В Япония изрязаха 800 хиляди лалета в живописен парк (сними/видео)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Превантивната мярка в „Сакура Фурусато“ бе взета, за да се избегне риска от зараза с коронавируса

Стотици хиляди цъфтящи лалета бяха изрязани в японски парк, за да се предотврати събирането на многолюдни тълпи от любуващи се на пролетната красота, поради опасения от разпространение на коронавирусната зараза.

Гледката с 800-те хиляди лалета е главната атракция на годишния фестивал на живописния парк „Сакура Фурусато“ източно от Токио. Фестивалът, който се провежда всяка година през април, събира по около 100 000 души. Той беше отменен, след като японското правителство обяви извънредно положение в началото на месеца заради пандемията.

Sakura Furusato Square | ZEKKEI Japan

Хората обаче продължават да се трупат, за да съзерцават цветята, което прави много трудно да се следи за социално дистанциране. Поради това лалетата бяха отрязани миналата седмица, обясни днес служител от градската управа, отговарящ за парка.

„Ние, разбира се, бихме желали много хора да се радват на нашите цветя, но в случая става дума за човешки животи. Взетото решение направо късаше сърцата ни, но трябваше да направим това“, каза той.

След акцията по изрязването остана тъжна гледка от червени и и жълти листчета от чашките на лалетата, разпръснати и изпомачкани на земята.

Sakura Tulip Festa 2020 - Japan Web Magazine

Починалите от Ковид-19 в Япония до момента са около 250, но броят им рязко започна да нараства в последните дни, предава Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Паркът „Сакура Фурусато“ в префектура Чиба само на час от Токио, в близост до езерото „Inbanuma“ е символ на приятелските и културни отношения между Япония и Нидерландия, започнали още по времето на епохата Едо и продължаващи и до днес.

Sakura Furusato Square | ZEKKEI Japan

Той предлага отмарящи разходки и съзерцание в нидерландска атмосфера по време на трите фестивала, провеждани тук през цялата година – на лалетата през пролетта, на слънчогледите през юли и на приказна палитра от цветето космос през октомври.

В парка се намира и първата в Япония вятърна мелница, наречена „De Liefde“, построена през 1994 г. в чест на японско-нидерландската дружба, носеща името на първия нидерландски кораб, който достига до тези брегове още през 1600 година.

Sakura Tulip Festa 2020 - Japan Web Magazine

Вижте как изглежда това чудно място:

Снимки: Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Вирджиния Улф: Този, който краде мечтите ни, краде и живота ни

Истинското ѝ име е Аделайн Вирджиния Стивън. Тя е сред най-значимите представителки на модернизма. Сред класическите ѝ произведения са „Госпожа Далауей”, „Към фара” и...

„У дома“ – изложба на Димитър Каратонев в галерия „Париж“

На 2 април 2024 г. от 18.00 ч., галерия "Париж" ще представи изложбата "У дома", създадена от вече отдавна утвърдилия се на българската сцена...

Историята на Франциск от Асизи: как разгулният младеж се превръща в най-почитания светец в Италия

Франциск от Асизи е най-почитаният светец и покровител на Италия, в чест на който настоящият римски папа прие името му. На него е наречен...

Шагал – уникален, неподражаем и подкупващо чаровен (снимки/видео)

Марк Шагал е псевдоним на Мойше Захарович Шагалов, руски и френски художник от еврейски произход. Един от предшествениците на сюрреализма. Ражда се в град...

Носителят на „Икар“ Пенко Господинов: Справихме се отлично с Ловешкия театър

"Нашата интерпретация на образа на Иполит Воробянинов, която работехме заедно с целия екип, в основата на който стои режисьорът Дамян Тенев и моите прекрасни млади колеги...