Петък, 17 Ноември 2017 | Изложби

„Порталът” на Димитър Свиленов е откровение за смисъла на живота

Галерия изложбена зала „Архиви“ на ул. „Московска” №5 представя 20-ата юбилейна изложба „Порталът” на художника Димитър Свиленов – Микерин, на 4 декември, понеделник, 18,30 часа. Художникът, който рисува в медитация, ще представи 25 платна, създадени през последните две години. Новите му творби са рисувани с любов и носят позитивност и добро настроение. Ще има и няколко картини с египетски образи.

„Светът ще става все по-духовен, чист и спокоен след 2017 г.”, казва художникът, който рисува енергийни картини в медитация. „Ти влизаш в портали и рисуваш образи от други цивилизации”, казва за него приживе големият философ и езотерик Кубрат Томов. „Да не забравяме, че сме длъжни да правим добро и да даряваме - това е мисията на човеците. Когато правиш добро, то се увеличава многократно и се връща при теб”, споделя още творецът.

Когато рисува, не знае какво ще се получи накрая. Като е в медитация, вижда картината едва след като я завърши. Критици от Виена казват за него, че Свиленов развива нов тип изкуство, непознато до момента – изкуство на духа. През последните години Микерин отбелязва, че светът ще стане по-добър, когато започнем промяната от нас самите. Той самият работи върху това, да изчисти от себе си всички погубващи емоции, като гордост, гняв, разочарование, обида, страх и омраза. Това е преобразило живота му. „Когато в нас има само любов, тогава сме спокойни!”, казва талантливият творец. „Гневът уврежда черния дроб и образува камъни в жлъчката, мъката руши белите дробове, стресът уврежда сърцето, мозъка и предизвиква паник атаки”, предупреждава Димитър Свиленов. Художникът съветва да събудим любовта, благодарността и хармонията в живота си.

Тъй като човечеството влиза в духовна ера, е нужно да се замислим за смисъла на съществуването си, да сме внимателни в отношенията помежду си, да ценим културата си и да пазим природата.

От 2010 г. Димитър Свиленов рисува картините си в Царичина. Казва, че това е най-чистото място в България, а там го е отвел извънземният разум. За мястото на 20 км от София казва, че е порта към други измерения „Могилата, по която ходя, е най-силно енергийно място в България. Там открих себе си”.

Румяна Смилкова

ARTday.bg

Следвайте ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

СПОДЕЛЕТЕ

Свързани публикации (по етикет)


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
телефон: 0888 002 298
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017