Джефри Ръш в кожата на Алберт Айнщайн (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Телевизионното събитие „Геният“ е с премиера на 23 април

Поредицата е съвместен проект на Fox 21 Television Studios и Imagine Television и е от 10 епизода, а самият Джефри Ръш изпълнява ролята на Алберт Айнщайн. Изпълнителни продуценти са носителите на „Оскар“ Брайън Грейзър и Рон Хауърд. Поддържащите роли се изпълняват от Емили Уотсън, Джони Флин, Саманта Коули, Т.Р.Найт, Сет Гейбъл и Винсънт Картайзър.

Въпреки че научните му постижения продължават да вдъхновяват цялото човечеството, малцина знаят истинската история за бурния живот на най-иконичния образ на XX век, Алберт Айнщайн.

Премиерата на световното телевизионно събитие „Геният“ по National Geographic ще бъде на 23 април (неделя) от 21:55 ч. Поредицата от 10 епизода ще бъде първата изцяло игрална продукция на канала. Тя разкрива как Алберт се превръща в Айнщайн, като показва необикновените му професионални постижения, заедно с експлозивния му, страстен и сложен личен живот.

Резултат с изображение за the genius movie national geographic

Алберт Айнщайн

„Геният“ е продукция на Fox 21 Television Studios, чийто мини-сериал „Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история” неотдавна доминира всички престижни церемонии и обра овациите на критиката, Imagine Television, продуцент на „24” и „Friday Night Lights,” и OddLot Entertainment, които по-рано тази година продуцираха номинирания за „Оскар“ филм „На всяка цена“. Поредицата е базирана на книгата на Уолтър Айзъксън „Айнщайн“, а изпълнителни продуценти са Брайън Грейзър, Рон Хауърд и Джиджи Прицкер, като първият епизод е и режисьорски дебют в игрална телевизионна продукция за холивудкото величие Рон Хауърд.

В ролите на любовниците, враговете и други учени-светила от времето на Айнщайн, в звездния актьорски състав на продукцията ще видим Джефри Ръш („Речта на краля“, „Карибски пирати“, „Блясък“) в ролята на големия едноименен учен, Джони Флин („Облаците на Силс Мария,” „Първа песен,” „Болен от любов”) като Алберт в годините преди световната слава на Айнщайн, както и Емили Уотсън („Теорията на всичко,” „Крадецът на книги”) в ролята на втората му съпруга – и негова първа братовчедка – Елза Айнщайн.

Резултат с изображение за the genius movie national geographic

Джефри Ръш и Джони Флин като Айнщайн

„Геният“ проследява възхода на Айнщайн от твърде скромното му потекло до любопитния мислител-бунтар, през битките за признание и страданията до световния му статус на знаменитост и превръщането му в човека, отключил мистериите на космоса със своята теория на относителността. Разравяйки се надълбоко, поредицата показва и вълнуващите емоции, които преживява Айнщайн, редуващи се с безсърдечност в отношенията му с най-близките, включително децата му, двете му съпруги и безбройните други жени, с които той има паралелни взаимоотношения.

Действието се развива в неспокойните времена между двете световни войни. Лице в лице със зараждащия се анти-семитизъм в Европа, шпионските игри и потенциалната атомна заплаха, Айнщайн се бори като съпруг и баща, но и като човек с принципи, дори и когато собственият му живот е в опасност.

“Нямам особени таланти, просто съм ужасно любопитен.“

Поредицата започва с тийнейджърските години на Айнщайн (в ролята Джони Флин), когато той се противопоставя на баща си и зарязва училището си в Германия, за да се запише в университет в Швейцария. Любовта му към нежния пол и страстта му към физиката разцъфват, след като разбива сърцето на първата си любов Мари Уинтелер (Шанън Тарбът, „Обещание“, „Виртуозът“), увлечен от своята мистериозна и неуловима колега-състудент Милева Марич (Саманта Коули, „Виктория“, „Лов на вещици“). Този вихрен романс ги изправя срещу преподавателите им, както и срещу една неочаквана бременност, която ги принуждава да оставят настрана великите си мечти, а Айнщайн трябва да започне работа като чиновник, подтикнат от своя близък приятел Мишел Бесо (Сет Гейбъл, „Салем“, „Fringe“). Стремейки се да пробие в научната общност, Айнщайн публикува пет оригинални дисертации за една година, привличайки вниманието на мнозина, включително на учен, който впоследствие ще се превърне в един от най-яростните му противници, д-р Филип Ленърд (Майкъл Макелатън, „Игра на тронове“).

В навечерието на Първата световна война и на прага на разпада на брака му, Айнщайн се впуска в афера със своята първа братовчедка Елза. Променящата се политическа ситуация го вкарва в особено политизирани научни кръгове, което довежда до търкания с близки приятели и колеги-съмишленици като Фриц Хабер (Ричард Топол, „Covert Affairs,” „Elementary”) и Макс Планк (Ралф Браун, „Пришълецът 3”, „TURN: Washington’s Spies”). Заемайки морална позиция, Айнщайн отказва да застане на страната на Германия. Войната започва и границите са затворени, а той не може да се прибере при синовете си в Швейцария, когато те най-много имат нужда от него.

„Никога не мисля за бъдещето. То идва прекалено скоро.”

Свързано изображение

Съдбата се усмихва на Айнщайн (в ролята Джефри Ръш) след войната, когато неговата теория на относителността се доказва. На път да се превърне в знаменитост за една нощ, Елза (Уотсън) изисква от него да сключат брак, за да избегнат иначе неотменимия скандал. Борейки се с Милева за развод, Айнщайн едновременно трябва да се справя и с главоломната слава. След напрегнат разпит от властите и консула Реймънд Гайст (Винсент Картайзер, „Момчетата от Медисън Авеню“, „Saints & Strangers”), той успява да се измъкне от лапите на зараждащия се анти-семитизъм и да потърси убежище в Съединените щати като емигрант.

Той заживява и преподава в Принстън, Ню Джърси, но продължава да е обсаден от всички страни. Крехките му отношения с децата и внуците му му тежат, а накрая се озовава в леглото и с руската шпионка Маргарита Коненкова (Аня Бъкщайн, „Игра на тронове“) и трябва да се справи и с Дж. Едгар Хувър (Т.Р. Найт, „Анатомията на Грей“), който тръгва на лична вендета с цел да го съсипе. Изправя се и срещу може би най-голямото от всички предизвикателства: натиска да изостави пацифизма, в който вярва цял живот в името на надеждата, че Хитлер и походът му към Европа могат да бъдат спрени. Въпреки всички трудности, Айнщайн все пак успява да намери надежда и вдъхновение преди смъртта си, в срещата си с младо момиче, тепърва учещо се да разбира света. Както казва самият Айнщайн, „Важно е да не спираме да си задаваме въпроси. Любопитството има особена причина да съществува.“

Резултат с изображение за the genius movie national geographic

Заснета в Прага, Чехия, където Айнщайн живее и преподава в началото на кариерата си, поредицата показва още цяла плеяда научни знаменитости от онова време, в това число Мари и Пиер Кюри, Вилхелм Рьонтген, Карл Юнг, Вернер Хайзенберг и други. National Geographic ще излъчи световната премиера на „Геният“ през април в 171 държави на 45 езика.

Изпълнителни продуценти на продукцията са Брайън Грейзър, Рон Хауърд и Франси Калфо за Imagine Entertainment, с ко-продуцент Анна Кълп; мениджър, изпълнителен продуцент и сценарист е Кен Билър от OddLot Entertainment, Джиджи Прицкел и Рейчъл Шейн са изпълнителни продуценти, а Мелиса Ракер е ко-продуцент; Сам Соколов и Джеф Кууни от EUE/Sokolow са също изпълнителни продуценти. Сценаристът Ноа Пинк, който адаптира сериала за телевизионен екран, е и изпълнителен ко-продуцент. National Geographic е представляван от Каролин Дж. Бернщайн, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на дивизията за развитие на игрална продукция. Поредицата е съвместен проект на Fox 21 Television Studios, Imagine Television и OddLot Entertainment.

Източник и снимки: FOX България  и National Geographic България

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Хосе Ортега и Гасет: Истинската любов е само опит да се разменят две самоти

Той е сред най-блестящите изследователи на същността и еволюцията на европейската идея, известен доскоро у нас предимно с фундаменталния си труд “Бунтът на масите”....

„Диви цветя“ е смешен до сълзи, но и нагарчащ роман (откъс)

С изтънчен психологизъм и непрощаваща ирония украинският писател Васил Слапчук разказва в романа си „Диви цветя“ (изд. Изида, превод Мариян Петров)  една семейна история през погледите...

„Гунди – легенда за любовта“ с дългоочакван първи трейлър

С голямо нетърпение очакваме "Гунди - легенда за любовта". Филмът ще бъде в българските киносалони от 18 октомври. Създаден е по действителни събития, разкази...

Расим се връща към живописта с „Недовършени творби“

Изложба на известния визуален артист Расим (RASSIM®) се открива на 15 май от 19.00 ч. в столичната One gallery на ул. „Дякон Игнатий“ 1. Експозицията под...

Влюбеният в България Ярослав Вешин

Бащата на художника, Франтишек Вешин, по професия лекар, е активен участник в освободителната борба на родината си. За дейността си получава смъртна присъда, но...