Ричард Гиър на 72: Отпуснете се, превърнете се в Любов (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Днес чаровникът на Холивуд празнува рожден ден

Той е роден във Филаделфия и е второто от общо пет децв семейството. През ученическите си години свири на музикални инструменти и пише музика за постановки. Оказва се, че е разностранно талантлив още от малък. Завършва гимназия и печели стипендия за университета в Масачузетс, където изучава философия и драматично изкуство. След две години прекъсва следването си, за да се посвети на театъра.

Първата му голяма роля е в рок-мюзикъла „Grease“, поставен в Лондон. През следващите години участва в редица пиеси, сред които е и „Укротяване на опърничавата“ по Шекспир. Гиър дебютира в киното през 1970 с епизодични роли. През 1977 е забелязан с изпълнението си във филма с участието на Даян Кийтън „Looking for Mr. Goodbar“. На следващата година получава главната роля във филма на Терънс Малик „Days of Heaven“.

През 1980 г. изпълнява на Бродуей ролята на затворник в концентрационен лагер в пиесата „Bent“, за която е отличен с наградата „Theatre World Award“. През същата година култовата му роля във филма на Пол Шрайдър „Американско жиголо“ изстрелва актьорската му кариера нагоре, а участието му през 1982 в „Офицер и джентълмен“ затвърждава статута му на звезда. В този период актьорът се отправя и на пътешествие из Хондурас, Никарагуа и Салвадор – точно по времето на гражданската война там. Посещава много бежански лагери.

През годините кариерата му се върти около успешни и неуспешни филми, докато не изиграва сполучливите си превъплъщения в трилъра на Майк Фигис „Вътрешни афери“ и в романтичната мелодрама „Хубава жена“, която се превръща в една от класиките на този жанр.

Гиър продължава с успешни роли във филми като „Съмърсби“, „Първичен страх“ и „Булката беглец“, където за втори път си партнира с актрисата Джулия Робъртс.

През 2002 г. Ричард Гиър посвещава много време, за да се подготви за изпълнението си в мюзикъла „Чикаго“, за който е отличен заслужено със „Златен глобус“ и номиниран за наградата „Оскар“. Следва музикалната драма от 2004 г. „Ще танцуваме ли?“, където си партнира с Дженифър Лопес, а през 2008 г. излезе и екранизацията на романа на Никълъс Спаркс „Нощи в Роданте“ с участието на Даян Лейн.

Ето ценният урок, който ни дава рожденикът:

Има едно мощно упражнение, което е доста просто и аз започнах да използвам преди много години.

Когото и да съм се срещал по пътя си, било то човек или насекомо, първата мисъл, която допускам, по отношение на това същество, е:

Желая ти щастие!

Най-важното е, че тази идея, наистина трябва да бъде първата:

Желая ти щастие!

Тази мисъл напълно ще промени това, което се случва между вас и този човек. Казвам го, изхождайки от личен опит. Съществуват много медитативни практики, които не позволяват на лошото да достигне душата ви.

Понякога е много трудно, когато срещнете враг, когато се окажете лице в лице с неочаквано трудна и тежка ситуация…

Всеки има възможност да преобразява пространството около себе си. И да осъзнае как когато бавно в него се загнезди някоя негативна емоция, може да я преобрази, преди тя да е обзела цялата му душа.

Когато си спокоен, виждаш всичко такова, каквото е. Разбираш, че гневът е просто невежество, нищо повече. Невежество от моя страна, от ваша…

Преобразувайте егото си, отпуснете се, превърнете се в Любов.

Заглавна снимка: GreePX

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Картинката, която дълбоко в себе си съдържа надежда

Днес, 20 април, отбелязваме Международния ден на свободния печат. За съжаление България се нарежда на едно от последните места в света по свобода на...

Първата целувка с него

Разделиха се по негово желание. Тя седеше на пейка в парка и го гледаше как се отдалечава и напуска живота ѝ завинаги. Сърцето ѝ...

Орлин Горанов празнува „50 години магия“ на сцената с турне и бляскав концерт-спектакъл в зала 1 на НДК

Орлин Горанов ще отбележи 50 години на сцената с турне и концерт-спектакъл на световно ниво в зала 1 на НДК на 19 ноември. Един...

Дафни дю Морие: Няма връщане назад в живота. Няма втори шанс.

Съмнявате ли се, че една миловидна английска аристократка може да всява ужас, достоен за майстор на съспенса като Хичкок? Е, повече недейте. Пример за...

Лекция за Майстора спасява от рухване гарата в любимото му село

В балетната зала на Народно читалище „Алеко Константинов 1897“ на ул. „Оборище“ 73 в столицата на 22 април от 19.00 ч. ще се състои...