Рекорд на „Гинес“: Най-възрастният мъж на планетата е на 112 години (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Той има три деца, десет внуци и 25 правнуци

Британецът Робърт Уейтън, отпразнувал на 29 март своя 112-и рожден ден, бе обявен за най-възрастният мъж на планетата, съобщи ТАСС, като се позова на информация на сайта на Книгата за рекордите на Гинес.

В съответствие с действащите в Обединеното кралство правила за социално дистанциране заради коронавируса, представител на Книгата за рекордите не може лично да се срещне с Боб, както се случва обикновено.

Вместо това, докато той стоеше на балкона си, му изпяха песента „Честит рожден ден“ и сертификатът бе връчен на служители на дома за възрастни хора, където Боб живее. Всичко това бе извършено на безопасно разстояние, за да се отбележи забележителното събитие“, се посочва в съобщението.

Титлата на най-възрастен мъж на планетата премина при англичанина от японеца Читецу Ватанабе, който почина на 23 февруари на възраст 112 години и 355 дни. Най-възрастният човек на Земята е японката Кане Танака.

Заради разпространението на новия коронавирус във Великобритания Уейтън не можа да отпразнува рождения си ден със семейството си. Той има три деца, десет внуци и 25 правнуци, които са го поздравили по телефона.

„Аз съм обикновен човек, комуто просто провървя да живее дълъг живот“, каза Уейтън в интервю миналата година за в.“Дейли мейл“.

World's new oldest man, 111, who retired 55 years ago has a cheeky ...
Снимка: Daily Mail

По думите му в детството и той „като всички“ преболедувал паротит, коклюш и шарка, преживял две епидемии от испански грип и две световни войни, живял е в Канада и Тайван, където научил китайски език, прекарал малария и успешно се възстановил след „две или три операции“.

Уейтън е инженер по образование, през Втората световна война работел в завод, произвеждал самолети за Британската империя. Сега, за да запълва времето си, прави играчки мелнички, които продава по 40 лири и дарява парите за благотворителност.

Заглавна снимка: Mirror

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Петя Дубарова – момичето, подарило любовта си на всички

Само дни преди да избере смъртта на 7 септември 1979 г. Петя Дубарова записва в дневника си: „Най-парадоксалното у мен е, че страданието ми носи...

Тихо присядах на тръгване…

ТАМ ЛИ СИ ОЩЕ Търсех те, мое несбъдване. Там от брега, след завоя, тихо присядах на тръгване в пръски от сълзи с прибоя.   Помня те в моите сънища, в нежна...

Антъни Тролъп: Оръжието на една жена е нейният език

Антъни Тролъп се ражда на днешния ден, 24 април, през 1815 година. Името му се нарежда сред най-успешните, уважавани и плодовити автори от Викторианската...

Български художник преобразява базилика в Брюксел

Диан Костов сбъдва една своя мечта. Неговата изложба-инсталация с образи от Библията "Кръстопът – цената на избора" може да бъде видяна в базиликата "Сакре Кьор"...

На 25 април Бургас отдава почит на Петя Дубарова

Има няколко знакови имена, които всеки свързва с Бургас, както и Бургас с тях. Своето запазено място в този пантеон има Петя Дубарова. Утре, 25...