ХАМЕЛEОНЪТ. (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Супермоделът Линда Еванджелиста на 52

На днешния 10 май Линда Еванджелиста навършва 52 години. Без съмнение тя е една от емблематичните красавици в света и може да се похвали с една от най-успешните и стилни кариери в модната индустрия.

Канадската манекенка е една от най-влиятелните от поколението супермодели на 80-те и 90-те години (сред които са още Наоми Кембъл, Синди Крауфорд, Хелена Кристенсен, Кристи Търлингтън и Клаудия Шифър). Красила е кориците на повече от 600 списания.

Нейна е фразата: „Не ставам от леглото си за по-малко от 10 хиляди щатски долара.“

Резултат с изображение за linda evangelista

Еванджелиста става модел в началото на 80-те, едва 16-годишна, след като участва в конкурса за красота „Мис Тийн Ниагара“. Тогава тя е забелязана от представител на „Елит Модел“.

Линда се превръща в дългогодишна муза на фотографа Стивън Мейзел, който ѝ помага да се превърне в един от най-скъпоплатените модели в света.

През 90-те Линда случайно започва да налага късата момчешка прическа, която всъщност ѝ помага да се превърне в истинска икона (говори се, че прическата ѝ е била плод на некадърен фризьор). По това време между 1992 и 1998 г. Линда има връзка с холивудския актьор Кайл Маклоклан, като двамата стигат до годеж, но не и до брак.

Резултат с изображение за linda evangelista chanel

Нейният уникален поглед и многолика визия ѝ печелят прозвището „моден хамелеон“.

През 1998 г. Линда прекъсна модната си кариера, след като забременя от френския футболист Фабиен Бартез, но двамата загубиха бебето и се разделиха на следващата година. Тя се завърна в модата с гръм и трясък, и с корица на Vogue, през 2001 г.

Резултат с изображение за linda evangelista

Еванджелиста е била лице на много модни марки като Fendi, L’Oreal, Chanel, Dolce&Gabbana и Moschino. Към 2014-та нейното състояние се оценява на около 18 милиона щатски долара.

Има 10-годишен син на име Августин, плод на кратката ѝ връзка с френския милиардер Франсоа-Анри Пино, който сега е женен за актрисата Салма Хайек.

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Тери Пратчет: Като се движиш, ти самият се променяш

Сър Тери Пратчет е най-продаваният автор във Великобритания за 90-те години на миналия век. Той е вторият най-четен автор във Великобритания и седмият най-четен...

Не убивайте присмехулника в себе си

На днешния 28 април през 1926 година се ражда едно момиченце, което завинаги ще запише със златни букви името си в историята на литературата....

Цветница е!

Днес православните християни отбелязват деня, в който Спасителят е посрещнат в Йерусалим с маслинови клонки и цветя. Празникът винаги е в неделята след Лазаровден, една...

Ралф Уолдо Емерсън: Завистта е невежество, подражанието е самоубийство

Емерсън е основоположник на движението трансцедентализъм, чиято идея е, че светът е нещо много повече от това, което човек вижда и възприема. Един от...

Коя е Елиза от музикалното произведение на Бетовен?

Лудвиг ван Бетовен е немски класически композитор, представител на Виенската школа, важна фигура в преходния период между класицизма и романтизма. Смятан за един от...