Любовта е същността на всичко

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

На днешния 11 май отбелязваме Световния ден на молитвата. Тя е личен акт, но и действие към всичко останало. Защото в живота всичко е свързано, всяко нещо носи смисъл.  Ето какво мисли за необходимостта от молитвата първият обединителен мисионер Пол Уорнър:

Ако се молите за определено време само защото всички останали правят, не очаквайте да достигнете сърцето на Бог. Но ако се молите защото имате огромно желание да срещнете Бог, тляскани от Неговия дух тук на земята, направете много неща за Него и ще усетите невероятно дълбоки чувства към Бог.

Когато се молим, би трябвало да искаме да предложим нещо на Бог, а не само да получаваме за себе си. Когато сме упорити в молитвата, дори и да не почувстваме нещо лично, ние се молим без компромиси.

Правилното отношение е да се молите за останалите, не за себе си. Нека вашата молитва бъде с по-висока цел, а не детска или егоистична. Ако наистина искате да срещнете Бог, покажете Му, копнеете за Него. Молете се за човечеството, не за себе си.

Молитвата е изплащане. Молитвата е жертва, а също и битка.

Молитва без действия няма никакъв смисъл. Тя не може да бъде приета от Бог. Молитвата и действието трябва винаги да вървят заедно. Когато обещате нещо на Бог, трябва да спазвате това обещание. Единственият възможен начин за това е чрез действие. Вие можете да бъдете приети от Бог и да живеете в най-високите области на духовния свят само ако сте вършили Божията воля на земята.

Молитвата и действието се преплитат. Ако не вършите това, за което се молите, животът ви на молитва ще стане безмислен. Молитва без действие е нищо. Вие трябва да действате за това, за което се молите, иначе нищо няма да се случи.

Ако давате големи обещания при молитва, но не ги изпълнявате, Бог не може да разчита на вас. Ако научите нещо в училище и направите нещо за постигането му, ако действайте за него, вие ще станете велик творец.

Сърцевината на нашата любов прониква в Небето, когато се молим. Винаги се молете в царството на любовта – Бог е любов. Любовта е единственият начин да се свържем с Него. Нашето сърце изпраща, сърцето на Бог получава и обратно.

Резултат с изображение за prayer

Молитвата започва или със сърце, или с интелект. Настройте сърцето си преди да се молите. В началото може да се препъвате, но после ще дойде момент, в който ще се разхождате, ще бягате и накрая ще летите.

Молитвата трябва да се предложи не чрез интелекта, а чрез сърцето. Ако в момента, в който започнете да се молите не можете пряко да достигнете до Бог и да проникнете в сърцето Му, започнете да се концентрирате на интелектуално равнище и се опитайте колкото е възможно по-скоро да развиете сърдечни чувства.

Много пъти ни е трудно да формулиреаме мислите и чувствата си. Проблемите възникнат, когато преобладава интелектът. Това се случва, когато сърцата ни не са настроени правилно. Сърцето трябва да бъде като основният генератор, а интелектът – допълнителният. Интелектът сам по себе си не е достатъчен, той не е толкова силен колкото е сърцето и не свети токова ярко. Интелектът е ограничен, а сърцето – не. В молитвата първо е сърцето, а след това – интелектът. Резултатът от връзката между дух и тяло се открива в сърцето. Ако сте едини по дух и тяло, сърце и интелект, тогава ще действате съобразно сърцето.

Не спирайте да говорите по време на молитва. Не се поддавайте на външните влияние на средата. Дори и ако вашата молитва е само интелектуална в продължение на 10 минути, накрая сърцето ви ще „се обади”. Най-големият проблем е да се свържете с Небето, когато се молите. Оставете настрана хоризонталните неща и се насочете към вертикалната връзка. Оставете назад хоризонталните вибрации. Продължавайте да говорите. Молете се за това, което идва дълбоко от сърцето ви.

Резултат с изображение за prayer

Ако искате Бог да живее у вас, трябва да дишате духовно. Трябва да бъдете активни. Клетките ви трябва да са живи. Ако ние сме истински храмове на Бог, Той трябва да живее у нас. После ние ще живеем под прякоро господство на Бог и Неговата любов. Всяко чувство ще бъде принципно, всяка мисъл ще бъде от любов.

Любовта е същността на всичко. Духовното развитие е умението да увеличиш своята способност да обичаш. Ако вие „сте потънали” в любов, всичко у вас е  диктувано и ръководено от съвършената любов. Да бъдете диктувани от любов значи да гледате през очите на Бог, да имате Неговото виждане, да виждате всеки човек като син или дъщеря на Бог. Вие искате да издигнете този човек. Вие искате най-доброто за всеки, особено за тези, които са поверени на нашите грижи.

Не сравнявайте себе си и своите преживявания с останалите хора. Всеки от нас е различен и е свързан с Бог по различен и уникален начин. Нашите аспекти са различни, нашите предци са различни и това влияе на нашите преживявания.

Ако се молите сериозно за някого да разбере истината и любовта на Бог, ще бъде почти невъзможно този човек да не успее. Както е описано в Деяния на апостолите, хората, включени в Петдесятницата, са били винаги заедно – заедно се молят и постят. Те се молели продължително. Ако искаме да ни се случи в нашия живот такава духовна Петдесятница, ние не трябва да гледаме на молитвени си живот каот на нещо, което се прави за няколко минути сутрин и може би един час вечер. Ние трябва да общуваме с Бог през целия ден. Докато достигнем съвършенство, ние се нуждаем от молитва. Тогава докато имаме нужда от молитва, ние трябва да се молим постоянно. Ако се молите за минимално време, накрая ще изчерпите енергията, която сте натрупали и ще станете по-слаби. Необходимо е да се снабдите отново с духовно гориво. За да останете постоянно като достоен посланник на Бог, вие трябва през цялото време да се зареждате отново.

Както се казва в Библията, всеки от нас трябва „Да се моли непрестанно”.

Амин

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...