Йога може да изведе хората от егоизма

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

След два проведени класа в студио Yoga Vibe с гост-учителите Лиз Хънтли и Роланд Йенш разговаря Мануела Георгиева

След провокативния американец Даниел Скот гост-учители в новото йога-училище Yoga Vibe бяха Лиз Хънтли и Роланд Йенш. На 24-и и 25-и април те буквално омагьосаха своите „ученици“ с техники и практики за различни части от човешкото тяло. Преди да отпътуват от София с тях разговаря Мануела Георгиева. Ето какво споделиха двамата за ARTday.bg:

Роланд, Лиз, моля, кажете ни повече за себе си? Как се запознахте, откога  преподавате йога?

Лиз: Срещнахме се в йога студио, разбира се. Аз съм канадка, Роланд е немец, но съдбата ни срещна в едно и също студио за йога в Кьолн, където преподавахме. По стечение на обстоятелствата и двамата бяхме „оплетени“ във взаимоотношенията си с бившите си партньори. Те някак си не можаха да ни подкрепят по духовния път. Разбрахме по едно и също време, че е по-добре да се разделим с половинките си. Роланд реши да ме покани на среща, а аз просто отговорих с „да“, защото не мислех, че наистина ще бъде среща в истинския смисъл. Беше изненада и благословение и за двамата да открием, че романтичните взаимоотношения и духовното израстване могат да бъдат взаимно благоприятни.

Свързано изображение

Йога все още не е популярна тук в България. Ще споделите ли мнението, че йога е посланик на мира и любовта по целия свят?

Лиз: Мисля, че йога може да бъде невероятен начин за свързване на хората. И практиката на йога със сигурност ми помага да бъда по-мирен и любящ, включително спрямо себе си. За съжаление, с популярността си йога става и по-търговска дейност, все по-конкурентна. Виждам ситуации в йога общностите, които наистина са раздразнителни.

Роланд: Съгласен съм. Мисля, че трябва да сме наясно, че йога не е просто физическо упражнение, което ви кара да изглеждате добре. Това може да е страничен ефект, но не и самата причина. Йога може да изведе хората от егоизма и по този начин насърчава мира и любовта.

Снимка на Yoga Vibe Sofia.

Това е вашето второ идване в България. Какви са впечатленията ви за страната? Какво е най-интересното нещо, което Ви се случи тук?

Лиз: Обичаме хората! Имахме толкова забавно време със студентите тук и бяхме наистина изненадани колко отворени са всички.

Роланд: Точно така. Аз вече очаквам да се върна през август. Тъй като този път беше доста студено, нямахме много шансове да изследваме природата. Аз наистина харесвам планините и бих искал да отделя повече време за разходки навън.

Кое е най-важното в живота според вас?

Роланд: След като попитали Далай Лама за значението на живота, той отговорил, че това е лесен отговор. Значението на живота е щастие. По-трудно е да се отговори на въпроса какво прави щастието? Пари? Нова кола? Приятели? Или състрадание и добро сърце. Най-важното в живота е да разбереш какво те прави наистина щастлив и после да живееш според него.

Снимка на Yoga Vibe Sofia.

Какво ще кажете на младите хора в България преди следващото ви посещение през август?

Роланд: Мисля, че  по света днес се случват много грешни неща. Но аз вярвам, че всеки човек има силата да промени това, което става, просто като открие какво наистина създава щастие.

Лиз: Наистина вярвам, че сме способни да променим света чрез йога. Но това не означава просто да се озовете в някое студио с модните си йога екипи. Това означава да поканите практиката си на йога в целия свой живот. За мен йога наистина означава да обръщам внимание на себе си, на собствения си дъх, на тялото си… Но също така е важно животът ми да бъде свързан с този на другите. Моят съвет към младите хора е да останат любопитни.

Мануела Георгиева

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Жената, която може би никога няма да бъда

Така и не се научих да бъда от онези жени с невероятно изправените рамене. Които обожават високите си обувки и брадичката им е толкова...

Филми, снимани в София, ще покажат облика на града през 60-те и 70-те години

Винаги има какво да разкажем за кино "Влайкова" и читалището, което се помещава там. Ржисьорът Олег Ковачев, председател на настоятелството на Народно читалище "Антон...

Родопското село Орцево посреща деня при температура на въздуха от 9 градуса

„Живеем там, където над нас звезди са само и небето”, казва Исмаил Али в стихотворението си "Орцево". Дивното село Орцево е с най-висока надморска височина...

Идеите и възгледите на Адам Смит

Адам Смит, най-видната фигура в развитието на икономическата теория, е роден в 1723 г. в град Кърккалди, Шотландия. Като младеж следва в Оксфордския университет,...

„Когато имаш работа с бесни вълци, не можеш да бъдеш овца.“ Още от Мики Спилейн

Истинското му име е Франк Морисън Спилейн. Най-известен е с поредицата си криминални герои с главен герой детектив Майк Хамър. На български са преведени...