Събота, 10 Март 2018 | Новините

Два дни авторът е потърпевш от безхаберието на администратори, работещи за социалната мрежа

Поетът Добромир Банев вчера алармира, че "доброжелател" e откраднал неговите данни и снимки и e създал не един, а два профила във Facebook. За измамата авторът научил от фотографката на последната му книга "Аз съм в другото такси" – Ивелина Чолакова. Мнимият потребител се представя за вдовец и за космически инженер и търси начин да измъква пари от хора, живеещи в Испания и Аржентина. „Кръстил“ се е Ferguson Andrea Kane.

След стотици подадени сигнали към Фейсбук за случая, от администрацията блокираха профила и авторската страницата на ... Добромир Банев, не и тези на измамника. Два дни Банев изпраща копия от лични документи и снимки, за да докаже, че той е притежателят на истинския профил, но засега резултатът е нулев.

Ето защо Добромир Банев се обърна с отворено писмо към медиите, което публикуваме:

Отворено писмо до Фейсбук чрез българските медии

Уважаеми дами и господа,

Потресен съм от реакцията на администраторите в социалната мрежа Фейсбук. Вместо да деактивират цели два фалшиви профила с мои снимки, които бяха докладвани от стотици хора, от лицевата книга деактивираха моя профил. Така ме поставиха в унизителната позиция аз да доказвам, че съм себе си. Поискаха да снимам личната си карта, после поискаха да снимам лицето си, заедно с документа ми за самоличност. Два дни се занимавам с пълни глупости, докато лицето, ползващо личните ми снимки във фалшивите си профили, продължава да мами хора и да иска пари от тях.

Подобно безобразие е не просто нетърпимо. То доказва, че всеки потребител е в невъзможност да защити правата си, защото доверието се предполага в полза на онези, които водят живот на жалки измамници. Призовавам администраторите на Фейсбук моментално да активират профила ми, както и авторската ми страница, а да деактивират двата профила на въпросния "космически инженер". Бездействието на работещите за Зукърбърг множи деянията на човек, който прави много хора нещастни.

С цялото ми разочарование към администраторите на Facebook,

Добромир Банев

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕ

Свързани публикации (по етикет)

Насладата да знаеш

АRTday.bg е мястото, където можеш да научиш най-интересното в областта на културата, образованието и начина на живот. Заедно пътуваме към непознати светове, за да сбъднем мечтите си. Защото насладата да знаеш, е най-сигурният път към малките победи, които всеки от нас заслужава.


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017