Йога може да изведе хората от егоизма

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

След два проведени класа в студио Yoga Vibe с гост-учителите Лиз Хънтли и Роланд Йенш разговаря Мануела Георгиева

След провокативния американец Даниел Скот гост-учители в новото йога-училище Yoga Vibe бяха Лиз Хънтли и Роланд Йенш. На 24-и и 25-и април те буквално омагьосаха своите „ученици“ с техники и практики за различни части от човешкото тяло. Преди да отпътуват от София с тях разговаря Мануела Георгиева. Ето какво споделиха двамата за ARTday.bg:

Роланд, Лиз, моля, кажете ни повече за себе си? Как се запознахте, откога  преподавате йога?

Лиз: Срещнахме се в йога студио, разбира се. Аз съм канадка, Роланд е немец, но съдбата ни срещна в едно и също студио за йога в Кьолн, където преподавахме. По стечение на обстоятелствата и двамата бяхме „оплетени“ във взаимоотношенията си с бившите си партньори. Те някак си не можаха да ни подкрепят по духовния път. Разбрахме по едно и също време, че е по-добре да се разделим с половинките си. Роланд реши да ме покани на среща, а аз просто отговорих с „да“, защото не мислех, че наистина ще бъде среща в истинския смисъл. Беше изненада и благословение и за двамата да открием, че романтичните взаимоотношения и духовното израстване могат да бъдат взаимно благоприятни.

Свързано изображение

Йога все още не е популярна тук в България. Ще споделите ли мнението, че йога е посланик на мира и любовта по целия свят?

Лиз: Мисля, че йога може да бъде невероятен начин за свързване на хората. И практиката на йога със сигурност ми помага да бъда по-мирен и любящ, включително спрямо себе си. За съжаление, с популярността си йога става и по-търговска дейност, все по-конкурентна. Виждам ситуации в йога общностите, които наистина са раздразнителни.

Роланд: Съгласен съм. Мисля, че трябва да сме наясно, че йога не е просто физическо упражнение, което ви кара да изглеждате добре. Това може да е страничен ефект, но не и самата причина. Йога може да изведе хората от егоизма и по този начин насърчава мира и любовта.

Снимка на Yoga Vibe Sofia.

Това е вашето второ идване в България. Какви са впечатленията ви за страната? Какво е най-интересното нещо, което Ви се случи тук?

Лиз: Обичаме хората! Имахме толкова забавно време със студентите тук и бяхме наистина изненадани колко отворени са всички.

Роланд: Точно така. Аз вече очаквам да се върна през август. Тъй като този път беше доста студено, нямахме много шансове да изследваме природата. Аз наистина харесвам планините и бих искал да отделя повече време за разходки навън.

Кое е най-важното в живота според вас?

Роланд: След като попитали Далай Лама за значението на живота, той отговорил, че това е лесен отговор. Значението на живота е щастие. По-трудно е да се отговори на въпроса какво прави щастието? Пари? Нова кола? Приятели? Или състрадание и добро сърце. Най-важното в живота е да разбереш какво те прави наистина щастлив и после да живееш според него.

Снимка на Yoga Vibe Sofia.

Какво ще кажете на младите хора в България преди следващото ви посещение през август?

Роланд: Мисля, че  по света днес се случват много грешни неща. Но аз вярвам, че всеки човек има силата да промени това, което става, просто като открие какво наистина създава щастие.

Лиз: Наистина вярвам, че сме способни да променим света чрез йога. Но това не означава просто да се озовете в някое студио с модните си йога екипи. Това означава да поканите практиката си на йога в целия свой живот. За мен йога наистина означава да обръщам внимание на себе си, на собствения си дъх, на тялото си… Но също така е важно животът ми да бъде свързан с този на другите. Моят съвет към младите хора е да останат любопитни.

Мануела Георгиева

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Ралф Уолдо Емерсън: Завистта е невежество, подражанието е самоубийство

Емерсън е основоположник на движението трансцедентализъм, чиято идея е, че светът е нещо много повече от това, което човек вижда и възприема. Един от...

Коя е Елиза от музикалното произведение на Бетовен?

Лудвиг ван Бетовен е немски класически композитор, представител на Виенската школа, важна фигура в преходния период между класицизма и романтизма. Смятан за един от...

Лазаровден – един от най-хубавите народни обичаи

Лазаровден е един от най-хубавите народни обичаи. На този ден църквата чества възкръсването на Лазар. Според Библията действията на Исус около гроба на мъртвия...

Хоризонтът в стихотворение на Станка Пенчева

ХОРИЗОНТ От Станка Пенчева Отиват си от нас децата ни, отиват към пясъка на своите миражи, към лабиринтите на свойте минотаври, към своите помийни ями, триумфални арки, тресавища, каменоломни, звездопади... Отиват си от нас....

Книга за Красимира Колдамова излиза в Световния ден на балета

Книга за примата на българския балет и изтъкнат балетен педагог Красимира Колдамова излиза в Международния ден на балета 29 април. „Балерината Колдамова“ с автор...