Хю ХЕФНЪР: Животът е твърде кратък, за да живееш нечия чужда мечта

Споделете, харесайте, последвайте ни:

За и от основателя на световното списание „Плейбой“

Кой не е чувал за него? Той е основателят на списание „Плейбой“. Първият брой на „мъжката библия” излиза през декември 1953 г. с фотосесия на Мерилин Монро. От него са продадени 50 хиляди бройки. През 1971 г. „Плейбой“ вече излиза в 7-милионен тираж.

Резултат с изображение за marilyn monroe playboy

Първият брой на списанието

Хефнър е известен и с големия брой жени, минали през живота и леглото му. Твърди, че по време на брак е бил верен, но в ергенските си периоди се възползвал максимално от свободата си.

Роден е на 9 април 1926 г. в Чикаго, щата Илинойс, в семейството на фермери от Небраска. След като завършва гимназия, се записва в местния Университ. Твърди, че е загубил девствеността си на 22 години. Женил се е три пъти и има четири деца – едно момиче и три момчета. Работил е за кратко в списание “Ескуайър”, но го напуска през 1952 г., тъй като му отказват исканото 5-доларово увеличение на заплатата.

Резултат с изображение за playboy

Кейт Мос

На следващата година създава “Плейбой” с пари, събрани от 45 души, сред които е и неговата майка. Първоначалната идея на Хефнър е списанието да се казва “Ергенско парти”. Световноизвестното имение “Плейбой” в Лос Анжелис е построено през 1971 г. На името на Хефнър е кръстен подвид зайци – Sylvilagus palustris hefneri. Хефнър е играл себе си в няколко сериала, сред които “Смейство Симпсън”, “Семеен мъж” и “Сексът и градът”.

Първият игрален филм, който продуцира, е “Трагедията на Макбет” на режисьора Роман Полански през 1971 г. Хефнър е спонсор на буквата “У” от популярния надпис Hollywood. През 1978 г. организира благотворително парти в своето имение, за да събере пари за реставриране на надписа. В библиотеката на спалнята си има огромна колекция от филми и често устройва киновечери в имението си. Запазената му марка е да се появява на публични места по домашна роба и да пуши лула.

Свързано изображение

60-те години

През 2005 г. Хефнър решава да създаде индийска версия на списанието, в която да се снимат местни жени, но без да се събличат. Намерението му е да покани боливудската звезда Айшвария Рай за корицата на първия брой. Идеята обаче така и не се осъществява. Хефнър има закупен парцел в гробницата в Уестууд, Калифорния, точно до гроба на Мерилин Монро.

Миналата година собственикът на мъжкото списание продаде известното си имение за 100 млн. щатски долара, но запази правото си на ползване.

Резултат с изображение за Hugh Marston Hefner house

Имение за 1000 милиона долара

Имението е построено през 1927 г. в един от престижните квартали на Лос Анжелис. Към двуетажната постройка има и тенискорт, няколко басейна, малък зоопарк и птичи двор.

Сделката е за половината от първоначалната си цена от 200 млн. долара. Според купувачът Метропулос имотът в готическо-тюдорски стил с площ от близо 2000 кв.м имал „богато наследство от истории“ и бил архитектурен шедьовър.

 Имението в Холмби Хилд, западно от Лос Анджелис, е купено от „Плейбой“ през 1971 г. за приблизително 1,1 млн. долара, има 29 стаи, тенис корт, огромен басейн и лиценз да бъде зоологическа градина. Там е и небезизвестната пещера на „Плейбой“, в която Хефнър организира най-дивите си партита.

Резултат с изображение за Hugh Marston Hefner

Навсякъде със своите „зайчета“

Ето какво споделя вечният плейбой:

 „Как свалям жените ли? С изречението „Казвам се Хю Хефнър“. „

„Животът ми е като отворена книга. Но с много илюстрации. „

„Вярвам, че възрастта – ако си здрав – е просто едно число.“

„Отегчих се от секса. Все още съм активен, но сега е по-различно – предпочитам да играя на домино с приятелките си.“

„Създаването на „Плейбой“ беше най-добрият начин да сбъдна тийнейджърската си мечта да правя много секс.“

„В най-смелите си мечти не съм си представял по-сладък живот.“

„Мисля, че пенсионирането е първата стъпка към гроба.“

„Пикасо е имал свой розов и син период. Аз съм в русия си период. И май няма да изляза от него.“

“Никога няма да порасна. Да остане млад е всичко за мен.“

„Основната цивилизационна сила в света не е религията, а сексът.“

„Животът е твърде кратък, за да живееш нечия чужда мечта.“

„Когато съм заобиколен от красиви жени, това ме държи млад.“

„Да живея в настоящето, мислейки за бъдещето и да остана свързан с миналото. Това ме кара да се чувствам цял.“

„Интересно е как един човек, изживявайки собствените си фантазии, живее извън фантазиите на толкова много други хора.“

„Предполагам, че съм най-успешният мъж, когото познавам. Не бих си сменил мястото с никого по света.“

Заглавна снимка: Las Vegas Weekly

Борис Белев, ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Финландската писателка Мария Турчаниноф идва в България

Финландската писателка Мария Турчаниноф пристига в България за участие в Софийския литературен фестивал за деца и младежи, който ще се състои от 5 до...

Киноверигата Cineland откри първия си комплекс в София, осем зали посрещат зрителите

Киноверигата Cineland откри първия си комплекс в София. Той има осем зали и се намира в Bulgaria Mall, където по-рано имаше кино "Арена". Киното...

Прекомерната скръб се смее. Прекомерната радост плаче ~ Уилям Блейк

Уилям Блейк (1757-1827) е един от най-оригиналните английски поети, напълно неизвестен приживе. Произхожда от обикновено семейство и няма академично образование. Притежава изключителен талант и...

Биографът на Леонардо да Винчи, Мунк и Галилей пристига в България

Известният норвежки писател Атле Нес пристига в България за кратко литературно турне в страната и участие в Софийския международен литературен фестивал в НДК. На...

Нещо подобно на ден – стихотворение от Емили Дикинсън

*** Ще дойде ли някога утрото? И нещо подобно на ден? Да бях планината висока - дали ще го видя пред мен? И има ли тяло на лилия? И птичи...