Жени Костадинова – 20 години с Ванга

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Фондация „Ванга” и Съюзът на българските писатели Ви канят на юбилейна среща с биографа на пророчицата

Юбилейна среща, посветена на изследователя на Ванга – Жени Костадинова, която е автор на 8 книги за Пророчицата, ще се състои на 9 ноември, четвъртък. За пътя към тази необикновена личност, за прозренията и заветите ѝ, за това как думите се превръщат в съдба и преплитат съдби… Представяне на новата ѝ книга „И остави Ванга следа…”. Тази среща ще бъде един необикновен диалог на почитатели, читатели и хора, докоснати от озарената Ванга. Авторката ще разкаже за своя път към нея и защо 20 години не спира да пише за Ванга.

Всички издания ще се продават. Читателите ще имат възможност да вземат автограф, да задават въпроси на авторката и на видни личности, били в обкръжението на Ванга. 

За книгите на Жени Костадинова

„Книгите на Жени Костадинова за Ванга са не просто книги, на които можем да се доверим, написани с вяра и любов, но и компас, който можем да вземем със себе си в сложното, трудно и отговорно пътуване към Ванга.”    

Акад. Светлин Русев

„Да служи за разкриване на живота и делото на Ванга, е без съмнение съдбовно призвание на Жени Костадинова.”  

Проф. Пламен Пантев

„Ако не са свидетелствата за чудесата на Ванга, поместени в тази вълнвуваща книга, заедно с хората ще си отидат и те. А книгите на Жени Костадинова са почтено написани, затова се съгласих пред нея да разкрия съкровени мигове от разговорите си с леля Ванга, които не съм разказвала на никого досега.”

Богомила Косатева

За Жени Костадинова

Жени Костадинова е магистър по философия, журналист и поет. От 20 години с прецизността на учен изследва личността на Ванга и събира пророчествата ѝ, спомените за нея на съвременниците ѝ. Автор е на 4 книги и 4 албума за пророчицата. Книгите ѝ са преведени на няколко езика. Носител е на Специалната награда на Фондация „Ванга” (пластика от проф. Емил Попов) за висок принос в съхраняването и популяризирането на духовното наследство на Ванга.

„И остави Ванга следа…” – новата книга

Новата книга на Жени Костадинова „И остави Ванга следа…” е продължение на написаните от авторката произведения по темата. В сходен дух тя търси документалност и истинност, разгръщайки сложната, богата и наситена с много акценти тема. Новата книга съдържа спомени на хора, познавали отблизо Пророчицата, и интервюта на журналистката с нейни близки. Сред тях са Светлин Русев,  Богомила Косатева, Нешка Робева, Янка Такева, Петко Колев, Тодор Цонев. Без редакторска намеса и интерпретации, 33-те текста поднасят напълно автентични щрихи към образа на световноизвестната прорицателка и допълват истинския ѝ облик. Ванга оживява като Глас от Вселената, дошъл да ни разкрие дълбоки онтологични тайни, като Глас на милостта и молитвата, сочещ ни път за спасение, като Глас на болката и състраданието… В текстовете изплува образът ѝ и отвъд пророческото битие – самотна и страдаща, понякога озарена от радост. Много нови прозрения и видеяния на сляпата ясновидка за България и света ще провокират търсещите скритата истина.

Литературен обзор ще направи Анжела Димчева, а представянето на книгата  – Юлия Дивизиева.  Водещ на събитието е Мария Дамянова, а участие ще вземат Калина Томова (сопрано) и Калина Николова (пиано). Със специалното участие на Илия Луков.

Всички са добре дошли на 9 ноември (четвъртък) от 18.30 ч. Мястото е Сити Марк арт център (бивше кино „Левски”), бул. „Янко Сакъзов” 30.

ARTday.bg

Следвайте ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Петко БОЧАРОВ: България в цялата си история е страдала от идиоти

Петко Бочаров бе най-възрастният действащ журналист в България. Той самият се определяше като човека, преживял три Българии. Роден е на 19 февруари 1919 година в...

Демокрацията, свободата и културата са главното за интелигенцията ~ Михаил Горбачов

Михаил Горбачов се ражда на днешния 2 март през 1931 година. По-зрелите от нас помнят времето на неговата „перестройката“ и надеждата за промяна, която...

Да имаш виновник под ръка

"Разбира се, да имаш виновник под ръка, някого, към когото да насочиш силата на гнева си, е отворената врата, възможност временно да избягаш от...

Умен е този отговор, който прекратява въпроса ~ Елиас Канети

Елиас Канети – австрийски писател и драматург, е носител на Нобелова награда за литература през 1981 г. С нея той е удостоен за спомените...

Как Анна Линеа от Уисконсин написа книга за Баба Марта

Първи март е един от най-тачените български празници, както от малки, така и от големи. С него се поставя символичното начало на пролетта, с...