Жените имат право само и единствено на любов

Споделете, харесайте, последвайте ни:

На 8-ми март съкровено за нежната половина от човечеството разказва Добромир Банев

Преди няколко дни в социалната мрежа ми се мерна карикатура, на която са изобразени трима души, променили света чрез плода на ябълката – Нютон, Ева и Стив Джобс.

Стори ми се много удачна метафора по още една причина – единствено ябълката на Ева и изядена докрай. Дали защото е била най-вкусна, или защото наистина изкушението в Адам е надделяло, той не е оставил нищичко от сочния райски плод.

Така е и досега. Движим се в света, който сме подчинили на законите, осенени от паднал плод върху главата на учения, и общуваме „интерактивно“ заради гения на един американски учен. Но с жените винаги искаме да разменяме мисли и чувства очи в очи. Трябва да бъде така. Само очите могат да оценят красотата на нежната половина от човечеството.

Винаги съм смятал, че е глупаво в календара да има специален ден, който да отбелязва празника за нашите майки, сестри, съпруги, любовници и приятелки. Когато отлистим деня от останалите дати, животът не става нито по-обикновен, нито по-малко вълнуващ.

Самата осмица като число е символ на безкрайността. Нашата любов към жената е безгранична като вселената, която по една или друга причина обитаваме заедно.

Има тъжни жени, жени в състояние на възторг, очакващи някого, непрежалили скръб или загубили любим човек. Всяка е от тях е достойна за мъжката обич. До една те имат право само и единствено на любов.

На днешния ден подаряваме купища цветя и в това няма нищо странно: жените са цветята в нашия забързан, но уморителен живот, където единствено красотата го превръща в пъстър кадър през калейдоскоп. Калейдоскопите в детство бяха почти задължителни преди порасналите момчета да посегнат към биноклите и оръжията.

Сбогом, пушки и пистолети! Любовните войни придават повече смисъл.

Днес е най-точният ден да бъдем смели и откровени пред жените, които обичаме и които ни прави щастливи. „Обичам те“ са кратки думи, предизвикващи взрив на емоциите, скрити дълбоко в тъмните ъгълчета на нашето съзнание. В душите ни не трябва да има място за страх.

Душата трябва да е лека като перце и да се рее свободна, когато любовта се е смилила да спре на прага ни. Тогава вятърът ще свърши всичко останало.

Без жените ние сме изгубени. Майките от съвсем малки възпитават мъжеството в нас, привилегия на жените е да ни възпитат колко силно и безрезервно трябва да обичаме и тази наша обич да стане видна за целия свят.

Една ябълка, Edna жена и дърво, което съвсем скоро ще разлисти вишневите си цветове – това стига.

Да застанем очи в очи с нашите майки, дъщери, сестри и любими, да им кажем колко много ги обичаме и колко много означават за нас в иначе скучния свят, който ни е отреден. Дърветата чуват всичко.

Всяко „обичам те“ ражда плодове, които със сигурност променят живота ни към по-добро. Спомнете си за карикатурата по-горе.

Честит празник, дами! Обичаме ви до една!

 

Автор: Добромир Банев Източник: Edna.bg

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Музиката на живота

„Съдбата не означава, че животът ти е строго предначертан. Затова е признак на пълно невежество да оставиш всичко на съдбата и да не допринасяш...

Безплатна прожекция на „Всичко е любов“ с Иван Иванов и Янина Кашева в кино „Одеон“ (видео)

С безплатна прожекция ще бъдат отбелязани 44 години от премиерата на филма „Всичко е любов“. Събитието ще е на 1 декември в кино „Одеон“....

In memoriam: На 83-годишна възраст ни напусна проф. Ивайло Знеполски

На 83-годишна възраст е починал професор Ивайло Знеполски. Смъртта му е настъпила снощи около 22.00 часа, съобщи БТА, позовавайки се на информация от семейството...

Ирина Флорин обяви предКОЛЕДЕН концерт в София

Звездата на българския поп Ирина Флорин обяви предКОЛЕДЕН концерт, който ще се състои на 16 декември (събота) от 21 часа в столичния клуб The...

Джонатан Суифт: Кръчмата е място, където лудостта се продава в бутилки

Джонатан Суифт е известен като автор на знаменитата творба „Пътешествията на Гъливер“. Други негови книги в родните книжарници са „Приказка за бъчвата. Битката на...