Събота, 06 Февруари 2021 | Книги

Избрани мисли на писателя, напуснал видимия свят на днешния ден през 1985-а

Джеймс Хадли Чейс е литературен псевдоним на английския писател Рене Брабейзън Реймънд. Автор е на около 80 криминални романа. Първият - „Няма орхидеи за мис Бландиш“, е издаден през 1939 г. Сюжетите на Чейс са известни с това, че обикновено лошите не биват наказани, злото тържествува, добрите не получават справедливост. Както често става в живота. Умира на 6 февруари през 1985 г.

Представяме ви избрани мисли на писателя:

„Без мечти и надежди животът не струва нищо.“
„Човекът с пари генерира такова чувство за власт, че си мисли, че може да направи всичко. Аз не обичам всемогъщите, не обичам хората, които имат много пари, защото започват да оказват натиск върху останалите.”
„Мъжете предпочитат развратни жени, защото почтените са доста скучни.”
„Търговците на наркотици са най-презрените твари на земята.”
„Често става така в живота – научаваш цената на най-скъпото едва когато го изгубиш.”
„И аз съм човек като другите – всички обичаме да ни говорят приятни неща.”
„Жените не струват нищо заради факта, че се лепят за мъжете. Като погледнеш как се държат повечето от тях, си мислиш, че се намираш на евтина разпродажба.”
„Хората, които не са успели да подредят собствения си живот, нямат право да дават съвети.”
„В Холивуд съдят за хората не по таланта, обноските или умението да се държат в обществото, а само по доходите им.”
„Свещен дълг на писателя е да каже нова дума на читателите си. Тя трябва да е достатъчно значима, за да си струва да се чуе.”

Борис Белев

ARTday.bg

Следвайте ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

СПОДЕЛЕТЕ

Свързани публикации (по етикет)


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017