Почина кралят на порнографията Лари Флинт

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Множество съдебни деля белязаха живота на предприемача

Лари Флинт, основател на списание Hustler, който преди време се беше самообявил за „продавач на мръсотия, на когото му пука“, е починал на 78-годишна възраст.

Флинт е починал в съня си в болница Cedars-Sinai в Лос Анджелис, според неговия мениджър.

Издателят на порнографското списание Hustler често създаваше скандали и беше обект на множество съдебни дела по време на петдесетгодишната си кариера в този бизнес.

Флинт беше прострелян през 1978 г., докато стои пред съд в Джорджия по време на съдебно дело за непристойност.

Опитът за убийство го парализира от кръста надолу, а инвалидната му количка беше позлатена и подплатена с кадифе.

Резултат с изображение за „larry flynt hustler“

Срещу извършителя така и не бяха повдигнати обвинения. Той обаче е екзекутиран години по-късно – през 2013 г., заради поредица от убийства, информира BBC.

Роденият през 1942 г. в Кентъки Флинт не завършва училище и започва кариерата си в развлекателната индустрия за възрастни, като отваря стриптийз клубове с брат си в Охайо.

Резултат с изображение за „larry flynt hustler“

Издаваният бюлетин за тези клубове впоследствие се превръща в списание Hustler, което излиза за първи път през 1974 г.

Според Флинт, в пика на тиража му, списанието е купувано от около 3 милиона души месечно.

Неговите съдебни битки бяха представени във филма от 1996 г. „Народът срещу Лари Флинт“, като той беше изигран от Уди Харелсън. Режисьор на лентата е Милош Форман.

Резултат с изображение за „larry flynt film“

Едно от по-известните дела срещу Флинт беше заради сексуална карикатура на евангелиста Джери Фалуел, която се появява в Hustler през 1983 г.

Фалуел завежда дело за клевета за 50 млн. долара срещу Флинт и печели на по-нисша инстанция. Впоследствие обаче делото стига до Върховния съд, където Флинт печели с 8 на нула 0 гласа. Единодушното решение пък оказва подкрепа на свободата на словото и защитата на сатирата в САЩ.

Империята на Флинт се простира и в други сфери на развлекателната индустрия, като се смята, че в определен период е имала 150 млн. долара годишен оборот, според Reuters.

Извън света на порнографията, Флинт се кандидатира няколко пъти неуспешно за политически постове и има пет брака.

ARTday.bg

Резултат с изображение за „larry flynt“

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Пътят е самият живот

Години наред търсих Бог, взирайки се в небето - мечтаех да раста духовно и да се сливам още повече с Божественото, имаше моменти, в...

Стана ясна причината за тайната визита на Джон Малкович в София

Днес приключи кастингът на режисьора Джон Малкович за избор на актьори от щатната трупа на Народния театър, които ще участват в спектакъла „Оръжията и...

Алберт Айнщайн: Не вярвам на думичката „ние“!

Алберт Айнщайн е роден в Улм, Германия, на 14 март 1879 година. На 15-годишна възраст напуска училище, тъй като не харесва дисциплината и зубраческата...

В Ню Йорк 353 балерини танцуваха за световен рекорд (видео)

Стотици млади балерини с бели пачки и прибрани коси се събраха в сряда в нюйоркския хотел "Плаза", за да подобрят световния рекорд за едновременно...

Марсел Паньол: Кажи ми на какво се смееш, за да ти кажа какъв си

Той е първият представител на Седмото изкуство, който през 1946 г. е приет за член на Френската академия. На българският читател е известен преди всичко...