Писма до Дядо Коледа затрупват частен адрес в Ню Йорк (СНИМКИ)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Предстои историята на „Чудото на 22-ра улица“ да се превъплъти във филм

Освен на Северния полюс, в нюйоркския квартал „Манхатън“, от години Дядо Коледа получава писма и на още един странен адрес.

Западна 22-ра улица, апартамент 7 – тук всяка година пристигат десетки писма до Дядо Коледа. Джим Глауб и партньорът му с изнеанада установяват, че през декември пощата им започва да се пълни – първоначално само по няколко, но през 2010 г. са буквално лавина!

Резултат с изображение за 22 str. new york santa claus

Решават се да отворят няколко – разбират, че това са истински писма с истински молби – за играчки, за топли дрехи. Предимно от семейства, които не разполагат с много средства.

Появява се идея да се изпълнят част от исканията в посланията до белобрадия старец. Така се ражда благотворителната организация „Чудото на 22-ра улица“.

Резултат с изображение за 22 str. new york santa claus

Джим Глауб, основател на фондацията „Чудото на 22-ра улица“: Това, което хората получават е есенцията – духа на даването. Връщаме се към изначалното, към същността на празника. Става дума за това да превъзмогнеш себе си – да даваш и това да те кара да се чувстваш добре. Хората са безкрайно доволни – вземат писмо, изпълняват желанието, посочено в него и се чувстват фантастично!

Резултат с изображение за 22 str. new york santa claus

Никой не знае как точно се е получило объркването. Мнозина предполагат, че историята датира от 19 век и е свързана с писателя Клемънт Кларк Мур, автор на стихотворението „Нощта преди Коледа“. Смята се, че той е живял в този квартал в Манхатън.

Резултат с изображение за 22 str. new york santa claus

„Чудото на 22-ра улица“ набира скорост – обикновено по празниците фондацията успява да сбъдне желанията на най-малко 500 семейства.

Сега в апартамент номер 7 живее Меридит. С удоволствие събира писмата и вярва, че те са малки коледни чудеса.

Резултат с изображение за 22 str. new york santa claus envelopes

Меридит Маккернан, настоящ собственик на апартамента: Мисля, че това е лъч светлина. Замисляш се за момент и осъзнаваш, че е Коледа, че всички вярваме в Дядо Коледа – така че всички имаме нещо общо. Просто е хубаво да знаеш, че има толкова много семейства, които искат да помогнат на хора с по-малко възможности.

Предстои историята на „Чудото на 22-ра улица“ да се превъплъти във филм.

Източник: БНТ

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Вирджиния Улф: Този, който краде мечтите ни, краде и живота ни

Истинското ѝ име е Аделайн Вирджиния Стивън. Тя е сред най-значимите представителки на модернизма. Сред класическите ѝ произведения са „Госпожа Далауей”, „Към фара” и...

„У дома“ – изложба на Димитър Каратонев в галерия „Париж“

На 2 април 2024 г. от 18.00 ч., галерия "Париж" ще представи изложбата "У дома", създадена от вече отдавна утвърдилия се на българската сцена...

Историята на Франциск от Асизи: как разгулният младеж се превръща в най-почитания светец в Италия

Франциск от Асизи е най-почитаният светец и покровител на Италия, в чест на който настоящият римски папа прие името му. На него е наречен...

Шагал – уникален, неподражаем и подкупващо чаровен (снимки/видео)

Марк Шагал е псевдоним на Мойше Захарович Шагалов, руски и френски художник от еврейски произход. Един от предшествениците на сюрреализма. Ражда се в град...

Носителят на „Икар“ Пенко Господинов: Справихме се отлично с Ловешкия театър

"Нашата интерпретация на образа на Иполит Воробянинов, която работехме заедно с целия екип, в основата на който стои режисьорът Дамян Тенев и моите прекрасни млади колеги...