Любов от раз: Джордж Харисън и Пати Бойд

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

На днешния ден, 21 януари, през 1966 година се случва сватба, която няма как да не предизвика интерес. Под венчило минават Джордж Харисън и Пати Бойд, която по-късно ще стане вдъхновителка и за хита „Лейла“ на Ерик Клептън.

Бойд е омъжена за Джордж Харисън от 1966 до 1977 и го вдъхновява да напише хита „Something“, както и „I Need You“. Ерик Клептън, солокитарист на „Крийм“, а впоследствие направил суперуспешна солова кариера, разкрива любовта си към Пати, още докато тя е омъжена за Джордж. Подвластен на чувствата си към Бойд, той пише легендарната си балада „Лейла”. Двамата се женят през 1979 г., но се развеждат 10 години по-късно.

През 1964 г. Пати е избрана за ролята на фенка ученичка във филма на Бийтълс „Нощ след тежък ден“. Тя не страда от бийтълс епидемията, просто нейният агент й е осигурил ангажимент. Когато на снимачната площадка се запознава с бийтълсите, веднага разбира, че Ленън е най-циничният, Пол е най-сдържаният, Ринго – най-милият, а Джордж – най-красивият мъж, който Пати Бойд е виждала през краткия си 19-годишен живот. Оказва се и най-смелият.

Още на първия снимачен ден по време на почивка Джордж сяда до нея и на втората реплика я кани на среща. Пати отказва, защото по това време си има сериозно гадже, пък и смята, че той се шегува. На втория ден Джордж отново я кани на среща и тя приема. „Това е Джордж Харисън, всички мечтаем за него, момичетата припадат, като го видят. Нямаш право да му отказваш!“ – заявява й нейна приятелка.

Резултат с изображение за patty boyle george harrison

На вечерята, след като й придържа стола, за да седне, Джордж и казва: „Искаш ли да се омъжиш за мен?“ Пати се засмива. Той, звездата, иска да се ожени за нея, Пати, с големите зъби с късметлийското разстояние между тях. Може би наистина е късметлийка. Но в края на вечерята той най-хладнокръвно повтаря въпроса си.

Двамата живеят заедно цяла година без годежи и годежни пръстени, а когато през 1966 г. решават да направят сватба, медиите разбират последни. Заглавията във вестниците са: Джордж и Пати: любов от пръв поглед. Тя е с типичната за 60-те панделка в разпуснатите коси, тесни джинси и елек от лисича кожа.

Навсякъде плъзват снимки от медения им месец на Бахамите, от партита, специални фотосесии. Те са почти деца и се обичат така, както можеш да обичаш само на 20. В автобиографичната си книга Пати Бойд пише, че и двамата са вярвали, че ще бъдат толкова влюбени и щастливи винаги.

Резултат с изображение за pattie boyd and rod weston

За съжаление това не се случва нито с бийтълса, нито с Ерик Клептън. Сега настоящият й избраник е строителният предприемач Род Уестън, който е с 10 години по-млад.

Откакто заживява с Род Уестън, Пати се отдава на фотографията и печели голям успех. Нейните творби се излагат навсякъде по света.

„Голяма късметлийка съм, че има толкова много красиви песни, написани за мен. Оценявам това. Въпреки че са минали толкова много години, сърцето ми се разтуптява, когато ги слушам“, споделя Пати Бойд.

Мануела Георгиева

ARTday.bg

Следвайте ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Муза на Рафаело е най-желаната куртизанка в Рим

Историята на жената, нарисувана от Рафаело в образа на Галатея от прочутата му фреска във вила Фарнезина в Рим е разказана от италианската писателка...

Тъжната история на гения, изобретил предшественика на велосипеда

Той е изобретил предшественика на велосипеда и още какво ли не. Но приживе така и не получава признание. Бил е барон, но доброволно се...

Вирджиния Улф: Този, който краде мечтите ни, краде и живота ни

Истинското ѝ име е Аделайн Вирджиния Стивън. Тя е сред най-значимите представителки на модернизма. Сред класическите ѝ произведения са „Госпожа Далауей”, „Към фара” и...

„У дома“ – изложба на Димитър Каратонев в галерия „Париж“

На 2 април 2024 г. от 18.00 ч., галерия "Париж" ще представи изложбата "У дома", създадена от вече отдавна утвърдилия се на българската сцена...

Историята на Франциск от Асизи: как разгулният младеж се превръща в най-почитания светец в Италия

Франциск от Асизи е най-почитаният светец и покровител на Италия, в чест на който настоящият римски папа прие името му. На него е наречен...