Петък, 18 Септември 2020 | Кино

Избрани мисли от знаменитата актриса

Родената в Стокхолм, Швеция, актриса Грета Гарбо (18.09.1905 - 15.04.1990) се нарежда сред най-големите звезди от периода на нямото кино и последвалия го златен период.

Тя е на 5-то място в списъка на 100-те най-добри актьори за всички времена според Американския филмов институт. През 1955 г. Гарбо получава почетен „Оскар“ за цялостната си кариера и незабравимите си роли.

Твърди се, че преди смъртта си, тя написала автобиография, но дори и да съществува, тази книга все още не е публикувана.

През 1987 г., вече в напреднала възраст, изкълчила глезена си при падане. По време на дългото възстановяване не е можела да прави обичайните си дълги разходки и така започнало началото на края. Две години по-късно се наложило да се подложи на хемодиализа заради сериозни проблеми с бъбреците. Навръх Великден, на 15 април 1990 г., Гарбо починала от пневмония. Според последното ѝ желание, тялото й било кремирано и прахът - погребан в стокхолмско гробище. Години след нейната смърт интересът към личния ѝ живот обаче остава все така горещ.

Резултат с изображение за greta garbo

ARTday.bg подбра няколко мисли на знаменитата актриса:

"Животът би бил толкова прекрасен, ако знаехме какво да правим с него."

"Всеки, който се усмихва постоянно, крие издръжливост, която е почти плашеща."

"В нашия свят няма място за голямата любов и за да я изпита човек трябва да заплати с живота си."

"За да покажеш достойнствата си се иска много повече ум, отколкото за да прикриеш недостатъците си."

"Не трябва да се омъжваш, за да имаш добър партньор и приятел в живота."

"Не си се представям в ролята на съпруга - ужасна дума."

"Никога не съм казвала "Искам да бъда сама". Казвала съм само "Искам да ме оставят на спокойствие", което не е едно и също нещо."

"Няма никой, който да ме иска - не мога да готвя."

"Изглежда има закон, който урежда всички наши действия, така че аз никога не правя планове."

"Аз вярвах, че съм надарена с особени сили. Опитвах се да намеря обяснение и за хладното си отношение към киното, и към заобикалящите ме мъже и жени. Намирам, че причината за това е, че цял живот съм действала въз основа на реалистични преценки."

"Иска ми се да бях свръхестествено силна, за да мога да оправям всичко, което не е наред."

"Има много неща в сърцето, които не можеш да споделиш с друг човек. Те са твои лични радости и скърби, които никога не можеш да изкажеш. Когато ги кажеш, губиш част от себе си."

Заглавна снимка: 7wallpapers.net

АRTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

СПОДЕЛЕТЕ

Свързани публикации (по етикет)


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017