Сряда, 13 Декември 2017 | Градът

Писателят раздава автографи в петък, 15 декември, на щанда на ИК „Персей“

В рамките на Софийския международен панаир на книгата ще имате възможност да вземете автограф от Добромир Банев. „Аз съм в другото такси“ е сред най-продаваните книги на 2017-а. Сборникът с есета разкрива любовта във всичките ѝ форми, превъплъщения и предизвикателства. Без любовта ние просто съществуваме. Любовта ще спаси света, тъй като е красотата сама по себе си. Забързаният град е фон, където можем да разкрием чувствата си пред другия, а леглото – място, в което делим тишината. Времето не съществува. Махалото на часовника отмерва разстоянието между страха и нуждата да обичаме… Книгата съдържа фотографии на талантливия фотограф Ивелина Чолакова. Нейните снимки в пълна степен отразяват внушенията на думите, които ни оставят без дъх.

Снимка на Dobromir Banev.

„Аз съм в другото такси“ е шестата книга в творческата биография на Добромир Банев. На 15 декември, петък, между 18 и 19 часа, на щанд 221 (Издателска къща „Персей“) в НДК, писателят ще се срещне очи в очи със своите почитатели и, разбира се, ще раздава автографи.

Снимка на Terra Mall - Gabrovo.

Представяме ви откъс от книгата:

ВИНАГИ

"Ти винаги ще се връщаш при мен. В минутите на тъга ще пиеш вино и всяка глътка ще ти напомня по една моя ласка. Невъзможно е да ме забравиш, защото съм бил част от теб. По тази причина ще остана в теб.
Винаги.
Когато клепачите ти натежават, ще ме виждаш в средата на стаята и ще заспиваш все по-трудно. Не че искам да е така. Просто е така.
Винаги.
Във всяка риза, която се люлее на вятъра, ще разпознаваш моята риза и ще ти се иска да крадеш от просторите на съседите. Не че съм орисник. Просто го знам.
Всеки път, щом видиш двама души да се държат за ръка, ще искаш да отпуснеш глава на рамото ми. Аз също ще го искам.
Винаги.
Но само ще изглежда, че съм до теб. Ще искаш да съм твой, докато окончателно те налегне заблудата, че ме притежаваш. Завинаги.
Тази мисъл и сега ми е приятна. Но съм уверен, че с времето заблуждението ще те кара да крещиш на сън. Не че ти го пожелавам. Просто така става.
Винаги. Винаги. Винаги."

Добромир Банев,
"Аз съм в другото такси", Издателска къща „Персей“, 2017 г.

Автор на снимките: Ивелина Чолакова

Резултат с изображение за аз съм в другото такси

ARTday.bg

Следвайте ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

СПОДЕЛЕТЕ

Свързани публикации (по етикет)


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
телефон: 0888 002 298
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017