Рекорд на „Гинес“: Най-възрастният мъж на планетата е на 112 години (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Той има три деца, десет внуци и 25 правнуци

Британецът Робърт Уейтън, отпразнувал на 29 март своя 112-и рожден ден, бе обявен за най-възрастният мъж на планетата, съобщи ТАСС, като се позова на информация на сайта на Книгата за рекордите на Гинес.

В съответствие с действащите в Обединеното кралство правила за социално дистанциране заради коронавируса, представител на Книгата за рекордите не може лично да се срещне с Боб, както се случва обикновено.

Вместо това, докато той стоеше на балкона си, му изпяха песента „Честит рожден ден“ и сертификатът бе връчен на служители на дома за възрастни хора, където Боб живее. Всичко това бе извършено на безопасно разстояние, за да се отбележи забележителното събитие“, се посочва в съобщението.

Титлата на най-възрастен мъж на планетата премина при англичанина от японеца Читецу Ватанабе, който почина на 23 февруари на възраст 112 години и 355 дни. Най-възрастният човек на Земята е японката Кане Танака.

Заради разпространението на новия коронавирус във Великобритания Уейтън не можа да отпразнува рождения си ден със семейството си. Той има три деца, десет внуци и 25 правнуци, които са го поздравили по телефона.

„Аз съм обикновен човек, комуто просто провървя да живее дълъг живот“, каза Уейтън в интервю миналата година за в.“Дейли мейл“.

World's new oldest man, 111, who retired 55 years ago has a cheeky ...
Снимка: Daily Mail

По думите му в детството и той „като всички“ преболедувал паротит, коклюш и шарка, преживял две епидемии от испански грип и две световни войни, живял е в Канада и Тайван, където научил китайски език, прекарал малария и успешно се възстановил след „две или три операции“.

Уейтън е инженер по образование, през Втората световна война работел в завод, произвеждал самолети за Британската империя. Сега, за да запълва времето си, прави играчки мелнички, които продава по 40 лири и дарява парите за благотворителност.

Заглавна снимка: Mirror

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...