VII Национален конкурс за поезия „Димитър Тонев“

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

За автори до 45-годишна възраст

Конкурсът за поезия „Добромир Тонев“ е анонимен, темата – свободна. Всеки участник може да представи от едно до три свои стихотворения. Кандидатства се само с творби, които не са публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на конкурса, и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси.

Желаещите трябва да изпратят творбите си до 29 септември 2017 г. включително, на адрес: Пловдив 4000, пл. „Стефан Стамболов“ № 1, Община Пловдив, Дирекция „Култура и културно наследство“ за Конкурса за поезия „Добромир Тонев“. (Валидна е датата на пощенското клеймо върху плика.) 

Творбите трябва да бъдат поставени в голям пощенски плик, който да съдържа съответно:  

• Стихотворенията (неподписани), отпечатани в три екземпляра. Ако някои от творбите са неозаглавени, вместо заглавието се вписва първия ред на произведението.

• По-малък, ненадписан, запечатан плик с личните данни на участника: трите имена, ЕГН, л.к. №, дата и място на издаване, постоянен адрес и адрес за кореспонденция, имейл и телефон за връзка, кратка биография, както и заглавията на стихотворенията, с които участва.   Представените творби, както и данните от малкия плик, задължително трябва да бъдат написани на компютър. Кандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат допуснати до участие.

Наградният фонд, осигурен от община Пловдив и партньори е както следва:

От Община Пловдив:

•           Първа награда – 600 лв. и грамота

•           Втора награда – 400 лв.  и грамота

•           Трета награда –  200 лв. и грамота

Специални награди от партньори:

•           Парична награда за поет-студент – 100 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П.  Хилендарски“. Наградата ще бъде връчена от Декана на факултета.

•           Специална награда за млад поет –  300 лв., осигурена от Радио Пловдив;

•           Ваучер в размер на 70 лв. за екскурзия по избор, осигурена от Туристическа агенция „Ана Травел“; 

•           Вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.

Церемонията по награждаване на победителите в конкурса ще се състои в навечерието на годишнината от рождението на поета – 14 октомври 2017 г., събота, от 18:00 ч., в книжарница „Хермес Централ“, Пловдив, ул. „Княз Александър I“ № 43 (срещу фонтана пред Община Пловдив).

Събитието се провежда със съдействието на Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „Хермес“, ПУ „П. Хилендарски“, г-жа Тони Симидчиева и Туристическа агенция „Ана Травел“,  с медийното партньорство на БНР – Радио Пловдив и БНТ 2.

Организаторите не поемат разноските, свързани с пътуването, престоя и нощуването на участниците от други населени места, поканени за получаване на наградите. Ръкописи не се връщат.

За допълнителна информация: 032/623 205, e-mail: d_tonev_konkurs@plovdiv.bg

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Първата целувка с него

Разделиха се по негово желание. Тя седеше на пейка в парка и го гледаше как се отдалечава и напуска живота ѝ завинаги. Сърцето ѝ...

Орлин Горанов празнува „50 години магия“ на сцената с турне и бляскав концерт-спектакъл в зала 1 на НДК

Орлин Горанов ще отбележи 50 години на сцената с турне и концерт-спектакъл на световно ниво в зала 1 на НДК на 19 ноември. Един...

Дафни дю Морие: Няма връщане назад в живота. Няма втори шанс.

Съмнявате ли се, че една миловидна английска аристократка може да всява ужас, достоен за майстор на съспенса като Хичкок? Е, повече недейте. Пример за...

Лекция за Майстора спасява от рухване гарата в любимото му село

В балетната зала на Народно читалище „Алеко Константинов 1897“ на ул. „Оборище“ 73 в столицата на 22 април от 19.00 ч. ще се състои...

Ди Каприо играе Синатра в новия филм на Скорсезе

Мартин Скорсезе ще режисира биографичен филм за Франк Синатра, в който главната роля ще се изпълнява от Леонардо ди Каприо. 81-годишният режисьор работи по...