M. J. | Всеки момент в реката има своята песен…

Споделете, харесайте, последвайте ни:

За и от „изпълнителя на хилядолетието“ Майкъл Джексън

На днешния ден, 10 май, през 2000 година на Световните музикални награди Майкъл Джексън е обявен за „Изпълнител на хилядолетието“.

Става солист още на 7 години в The Jackson 5.  По-късно сам започва да пише повечето от хитовете на групата. На 11 години вече е звезда, а на 20 решава да започне соло кариера.

През декември 1982  г. излиза албумът Thriller. Той съдържа хитове като Billie Jean, Beat it, The girl is mine и Say, Say, Say. Това е най-продаваният албум в историята на музиката. Печели на Майкъл 8 награди “Грами”, задържа се на номер едно в класациите в продължение на 37 седмици, а измежду първите 10 места – в продължение на 80 седмици.

Майкъл е един от малцината, които са включени в Рокендрол залата на славата два пъти. Той е вписан и в Книгата на рекордите на Гинес с 15 награди „Грами“ и 17 номер 1 сингли. Неговият образ оказва  силно влияние на много съвременни изпълнители.

През 2009-а Кралят на попмузиката почина внезапно на 50-годишна възраст от  сърдечен удар.

Резултат с изображение за michael jackson

Припомняме си някои мисли на Майкъл:

“Всички ние сме продукти на нашето детство.”

“Ако влезеш в този свят със знанието, че си обичан, и напуснеш този свят със знанието за същото, тогава всичко, което се случва в промеждутъка, може да бъде преодоляно.”

“Трябва да излекуваме нашия накърнен свят. Хаосът, отчаянието и безсмисленото разрушение, които виждаме днес, са резултат от отчуждението на хората един от друг и от средата им.”

“Смисълът на живота се съдържа във всеки един житейски израз. Той е представен в безкрайността от форми и феномени, които съществуват в цялото сътворение.”

“Да правиш нещата толкова добре, колкото последния път, не е достатъчно.”

“Лъжите пробягват спринтове, но истините пробягват маратони.”

“Често хората просто не виждат това, което виждам аз. Имат прекалено много съмнения. Не можеш да дадеш всичко от себе си, когато се съмняваш в себе си. Ако не вярваш в себе си, кой би повярвал?”

“Човешкото знание се състои не само от библиотеки с хартия и мастило – те включват също и томовете знание, написани в човешкото сърце, изваяни в човешката душа и гравирани в човешката психика.”

“Най-доброто образование в света се придобива, като наблюдаваш майсторите по време на работа.”

“Хората ме питат как правя музика. Казвам им, че просто стъпвам в нея. То е като да стъпиш в реката и да се понесеш по течението. Всеки момент в реката има своята песен.”

Заглавна снимка: Saint Heron

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Финландската писателка Мария Турчаниноф идва в България

Финландската писателка Мария Турчаниноф пристига в България за участие в Софийския литературен фестивал за деца и младежи, който ще се състои от 5 до...

Киноверигата Cineland откри първия си комплекс в София, осем зали посрещат зрителите

Киноверигата Cineland откри първия си комплекс в София. Той има осем зали и се намира в Bulgaria Mall, където по-рано имаше кино "Арена". Киното...

Прекомерната скръб се смее. Прекомерната радост плаче ~ Уилям Блейк

Уилям Блейк (1757-1827) е един от най-оригиналните английски поети, напълно неизвестен приживе. Произхожда от обикновено семейство и няма академично образование. Притежава изключителен талант и...

Биографът на Леонардо да Винчи, Мунк и Галилей пристига в България

Известният норвежки писател Атле Нес пристига в България за кратко литературно турне в страната и участие в Софийския международен литературен фестивал в НДК. На...

Нещо подобно на ден – стихотворение от Емили Дикинсън

*** Ще дойде ли някога утрото? И нещо подобно на ден? Да бях планината висока - дали ще го видя пред мен? И има ли тяло на лилия? И птичи...