АЛ КАПОНЕ, ОБЩЕСТВЕН ВРАГ №1

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Мисли от мафиота и цитати за мафията от романа „Малвита“

На днешния ден, 4 май, през 1932 година Ал Капоне е обявен за обществен враг номер 1 и най-сетне е хвърлен в затвора. Въпреки противоречивата си същност, той остава вдъхновение за мнозина – основно заради начина, по който е гледал на живота.

Резултат с изображение за al capone

Ето част от неговите мисли:

„Който твърде много обещава, той задължително ще те предаде.”

„Ако лъжеш, бъди кратък!”

„С добра дума и револвер можеш да постигнеш много повече, отколкото само с добра дума.”

„Прекарах най-хубавите години от живота си като осигурявах на хората безгрижни удоволствия и им устройвах забавления, а в отплата получавам само оскърбления и вечно съм преследван.”

„Дали правя бизнес с канадски рекетьори? Аз дори не знам на коя улица е Канада.”

„Обвиняват ме за всяко едно убийство с изключение на списъка на жертвите от световната война.”

Резултат с изображение за malavita book cover

Представяме ви парафрази по цитати от романа за Коза Ностра на Тонино Бенаксита – „Малавита“:

Жените на социолозите не могат да разберат, че когато съпрузите им гледат след красива жена, те работят.

***

Да видите врага си да се гърчи от безсилие, е далеч по-приятно в сравнение с едно ново приятелство с неизвестни перспективи.

***

Ал Капоне обичал да казва: „С вежливост и оръжие може да се постигне повече, отколкото само с вежливост”. Много преди него македонските войводи опирали чифтето в главата на човека срещу себе си и казвали: „Имам едно питане и сакам отговорът ти да биде Да”. С две думи, винаги е по-добре да поставите бяла памучна ръкавица на железния юмрук – върши повече работа.

***

Ако някъде някой „задник” реши да свърши някаква работа, винаги ще се намерят поне още четирима, които ще му обяснят най-малко осем начина, как да свърши работата.

***

Малавита. Това е едно от многото имена на мафията. Могат да ми забранят да споменавам името на моето тайно общество, но не могат да ми забранят да кръстя кучето си и да крещя името му навсякъде. Тъга по миналото или неосъщественото бъдеще.

***

Докато има норма, ще има и такива, които ще стоят извън нея. Докато има пороци, ще има такива, които искат тяхното задоволяване. Докато има закони, ще има такива, които ги нарушават. Но след хиляди години кой знае кое ще надделее?

***

Хорарта са егоисти. Никой няма да съпреживява проблемите ти – те самите ги имат същите. Човек е самотник в похода напред. Докато се изправя след падане, походът продължава.

***

Извергите се убиват два пъти, независимо че изглежда нелепо да се стреля в труп. Трудно е да си представим, че това понякога се оказва изключително полезно.

***

През лятото се завиваме само с тънък чаршаф. Сякаш той ни крие от нощта. Вярата в Бога е точно това – покривало, скриващо ни от лошотията. Има хора, обаче, които ни отнемат тънкия чаршаф…

***

Смъртта винаги ни изглежда ужасна и нежелана. Когато ни навести обаче, е по-добре да умрем като орли, а не като мишки.

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Краят на невинността

"Cветът се променяше, невинността си бе отишла, добродетелите също. Върху ръждясващия свят бе плъзнала тревога: какво ли не бе изгубено - и добрите обноски,...

Руси Чанев преразказа „Под игото“ на съвременен български

78-годишната легенда на българския театър и кино Руси Чанев едва ли си е давал сметка на какво ще се изложи, заемайки се с адаптацията...

Висоцки: И не си доживях, и не съм си допял…

„И не си доживях, и не съм си допял...” Такива откровения пишеше Владимир Висоцки. И наистина не си доживя, и не си допя –...

Десислава Стоянова се разделя с „Преди обед“ след 12 години

Едно от най-популярните лица на bTV, Десислава Стоянова, ще направи последния си ефир като водеща на предаването "Преди обед" утре. След 12 години, изпълнени...

Вероятно Селин Дион ще пее на откриването на Олимпийските игри

Селин Дион може да се завърне на сцената по време церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж на 26 юли, съобщи Variety. Ако...