Робърт Дауни Джуниър на 59: Не се боя от провали, боя се да не забележа, че съм станал посредствен

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Той е една от противоречивите личности в Холивуд – наред с престижните роли често се забърква в неприятни ситуации. Въпреки това минава с усмивка през всички житейски изпитания. Заслужен носител на наградата „Оскар“, с всяка следваща роля доказва, че талантът винаги е изправен пред предизвикателството да се разгръща и развива.

Актьорът споделя:

Всеки човек е създател на своя живот. Каквото посееш, такова и ще пожънеш. За мен е очевидно едно нещо: отговорността за всичко, което става с теб, лежи само върху теб, независимо от това съгласен ли си със ставащото или не.

На мен ми харесва да мисля, че животът е способен напълно да се промени само за няколко часа. Иначе би ми било скучно да живея.

Детство е тогава, когато можеш да правиш непростими грешки и да се надяваш, че ще ти простят.

Най-добрият съвет съм получавал от баща ми. Веднъж му се обадих по телефона и му казах, че нямам какво да ям, нямам пари и не знам какво да правя. Той отговори: „Аз знам, намери си работа!“

Успехът е отровен и често се явява причина за възникване на опасни илюзии.

Не се боя от провали. Боя се да не забележа, че съм станал посредствен.

За актьорското майсторство знам твърде малко. Затова пък аз съм необичайно надарен двуличник.

Казват, че оптимистът вярва в съмнителното бъдеще и че песимистът винаги е прав, но не получава удоволствие от това. Това ми е работата – да бъда оптимист, въпреки че песимистът разполага с повече информация.

Винаги съм се чувствал аутсайдер в тази индустрия. Навярно, защото не съм нормален.

Аз съм работохолик. Да работя за мен е най-добрата психотерапия. Работата е единственото нещо в живота, от което не ме е страх.

По-склонен съм да забравям, отколкото да прощавам.

Животът е много трудно нещо. Трябва да се изправим пред различни ситуации. Още от самото начало си казвам: „Добро утро, не знам какво се е случило вчера, но ще прекарам отличен ден и нищо няма да го засенчи“.

Много пъти съм се чувствал неудобно в един или друг момент от живота ми. Но винаги съм намирал изход от това състояние. Хуморът е това, което може да те спаси по всяко време.

Наркотикът е зареден пистолет, чието дуло е в устата ти. Прекрасно разбираш, че той е зареден, но нищо не можеш да направиш, понеже повече от всичко сега искаш да усетиш прохладния вкус на метала.

Можеш да се договориш даже с покемон. Особено след хероин.

Някога, много отдавна, бях въздържател – вегетарианец, трезвеник, непушач. Никога през целия си живот не съм бил толкова жалък. Нищо не помръдваше. Нищо не започваше.

Много е важно да помниш времето, когато си живял в мизерия. Никога не забравяй миналото си, каквото и да е то. Ако си израснал в лайна, съхрани спомена за тях за цял живот.

Ако помниш драскотините по-дълго, отколкото помниш котката, всичко с теб ще е наред.

Очевидно лицето ми е обезобразено от интелект.

Цената на бензина престана да ме безпокои в момента, когато започнах да карам Бентли.

Усмихвай се, слушай, съгласявай се. А след това направи всичко, което така или иначе искаш да направиш. Ако нещо обезсърчава семейството ми, това е моята история за затвора. Но нямам какво друго да им разкажа.

Най-хубавото в Холивуд е късата му памет. Днес вече никой не си спомня, че съм бил в затвора.

Харесва ми сравнението с феникс. Бързо си изградих име и излетях до небето в кариерата си, след което се строполих на дъното. След това отново излетях. Класическа история. Сега най-важното е да не се строполя отново.

Как да слушам вътрешния си глас, когато на сутринта, когато трябва да се работи, той ми казва, че трябва да спя?!

Животът е голяма шега: когато бях на 30 и в най-големия си кошмар не съм си представял, че на 40 ще бъда щастливо женен, ще играя боец и ще имам дете. И че животът ми ще прилича на рая.

Децата имат нужда от любов. Ето защо за сина си мога да кажа: „Целият ми живот след неговото раждане е едно дълго любовно писмо до тази малка гадинка.“

Снимка: Wallpapers

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Ромен Гари: Няма стари чанти, това са истории без любов

„Ромен Гари прекоси века като чергар, като безродник, не се подчини на никаква литературна школа, не се поддаде на никаква мода, опълчи се срещу...

Напусна ни скулпторът Антон Дончев

Отиде си известният скулптор Антон Дончев (1943-2024), съобщиха от Съюза на българските художници на своята страница във Фейсбук. Антон Дончев е един от най-ярките творци...

Пол Гоген – между щастието, скандалите и алкохола (ВИДЕО)

„Аз съм велик художник и го знам, защото е така.“ – това казва за себе си един от най-скандалните, но и най-талантливите, наистина, художници. Анри...

Очарователният образ на обикновения човек (видео)

„Беше висок метър осемдесет и осем и бе рус, хората често му казваха, че прилича на младия Гари Купър. Единственият човек, който го интересуваше....

Ден на Европа – празнуваме нашите истории!

Всяка година на 9 май отбелязваме Деня на Европа – годишнината от историческата Декларация на Шуман през 1950 г., но и първата официална стъпка...