M. J. | Всеки момент в реката има своята песен…

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

За и от „изпълнителя на хилядолетието“ Майкъл Джексън

На днешния ден, 10 май, през 2000 година на Световните музикални награди Майкъл Джексън е обявен за „Изпълнител на хилядолетието“.

Става солист още на 7 години в The Jackson 5.  По-късно сам започва да пише повечето от хитовете на групата. На 11 години вече е звезда, а на 20 решава да започне соло кариера.

През декември 1982  г. излиза албумът Thriller. Той съдържа хитове като Billie Jean, Beat it, The girl is mine и Say, Say, Say. Това е най-продаваният албум в историята на музиката. Печели на Майкъл 8 награди “Грами”, задържа се на номер едно в класациите в продължение на 37 седмици, а измежду първите 10 места – в продължение на 80 седмици.

Майкъл е един от малцината, които са включени в Рокендрол залата на славата два пъти. Той е вписан и в Книгата на рекордите на Гинес с 15 награди „Грами“ и 17 номер 1 сингли. Неговият образ оказва  силно влияние на много съвременни изпълнители.

През 2009-а Кралят на попмузиката почина внезапно на 50-годишна възраст от  сърдечен удар.

Резултат с изображение за michael jackson

Припомняме си някои мисли на Майкъл:

“Всички ние сме продукти на нашето детство.”

“Ако влезеш в този свят със знанието, че си обичан, и напуснеш този свят със знанието за същото, тогава всичко, което се случва в промеждутъка, може да бъде преодоляно.”

“Трябва да излекуваме нашия накърнен свят. Хаосът, отчаянието и безсмисленото разрушение, които виждаме днес, са резултат от отчуждението на хората един от друг и от средата им.”

“Смисълът на живота се съдържа във всеки един житейски израз. Той е представен в безкрайността от форми и феномени, които съществуват в цялото сътворение.”

“Да правиш нещата толкова добре, колкото последния път, не е достатъчно.”

“Лъжите пробягват спринтове, но истините пробягват маратони.”

“Често хората просто не виждат това, което виждам аз. Имат прекалено много съмнения. Не можеш да дадеш всичко от себе си, когато се съмняваш в себе си. Ако не вярваш в себе си, кой би повярвал?”

“Човешкото знание се състои не само от библиотеки с хартия и мастило – те включват също и томовете знание, написани в човешкото сърце, изваяни в човешката душа и гравирани в човешката психика.”

“Най-доброто образование в света се придобива, като наблюдаваш майсторите по време на работа.”

“Хората ме питат как правя музика. Казвам им, че просто стъпвам в нея. То е като да стъпиш в реката и да се понесеш по течението. Всеки момент в реката има своята песен.”

Заглавна снимка: Saint Heron

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Хасинто Бенавенте: Книгите са като приятелите – не винаги харесваме най-добрите

На 12 август през 1866 година в Мадрид се ражда испанският писател и драматург Хасинто Бенавенте-и-Мартинес. Той е един от водещите испански драматурзи на...

Съдбата понякога е немилостива към онези, които обича – спомен за Джагаров

Георги Джагаров беше истински патриот. Обожаваше родината си – земя като една човешка длан... Знаеше как да живее и как да твори. Бохемът, на...

Цялото изкуство е еротика ~ Густав Климт (видео)

Густав Климт е австрийски художник символист, основател на школа в изобразителното изкуство, известна като Виенски сецесион. Ражда се на днешната дата, 14 юли, през...

Надин Гордимър: Всеки човек в един момент върви срещу себе си

Южноафриканската писателка и носителка на Нобелова награда за литература през 1991 г. Надин Гордимър напуска живота преди три години. Издъхва в съня си на...

Любовните истории на великите в киното

Да намериш сродната душа е привилегия на малцина. Хармоничната връзка е мечтана от всеки, но рядко постижима. Напасването на два характера и техните капризи...