Сряда, 08 Юли 2020 | Авторът си ти

Теодора Маркова, „Любов или война, въпрос на гледна точка“

Войната е другото име на любовта. Бойното поле са сърцата ни. Оръжията са чувства, прикрити зад брони. Война без ограничения, без право на отказ, до последна капка кръв, до последно дихание, до смърт. Въоръжени сме. Първи изстрел и като на  шега  известяваме: любов или война?! Война. Куршумите свистят - арогантност, ирония, сарказъм. Изстреляни думи  оцелват мишената. Кратките периоди на примирие са част от военната стратегия, за  да заблудиш  противника и да нанесеш пореден удар. Любовта на мъжете е война. Не знам нито един военен термин. Осъзнавам, че нямам боеприпаси. Окупираш сърцето ми. Печелиш битката, но ще  загубиш ли войнатата? Зад стоманен поглед прозират враговете ти - мъжко самолюбие и его, крещящи за победи.

Познаваш жените, но не и любовта. Анализираш ме. Не намираш логика в действията ми. Любовта е атипична, нежен поглед, студени ръце, които те прегръщат, усещане, че някой те гони по ръба на ежедневието. Силен противник си. Разбирам, че си ветеран  и дори имаш няколко ордена от Третата световна война за Любов. Ветераните знаят как да пазят сърцата си. Аз нямам подвизи на фронта. Последен ход и следва отстъпление. Военният съд наказва дезертьорите, а престъпленията от любов не са ли по-жестоки?

Любовта моли да не я убиваме. Жените не са създадени за война, а за да вдъхновяват  и обичат. С една целувка войната е прекратена. Даваш ми втори шанс за победа. Няма думи, само пясъчни въздишки. Останали безмълвни - мълчим. Не чувам нищо, само ударите на сърцето ти. Нежността на устните ти е безпощадна. Един въпрос с острие на меч се забива в  ума ми: когато мъжете целуват, още ли мислят  за война?

Теодора Маркова

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

СПОДЕЛЕТЕ

Свързани публикации (по етикет)


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017