Неделя, 13 Декември 2020 | Театър

„Обичай ме бавно“ в онлайн инициативата на Арт театър – Берлин "Известни актьори четат съвременни български автори"

За кратко време онлайн инициативата на Арт театър – Берлин "Известни актьори четат съвременни български автори" набра толкова голяма популярност, че публиката няма търпение да се срещне със следващите участници в проекта.

Днес ви представяме талантливия актьор Петър Антонов, който чете от най-новата книга на поета Добромир Банев – „Обичай ме бавно“. Припомняме, че в началото на месец октомври, в Българския културен институт в Берлин, двамата представиха и на живо пред берлинската публика стихове, включени избрано в изданието на „Персей“.

За онлайн формата на изданието "Известни актьори четат съвременни български автори" Петър Антонов е избрал едно от най-вдъхновяващите стихотворения в книгата – „Любов до синьо“. Видеото е дело на креативния режисьор Александър Моллов.

Припомняме, че всяка неделя, в 18:00 ч., "Арт театър" в Берлин ще продължава да радва своята публика с късче българско изкуство.

Приятно гледане!

 

Любов до синьо
от Добромир Банев

Най-простите неща така болят!

Любов до синьо. Обич до припадък.

Въпроси като ситен дъжд валят.

Светът е полудял,

животът – сладък.

Играем роли в евтин водевил,

където се намразваме до вечност.

Обноските ни предполагат стил,

изгубен със самата ни човечност.

Но именно в нелепата среда,

която припознаваме за своя,

крещим безумно между „не“ и „да“:

„Най-истинската истина

е моята.“

Въпроси като ситен дъжд валят.

Светът е полудял, животът – сладък.

Болят най-простите неща, болят!

Любов до синьо.

Живи –

до припадък.

("Обичай ме бавно", Издателство "Персей" - 2020 г.) 

Мануела Георгиева

Заглавна снимка и видео: Александър Моллов

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕ


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017