След обвинения в изнасилване кариерата на Арми Хамър приключи

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Появиха се спекулации, че потърпевшата Ефи е българка

Арми Хамър и Ефи в романтичен момент. Снимката бе разпространена в американските медии от адвокатката на обвинителката Глория Олред.

По всичко личи, че с кариерата на Арми Хамър е свършено. След обвиненията в изнасилване срещу актьора, той загуби всички текущи роли във филмови и телевизионни проекти. Последно това се случи с минисериала Gaslit („Осветен“), посветен на скандала „Уотъргейт“. Ролята на съветника в Белия дом Джон Дийн, предвидена за Хамър, бе поета от Дан Стивънс. Минисериалът разказва историята на Марта Мичъл – съпруга на правосъдния министър Джон Мичъл, която първа предупреждава за участието на президента Никсън в аферата. В ролята е Джулия Робъртс, а Мичъл ще бъде изигран от Шон Пен.

Дни по-рано Хамър бе изгонен и от актьорския състав на „Шпионин за милиард долара“, съобщи Би Би Си. В шпионската драма за Студената война той щеше да си партнира с Мадс Микелсен. Още преди старта на снимките Арми излезе и от състава на комедията „Уредена сватба“ с Дженифър Лопес. Отменено бе и участието му в поредицата на „Парамаунт плюс“ „Предложението“ за заснемането на „Кръстникът“. Агенцията му WMF прекрати договорни отношения с него.

Всичко това се случи, след като в средата на март жена, представяща се само като Ефи, даде видеопресконференция и обвини актьора, че я насилвал в продължение на четири часа през 2017 г. Полицията в Лос Анджелис започна разследване срещу звездата от „Призови ме с твоето име“ и „Социалната мрежа“.

Проблеми в личния живот на Арми Хамър се появиха още миналата година, когато той се разведе с Елизабет Чеймбърс след 10-годишен брак. 2021-а стартира за него още по-зле с появата в социалните мрежи на скрийншотове от негов акаунт. В тях става дума за насилие, секс, наркотици, канибализъм и други BDSM забавления. В анонимния акаунт в Инстаграм houseofeffie бяха публикувани фантазиите на актьора – да пие кръв от раните ѝ, да изтръгне сърцето ѝ и да прави секс с каишка на врата ѝ. „Аз решавам кога ще ядеш, кога ще спиш, кога ще свършваш, кога ще ходиш в тоалетната. Живееш, за да се подчиняваш и да ми бъдеш робиня“. Имаше и снимки, на които не се вижда лицето на предполагаемата партньорка, но се вижда шията ѝ, покрита със синини. В Twitter се появиха още скрийншотове от различни източници, с още по-обезпокоително съдържание – в едно от тях Хамър се нарича „100% канибал“.

На 14 януари актьорът отрече, че зловещите съобщения са негови. Но същия ден пред сайта PageSix бивша негова партньорка на име Кортни Вучекович сподели за странните му сексуални фантазии: „Казвал ми е, че иска да ми изтръгне реброто, да го изпече на барбекюто и да го изяде“. Още няколко жени много сходни спомени за неговото поведение – сред тях и Джесика Енрикес, екссъпруга на актьора Джош Лукас. Тя заяви, че е убедена, че съобщенията са истински, и е блокирала Арми в Инстаграм.

Междувременно в редица американски медии като US Magazine, The Wrap и сп. „OK“ се появи и фамилията на обвинителката. Ефи Ангелова бе представена от адвокатката Глория Олред като „24-годишна жена от Източна Европа“. Това предизвика спекулации, че потърпевшата от сексуалните апетити на Хамър е българка. Наистина част от снимките в Инстаграм акаунта https://www.instagram.com/houseofeffie/ имат удивителна прилика с профили на едноименна млада дама от България.

Самата Олред нашумя у нас покрай делото, което американската репортерка Джени Суши заведе срещу Кубрат Пулев за целувката след мача му в САЩ през март 2019 г. Именно тя изпрати Кобрата на курс за превенция срещу сексуални посегателства и му издейства 6-месечна принудителна почивка от бокса.

Дали Хамър е действително изнасилвач и коя точно е обвинителката му – предстои съдът да се произнесе, но междувременно скандалът създаде проблеми и на „Дисни“. Те вече цяла година отлагат – и не само заради коронавируса – премиерата на филма си „Смърт край Нил“ по романа на Агата Кристи. Продължението на „Убийство в Ориент Експрес“, режисирано от Кенет Брана, е с участието на Хамър и „Дисни“ още не са решили какво да правят с този факт. Арми изпълнява една от основните роли във филма, но за момента студиото не смята да презаснема „Смърт край Нил“ и да му търси заместник. Подобно нещо би струвало десетки милиони, да не говорим за натоварените графици на екранните му партньорки Анет Бенинг, Доун Френч, Дженифър Сондърс и Софи Оконедо.

Подобни проблеми все пак са възниквали и са били решавани круто: след като Кевин Спейси бе обвинен в сексуално посегателство над непълнолетен, Sony го замени с Кристофър Плъмър в продукцията на Ридли Скот „Всичките пари на света“. Амазон пък се отказа от правата за разпространение на „Един дъждовен ден в Ню Йорк“, след като дъщерята на автора му Уди Алън – Дилън Фароу, поднови обвиненията си срещу него в разгара на #MeToo.

Снимка: Глория Олред

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Първата целувка с него

Разделиха се по негово желание. Тя седеше на пейка в парка и го гледаше как се отдалечава и напуска живота ѝ завинаги. Сърцето ѝ...

Орлин Горанов празнува „50 години магия“ на сцената с турне и бляскав концерт-спектакъл в зала 1 на НДК

Орлин Горанов ще отбележи 50 години на сцената с турне и концерт-спектакъл на световно ниво в зала 1 на НДК на 19 ноември. Един...

Дафни дю Морие: Няма връщане назад в живота. Няма втори шанс.

Съмнявате ли се, че една миловидна английска аристократка може да всява ужас, достоен за майстор на съспенса като Хичкок? Е, повече недейте. Пример за...

Лекция за Майстора спасява от рухване гарата в любимото му село

В балетната зала на Народно читалище „Алеко Константинов 1897“ на ул. „Оборище“ 73 в столицата на 22 април от 19.00 ч. ще се състои...

Ди Каприо играе Синатра в новия филм на Скорсезе

Мартин Скорсезе ще режисира биографичен филм за Франк Синатра, в който главната роля ще се изпълнява от Леонардо ди Каприо. 81-годишният режисьор работи по...