Сряда, 29 Ноември 2017 | Начинът на живот

5 признака, които ги отличават от останалите

Какво точно представлява злото? Ами лошият човек? Може би това е някой, който има неморално поведение.  Но къде е границата, която разделя добрия от лошия?

Всеки от нас носи по малко от двете в себе си, но със сигурност съществуват хора, които основателно могат да бъдат определени като зли. Те са навсякъде около нас, могат да ни изненадат във всеки момент, като неочаквано излязат иззад съседния ъгъл. Завистта не може да съществува сама, нужно е наличието на нечие щастие.

Ето как да разпознаваме злобата, която се крие зад ослепителната усмивка:

1. Лошите хора се радват на нещастието на другите

Не е задължително да подскачат от радост когато научат, че имате проблем, но ще усетите, че някак вашето нещастие ги успокоява и те имат нужда да чуят за болката ви.

Не бъркайте тези хора с добри приятели, само защото изглеждат добри слушатели - истината е, че те просто имат нужда да виждат болка в очите на своя „приятел“.

Завистта не е само към вас, тя е към всички. Такива хора завиждат на всеки, който има повече от тях и не могат да приемат, че всеки човек е дарен с различни блага. Лошите искат всичко за себе си.

2. Злите хора имат една обща черта – те са властни

Тук не става дума за някой, който е загрижен за вас и иска да ви вижда здрав, нахранен, облечен, спокоен, в безопасност и т.н., както вашите родители. Става дума за човек, който иска всички около него да се съобразяват непрекъснато с неговите настроения, желания, нужди, цели, проблеми, страхове и какво ли още не. Това е човек, който ви кара да се чувствате под напрежение - дали случайно няма да сбъркате без да искате, да го ядосате с „невежеството си“ и тогава да бъдете сурово наказани. Целта на злия човек е да поеме контрол над вашите чувства и емоции, дори най-дълбоките и интимни мисли, за да ги превърне в негативни, песимистични и меланхолични. След среща с подобен човек, вие ще се чувствате изтощени, празни, сякаш ограбени.

3. Лъжата я нямат за нищо, прикрити са

Нека бъдем честни – всеки лъже. Понякога за нещо дребно, понякога с намерение да спестим на някой болката. Лъжата винаги е лошо решение, но да бъдеш истински лъжец не е решение, а същността на някои хора. Лъжецът не умее да казва истината. Или за да каже истината, той трябва да положи усилия, точно както един добър човек полага усилия, за да измисли и изрече лъжа. Лъжецът си измисля толкова много, че историите му се превръщат в неговата фалшива реалност. В тази реалност, умът му се превръща в затворник на лошите му навици и отношение към околните.

 4. Те са жестоки

Погледнете начина, по който вашият заподозрян се държи с околните – как постъпва. Умее ли той да прощава, би ли загърбил своя комфорт, за да угоди на другите? Как реагира той, когато бъде обиден или подразнен, макар и несъзнателно? Вероятно той е жесток и отмъстителен и ви е споделял, че не може да забрави дори най-невинното прегрешение на свой близък. Този човек се чувства избран да наказва останалите, но замислете се – има ли основанието един човек да определя съдбата на другите хора или дори животни?

5. Лошите хора са безотговорни

Единственото, което ги интересува е да бъдат добре, без значение какво може да причинят на другите. Ако случайно почувстват някаква вина, веднага ще я пренасочат към друг. Те отказват да се грижат за някой друг и да носят каквито и да било отговорности към семейство, приятели, съседи, колеги и всички около тях. Лошите хора не се извиняват, те биха направили всичко, за да ви накарат вие да се извините за техните грешки.

Източник: teenproblem.net

ARTday.bg

Следвайте ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

СПОДЕЛЕТЕ

Свързани публикации (по етикет)


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
телефон: 0888 002 298
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017