Как да са го приготвим за 5 минути
Пестото е идеалният вариант за подправяне на паста, но е изключително подходящ и за овкусяване на салати, пици и брускети. Лятото е най-благодатният сезон, защото всички необходими продукти за приготвянето му можем да намерим във всяка добре заредена зарзаватчийница.
За да впечатлита своята половинка, са ви нужни:
1. Стрък пресен босилек, около една чаена чаша;
2. Орехи – 25 грама;
3. Кедрови ядки – 25 грама;
4. Три скилидки чесън;
5. Настъргано италианско сирене Пермиджано – 50 грама;
6. Сол – 1 чаена лъжичка;
7. Черен пипер – 1/2 чаена лъжичка;;
8. Сокът от половин лайм или малко прясно изцеден лимонов сок;
9. Студено пресован зехтин – 100 гр.
Цялата смес разбърквате с помощта на блендер. Достатъчно е да натиснете копчето на уреда и след секунди пестото е готово.
Да ви е сладко! Виното е задължително!
Мануела Георгиева
ARTday.bg