Идват 3-те януарски дни, които сбъдват мечти

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

От утре започват Водиците. Вижте какво вещаят

За българите в древността дните по Водици (5, 6, 7 януари) са били последните дни от годината. Празникът води началото си още от преди Христа и е бил приеман като символ на живота и сътворението. Тогава можем с пълна сила да си честитим встъпването в Новата Година. Почитаме водата, а небето се разтваря за желанията ѝ. Това са силни дни, пречистващи ни от изминалите преживявания. Наричани са още и дни на магия, в чийто период можем да се самоорисаме с благодат.

На 5 януари е първият ден на Водици, ден, в който прадедите ни са правили мълчана и наричана вода.

На 6 януари е денят на мъжката енергия, когато момчетата и мъжете се къпят в студена изворна вода за здраве и сила.

А третият, последен ден от Водици, 7 януари, е свързан с женската енергия, когато жените и момите се къпят в студената вода за здраве и плодородие.

Свързано изображение

Така пречистени, двете енергии се сливат силни в новата година. Празникът Водици води началото си много преди Христа и неслучайно се засича с Богоявление. Сега е прекрасен момент да наречем новия цикъл, в който навлизаме. Дори и да не вярваме в ритуали, магията и магичното, трябва да вярваме в себе си.

Пожелавайте с пълна сила онова, което би ви донесло удовлетворение. В живота ни винаги има едно нещо, чието реализиране неусетно премоделира и хармонизира всичко останало. След време ще има друго – „Там където си успял, няма да преуспееш“, но вие открийте това, кое е сега.

Ако се колебаете, следвайте усещането за трепет и ентусиазъм, те са изключителни водачи. Пуснете се по течението на техните води, влагайки намерение и решимост.

Резултат с изображение за water hands

Не молете, заявявайте пред вселената онова, което сте готови да направите, и то ще се прояви в дните ви. Дори да нямате никаква логична концепция как нещо би могло да се получи, тази линия на съдбата вече се е развила. Вибрирайки на нейната честота (чрез ясно намерение и увереност), следвайки усещането си за радостна възбуда, избирате тя да се изяви осъзнато, бидейки постепенно материализирана.

Разбира се, може да направите това във всеки друг ден, а може да не го правите, ако считате, че не е подходящия момент за него.

Ала мъдростта, идваща от миналото, не е случайна. За да познаем себе си, трябва да познаем корените си. Познавайки традициите си, се сдобиваме със силата на предците си.

А това ни дарява със сила в намеренията, делата и сбъдването.

Източник: Edna.bg

ARTday.bg

Следвайте ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Първата целувка с него

Разделиха се по негово желание. Тя седеше на пейка в парка и го гледаше как се отдалечава и напуска живота ѝ завинаги. Сърцето ѝ...

Орлин Горанов празнува „50 години магия“ на сцената с турне и бляскав концерт-спектакъл в зала 1 на НДК

Орлин Горанов ще отбележи 50 години на сцената с турне и концерт-спектакъл на световно ниво в зала 1 на НДК на 19 ноември. Един...

Дафни дю Морие: Няма връщане назад в живота. Няма втори шанс.

Съмнявате ли се, че една миловидна английска аристократка може да всява ужас, достоен за майстор на съспенса като Хичкок? Е, повече недейте. Пример за...

Лекция за Майстора спасява от рухване гарата в любимото му село

В балетната зала на Народно читалище „Алеко Константинов 1897“ на ул. „Оборище“ 73 в столицата на 22 април от 19.00 ч. ще се състои...

Ди Каприо играе Синатра в новия филм на Скорсезе

Мартин Скорсезе ще режисира биографичен филм за Франк Синатра, в който главната роля ще се изпълнява от Леонардо ди Каприо. 81-годишният режисьор работи по...