Вторник, 25 Октомври 2022 | Градът

„за любовта“ е театрално-музикален пърформанс под режисурата на Димитър Коцев-Шошо

"за любовта…" е проект за театрално-музикален пърформанс с участието на актьорите Юлиан Вергов, Стефан Вълдобрев, Петър Антонов, Боряна Братоева, Дарин Ангелов, Александра Сърчаджиева и Радена Вълканова, и със специалното участие на Цветана Манева и Яна Борисова.

В събитието, проведено снощи в SOFIA LIVE CLUB, взеха участие и музикантите Милен Кукошаров - пиано, Кристиян Чернев- виолончело, Борис Таслев-контрабас, Атанас Попов-ударни както и WINDHARMONIUM ensemble.

Може да бъде изображение с книга и седлова кожа

Спектакълът е създаден по драматургични текстове на Яна Борисова, която през последните години е един от най-известните и успешни драматурзи в България и Европа. Нейни произведения се играят повече от петнадесет години при пълни салони на множество театрални сцени в България и Европа, а тя самата многократно е била носител на наградите Икар и Аскеер, както и на различни международни отличия.

2022 г. е една от най-активните творчески години за Яна Борисова. "Място, наречено Другаде", "С гръб към залеза", "Тъгата на кралиците" са три от премиерите по нейни текстове на софийска сцена.

Може да е черно-бяло изображение с един или повече хора

Спектакълът "за любовта…" е посветен на петдесет годишния юбилей на писателката. Това е диалог между музиката и думите. Комбинация от личните спомени на авторката, които се редуват с монолози на нейните герои. Една нежна, смешна и покъртителна изповед на няколко души, които ежедневно се борят за правото си на любов и с ужаса от самотата.

Самата Яна Борисова бе силно аплодирана, а публиката се изправи на крака заради Цветана Манева, която прочете любим монолог от книга на авторката.

Символичният вход от 10 лева на човек е в помощ на Дома за артисти ветерани на културата и изкуствата в Захарна Фабрика, София.

Може да бъде изображение с 3 души, изправени хора и на закрито

Може да е черно-бяло изображение с 3 души, седнали хора и на закрито

Може да е черно-бяло изображение с 6 души, изправени хора и на закрито

Може да е черно-бяло изображение с 3 души, изправени хора и на закрито

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕСъдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017