонтан е бил построен на хълма Монтжуик още през 1929 година. Този спектакъл на водата, светлината и музиката трябва да се види задължително. Прекрасният шедьовър носи наслада на всички възрасти посетители и не случайно е сред най-посещаваните фонтани в света.

Sagrada-Familia-Render-Barcelona-Yellowtrace-03[1]

САГРАДА ФАМИЛИЯ

Катедралата в Барселона е една от най-големите сгради в Испания. Смята се за връх в работата на архитекта А. Гауди. Внушителната постройка е с официално название Изкупителния храм на Светото семейство. Архитектът дотолкова е бил посветил живота си на построяването на катедралата, че разпродава имуществото си и се премества да живее на строителната площадка.

Barseloneta | Loyal Travel Blog

БАРСЕЛОНЕТА

Малка Барселона или Барселонета – близък до центъра на Барселона бивш рибарски квартал, свързан с Олимпийското село. Нов квартал, популярно място за забава през свободното време, както за туристи, така и за местните жители. Отличава се с красиви плажове, широки алеи за разходки и прекрасни рибни ресторанти.

Монсерат | Loyal Travel Blog

МАНАСТИРЪТ МОНСЕРАТ

Бенедиктинският манастир се намира на известно разстояние от Барселона. Смята се за най-святото място в цяла Каталония. В манастира Монсерат се пази скулптурата на Черната Богородица, окровителка на региона. Може да се позабавлявате като стигнете до манастира с кабинковата въжена линия.

barcelona

ГОТИЧЕСКИЯТ КВАРТАЛ

Най-старият в града квартал, много различен и интересен. Старинната архитектура несмутена се съчетава с безброй модерни магазини и кафенета. Тесни калдъръмени улички, високи готически сгради и первази с цветя – така изглежда старата Барселона. Бавна разходка из Готическия квартал в слънчева утрин гарантирано ще ви донесе наслада.

Заглавна снимка – BrainBerries

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Филми, снимани в София, ще покажат облика на града през 60-те и 70-те години

Винаги има какво да разкажем за кино "Влайкова" и читалището, което се помещава там. Ржисьорът Олег Ковачев, председател на настоятелството на Народно читалище "Антон...

Родопското село Орцево посреща деня при температура на въздуха от 9 градуса

„Живеем там, където над нас звезди са само и небето”, казва Исмаил Али в стихотворението си "Орцево". Дивното село Орцево е с най-висока надморска височина...

Идеите и възгледите на Адам Смит

Адам Смит, най-видната фигура в развитието на икономическата теория, е роден в 1723 г. в град Кърккалди, Шотландия. Като младеж следва в Оксфордския университет,...

„Когато имаш работа с бесни вълци, не можеш да бъдеш овца.“ Още от Мики Спилейн

Истинското му име е Франк Морисън Спилейн. Най-известен е с поредицата си криминални герои с главен герой детектив Майк Хамър. На български са преведени...

Васил Найденов открива София съмър фест

София съмър фест за пета поредна година отваря вратите си в Южен парк II, за да посрещне почитателите на културните събития под открито небе....