Неделя, 19 Ноември 2017 | Начинът на живот

Животът на „принцесата” на корабния магнат се сравнява достойно с древногръцки епос

„Принцесата” на корабния магнат Аристотел Онасис се ражда на 11 декември 1950 г. И загива при неизяснени обстоятелства 37 години по-късно. Според злите езици заради проклятие, което Мария Калас стоварва върху фамилията Онасис, след като бащата на Кристина отказва да се ожени за оперната прима...


Онасис с цялото си семейство

Животът на тази жена прилича на древногръцки епос: любов, изневери, трагични съвпадения, предателства, разочарования, кратко щастие и дълги периоди на депресия. И трагична смърт, която си остава загадка и до днес.


С любимия си баща

Кристина се ражда в Ню Йорк в началото на декември 1950 г. И като всички принцеси расте в разкош - дори куклите й са с тоалети на Диор. Двамата с брат й Александър са възпитавани в много страни - Франция, Гърция, Англия.  В средата на 70-те години, когато Кристина е на 24, тя изгубва всичките си роднини. Отиват си от живота един след друг първо брат й - в самолетна катастрофа през 1973 г., след това майка й - през 1974 г. от свръхдоза наркотици, и накрая баща й - през 1975 г. След смъртта му, Кристина се отказва от американското си гражданство, и остава гражданин на Гърция и Аржентина.


Руският й съпруг Сергей Каузов, който е офицер от КГБ

Проклятието не подминава и личния й живот. От първите й два брака остава само разочарованието, и през 1978 г. се запознава с руснака Сергей Каузов, който, според мнозина, е офицер от КГБ. Техният романс се развива бързо, Сергей се премества в Париж, и за тяхната връзка научава не само френското разузнаване, но и ЦРУ, което алармира, че КГБ иска да сложи ръка върху състоянието на Онасис. Но предупрежденията не спират Кристина и бракът, за който говори целия западен свят, става факт. На сватбената церемония присъстват само близки на Каузов, но, озовавайки се в малката московска квартира, Кристина разбира, че няма да живее в Съветския съюз и няколко дни по-късно се връща в Европа. Сергей тръгва след нея, младоженците дори планират да имат дете, но това не се сбъдва. Следва развод, а Кристина подарява на бившия си съпруг... танкер.


Дъщерята на Кристина - Атина

Последният съпруг на Кристина е  Тиери Русел - френски бизнесмен. Като всеки французин той не може да се похвали с вярност и „подарява” на съпругата си две извънбрачни деца. Онасис не успоява да преглътне това и през 1987 г. отново се развежда. Въпреки раздялата именно Русел е баща на единственото и дете - Атина.


Тиери Русел - неверният съпруг

През есента на 1988 г. Кристина пристига в Аржентина, където според слуховете възнамерява да мине за пети път под венчило. Избраникът й е приятелят от детинство Георгиус. Но не стига до олтара. Сестрата на Георгиус - Марина, открива тялото на Онасис на 19 ноември 1988 г. И до днес не е изяснено какво е причинило смъртта. Кристина е намерена в банята, седнала до вратата, а от крана тече вода. Не са намерени следи от наркотици, и според свидетели, Кристина не е употребявала такива вещества в последните дни от живота.

Загадъчната смърт на наследницата на милиардите на Онасис оставя много въпроси. Аутопсията показва, че е имала белодробен оток, но лекарите твърдят, че сърцето й е било здраво. Версия за самоубийство също не е потвърдена - тя била щастлива и щяла да се омъжва, освен това се грижи за дъщеря си. Кристина Онасис променяла завещанието си няколко пъти, но след развода с последния си съпруг оставя Атина за единствен наследник на огромното състояние, което, според различни оценки, достига 3 милиарда долара. Очевидно в историята на Онасис парите могат да донесат всичко друго, но не и щастие.

ARTday.bg

Следвайте ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

СПОДЕЛЕТЕ

Свързани публикации (по етикет)


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
телефон: 0888 002 298
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017