Денят, в който спра да ти вярвам, ще бъде последният в живота ми…

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

„Денят, в който спра да ти вярвам, ще бъде последният в живота ми“ – тази реплика от филма „Кристин“ Роми Шнайдер ще повтаря почти през целия си живот. И винаги ще я адресира към любовта на живота си – Ален Делон.

Рожденото ѝ име е Розмари Магдалена Албах-Рети. Родена е през септември 1938 г. След католическото училище веднага попада на снимачната площадка. Светът я обиква като Роми Шнайдер.

За пръв път се виждат на летището в Париж, където начинаещият киноактьор Ален Делон отива да посрещне бъдещата си партньорка във филма „Кристин“ с огромен букет цветя. Пресилено би било да се твърди, че любовта им пламва от пръв поглед, защото и двамата остават с неприятни впечатления един от друг. „Характерът на Роми си е просто характер на Роми“ – казва по-късно актьорът.

Резултат с изображение за romi snyder alain delon

А тя е аристократка, изискана и образована, и е вече любимка на цяла Европа. Роми дебютира на екрана едва 15-годишна във филма „Когато белите люляци цъфтят“. Над артистичната ѝ кариера зорко бдят нейната амбициозна майка – прочутата австрийска актриса Магда Шнайдер и вторият ѝ баща. Но Роми мрази сантименталните сценарии, отреждащи ѝ шаблонни роли на порядъчна девица. Филмът „Кристин“ преобръща живота ѝ. Много скоро снимачната площадка на този филм се превръща в истинско бойно поле между Роми и Ален. Не минава ден без пререкания помежду им, предизвиквани най-често от Ален, който си прави груби шеги с Роми. В началото тя с нежелание играе в сцените, в които трябва да го целува, но след известно време с изненада открива, че безпардонният французин започва да ѝ харесва, защото се различава от австрийските ѝ поклонници с безукорните им маниери. Привлечена от разкрепостеността и спонтанността на Делон, тя се влюбва безумно в него. Той става смисъл на живота ѝ. Стига се до официален годеж, който Делон едва преживява, раздразнен от високомерието на богатите роднини на своята избраница. Мисълта, че звездата и наследничката на огромно състояние е избрала него – бедния френски провинциалист, син на месар – не му дава покой. А писанията в жълтата преса, акцентиращи тъкмо върху това, уязвяват допълнително самолюбието му.

Резултат с изображение за romi snyder alain delon

„Роми е дете на една среда, която ненавиждам повече от всичко. Вярно е, че тя няма вина. Но за пет години така и не успях да изкореня от нея това, което ѝ е втълпявано през целия ѝ предишен живот. Живеех на практика с две жени на име Роми – едната обичах безумно, но другата също толкова безумно ненавиждах“ – признава след години Делон. В съвместния им живот Ален започва да „играе“ небрежно облечен младеж, който въобще не се стреми към онова, което Роми така силно жадува: да се уедини с любимия в тишина и да живее в любовта си. Ален е топка енергия – всяка вечер отсъства от къщи, флиртува и търси нови запознанства, които могат да му бъдат полезни за кариерата.

Ален Делон и Роми Шнайдер се разделят през лятото на 1963 г. след грандиозен скандал. Причината е Делон и внезапния му брак му с Натали Бартелеми – неизвестна красавица, с която той се запознава в бар и в последствие се появява в пресата. Според друга версия, Роми го заварва в леглото с един манекен. Каквото и да се е случило, Роми е склонна да му прости. „Ако зависеше от мен, никога не бих го напуснала…“ – казва тя. След раздялата актрисата е съкрушена и не успява да възвърне душевното си равновесие.

Резултат с изображение за romi snyder alain delon

1970-а е обявена единодушно за годината на Роми Шнайдер. Тя достига върха на славата си с филма на Клод Соте „Нещата от живота“. Омъжена е за Хари Майен – немски театрален режисьор, но щастието все така ѝ убягва. Майен се самоубива през 1979 г. три години след развода си с нея, като оставя в нозете си разпилени снимки на актрисата. Говори се, че причината е приятелството между Роми и Ален Делон, подновено по време на снимките на филма „Басейнът“ през 1969 г. Или просто фактът, че актрисата смята, че любовта се нарича Ален Делон.

Свързано изображение

След самоубийството на Майен Роми се омъжва за личния си секретар Даниел Биазини, 11 години по-млад от нея, но бракът не успява – той е арестуван с проститутка и разводът е светкавичен. От този момент нататък Роми се чувства щастлива само в компанията на сина си от първия брак – Давид. Смята, че вече е изпила горчивата чаша на живота чрез неуспешните си любовни връзки, но ѝ предстои да преживее най-тежката скръб.

„Казвам се Роми Шнайдер и съм нещастна 42-годишна жена“ – признава тя, когато синът ѝ Давид загива при злополука. Погребението на Давид организира Ален Делон. След трагедията Роми живее единствено с успокоителни и алкохол. Десет месеца по-късно, на 29 май 1982 г., тя се самоубива в парижката си вила. Почитателите дълго време отказват да повярват в смъртта ѝ.

Резултат с изображение за romi snyder alain delon

„Нашият живот, който не засяга никого другиго, ни раздели. Но ние не прекъснахме връзката си – стремяхме се един към друг.(…) Прости ми. Ще дойда да те видя утре, и ще бъдем сами.“ – ще напише Ален Делон в писмото, с което се сбогува с нея на погребението ѝ.

Заглавна снимка: Pinterest

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

С най-дългия ден в годината започва празник до безкрай

Тази вечер, малко преди полунощ, настъпва астрономическото лято. Най-дългият ден в годината. Ден, който изпълва душите ни с очакване хубавото да се случи. Нищо не...

Ицко Финци ще представи днес книгата си „Пет пиеси, разказани от актьор“

Днес в кино "Влайкова" в 18.30 часа ще бъде представена книгата на Ицко Финци "Пет пиеси, разказани от актьор", съобщиха от екипа на издателя...

ДА гледаш и да виждаш

На днешния ден, 20 юни, през 1925 година от света на живите си отива едно от големите имена в психотерапията – Йозеф Бройер. Предлагаме...

Салман Рушси: Книгата е версия на света. Ако не я харесваш, я игнорираш.

Ахмед Салман Рушди е британски писател от индийски произход. Роден е на 19 юни през 1947 година в Бомбай. Стилът му, смесващ митология и фантазия...

Галерия „Ракурси“ представя лятна изложба

Лятна изложба е подредена в галерия „Ракурси“ от днес до 12 юли, съобщават от екипа. Експозицията включва произведения на Димитър Буюклийски - Мичи, Едмонд Демирджиян, Георги...