Дисниленд Париж – забавлението никога не свършва (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Увеселителният парк в Европа днес навършва 25 години

Дисниленд Париж е приключение, което ще се хареса и на деца, и на родители. Срещата с любимите герои от анимациите на Дисни, както и адреналиновите атракции в увеселителния парк, успяват да нни пренесат в съвсем различен свят.

Резултат с изображение за disneyland paris

Първото важно нещо, което трябва да знаете, е че има два парка – парк Дисниленд и Уолт Дисни Студиос. В първия са въртележките, влакчетата, разходките с лодка, а във втория ще можете да надникнете зад кадър и да видите как се правят някои от любимите ви анимации. Един ден не е достатъчен и за двата парка, така че ако времето ви е ограничено, изберете само един.

Резултат с изображение за disneyland paris

В Дисниленд парка има атракции както за най-малките (въртележки, возене в чашите за чай на Шапкаря от „Алиса в Страната на чудесата“, лежерна разходка с лодка из подземното царство на карибските пирати), така и за по-големите деца – влакчета из американската пустош, разходка с круизен кораб. Сред най-екстремните атракции е изстрелване с „ракета“ в космоса, което няма да забравите. Има и 4D кино – разходка в кораба от „Междузвездни войни“.

Резултат с изображение за disneyland paris

Дисниленд Париж се намира извън самия град. Американците от Walt Disney Company се колебаели между Испания и Франция при стъпването си на Стария континент, но полетата с цвекло, разположени на 32 километра от Париж, накланят везната в полза на французите.

Резултат с изображение за disneyland paris

Първият парк, разположен върху площ от 52 хектара, отваря врати за публиката на днешния ден, 12 април, през 1992 година и е обвързан с класическите герои на Disney (Снежанка, Пепеляшка, Питър Пан и други), които с годините се допълват от нови продукции.

Резултат с изображение за disneyland paris

Десет години по-късно, през март 2002 година, е открит Walt Disney Studios, вторият парк, посветен на киното с категорично холивудски декор: новоиспанска архитектура, палми, фасадите и осветлението са в стил арт деко, има и хангари за снимане на филми.

Днес атракционите от първия парк продължават да бъдат най-привлекателните начело с „Карибските пирати“ (6,5 млн. посетители годишно), „Светът е малък“ (6,3 млн. годишно) и „Бъз светкавицата“ (5,6 млн.).

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...