АНДЖЕЛИНА ДЖОЛИ | Приказка с (не)очакван край

Споделете, харесайте, последвайте ни:

За една приключила любов, но и за оптимизма в откровения на актрисата, която днес навършва 42 години

Едва ли има човек на планетата, който да не знае коя е Анджелина Джоли. Освен холивудска звезда, тя е преди всичко жена с кауза, майка и общественик. Анджелина е родена на 4 юни 1975 г. в семейството на американския актьор Джон Войт и френската актриса Маршелин Бертран. На екрана сме я гледали във всякакви превъплъщения, а за това колко талантлива актриса е, говорят наградите „Оскар“ и „Златен глобус“, на които е носителка.

Резултат с изображение за angelina jolie

Любовта е уравнение с много неизвестни, но преди всичко предполага действие. Очакванията са нежелани, но винаги се оказват неизменна част от пътя, който искаме да извървим „заедно“ и „завинаги“.

После, рано или късно, се появява една Марион Котияр, на която приписваме цялата вина за настъпилия разрив помежду ни. С какво право нахлува в живота ни? Защо не си стои кротко в Париж? Котиярките се прокрадват с тихата походка на котка в леглото ни. И докато тя мърка, животът ни вече издава писъци.

Резултат с изображение за angelina jolie

Приказката на Брад Пит и Анджелина Джоли не е с неочакван край. Както се казва, много хубаво не е на хубаво. Никой не е застрахован, че тъмното минало ще се помири с красивото настояще. Истината винаги е зад огледалото, а не в отраженията ни.

И двамата са красиви, с разкошен дом и прекрасни разноцветни деца, които със сигурност обичат. Дали причината за тяхната раздяла е котка, котарак или папарак – няма значение. Сега хората още ги разпъва на кръст, защото покрай тях и собствените им очаквания за вечност отидоха на кино.

А истината е, че Брад и Анджелина са хора като всички нас. Приказките понякога измисляме ние, без да владеем сюжетната линия. И да си писател не е лесно, въпреки че мнозина от нас вярват в обратното.

Бенгалският огън угасна. На никого не му е до пай. Животът продължава рутинно за всички нас точно така, както и вчера. Приказките свършват, но животът продължава. Нашият живот. Живот, който трябва да хванем в ръце и на всяка цена да обичаме така, както само ние можем. Останалото е подробност от пейзажа.

Резултат с изображение за angelina jolie

Представяме ви избрани мисли на Анджелина Джоли:

„Щастлива съм да бъда себе си, нещо, което никога не съм правила преди. Винаги се криех зад други хора. Опитвах се да открия себе си чрез героите, които играех, живеех техния живот и никога не съм имала свой.” 

„Без болка няма страдание, без страдание ние никога няма да се поучим от грешките си. За да правим каквото трябва, са ни необходими болката и страданието, те са ключът към всички прозорци. Без тях няма живот.”

 „Понякога си мисля, че съпругът ми е толкова невероятен, че се чудя защо изобщо е с мен. Не знам дали съм достатъчно добра. Но ако го правя щастлив, значи съм всичко, което искам да бъда.”

„Истината е, че обичам да живея. И да бъда свободна. Ако не мога да имам тези неща, се чувствам като животно в клетка и предпочитам да не бъда в клетката. Предпочитам да съм мъртва. Толкова е просто. И не мисля, че това е много необичайно.”

„И какво ако се направя на глупачка, на кого му пука? Аз не се страхувам от това какво мислят хората за мен.”

„Не вярвам във вината. Аз вярвам, че трябва да живееш импулсивно и напълно свободно.”

„Не се определям като красива, защото виждам много недостатъци. Хората имат наистина странно мнение. Те ми казват, че съм слаба, сякаш това трябва да ме радва.”

 „Където и да съм, винаги ще намирам себе си, загледана в прозореца, желаейки да бъда някъде другаде.”

„Била съм безразсъдна, но не съм бунтовник без кауза.”

„Ако мисля за смъртта повече, отколкото някои други хора, то е защото може би обичам живота повече от тях.”

„Има нещо успокояващо в смъртта. Мисълта, че ще умреш утре, те кара да цениш живота си сега.”

„Докато другите малки момиченца искаха да станат балерини, аз исках да бъда вампир.”

„Да бъдеш интимна с женен мъж, както собственият ми баща изневеряваше на майка ми, не е нещо, което мога да простя. Аз не бих могла да погледна себе си на сутринта, ако направя подобно нещо. Не бих била привлечена от мъж, който изневерява на жена си.”

„Израснала съм като безгрижно и щастливо дете, но после нещата станаха трудни за мен. Може би защото разбрах, че светът не е толкова щастливо място, колкото се надявах да бъде.”

„Боже, аз се боря с ниското самочувствие през цялото време! Мисля, че всеки го прави. Има толкова неща, които не са наред с мен, невероятно е!”

„Радвам се, че имах възможност да се върна към невинността и красотата, които имах като дете, когато създадох семейство. Децата ми ме върнаха към тези времена.”

„Винаги играя роли на жени, с които бих се срещала.”

„Харесва ми да се крия зад героите, които играя. Въпреки общественото мнение, аз съм човек, който държи на личното пространство и се справя трудно със славата.”

„Това, което ме изхранва, също и ме унищожава.”

„Всеки полудява щом спомена, че съм била влюбена в жена.”

„Терапия? Не се нуждая от нея. Моята терапия са ролите, които избирам.”

„Никога не съм обичала да ме докосват. Казвали са ми, че задържам дъха си, докато ме прехръщат. Все още го правя.”

„Бих искала да вярвам, че хората, които ме подкрепят в работата или се идентифицират с мен във филмите, хората, които си мислят, че ме познават, наистина ме разбират. Вярвам, че това е така.”

Добромир Банев

Заглавна снимка: YouTube

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Не ми отделяй много време…

*** Не ми отделяй много време, въпроси не задавай ти. С очи и ласкави, и верни не срещай моите черти. По пролетните локви тръпни следите ми недей следи. Не ще се...

Луиза Мей ОЛКЪТ: Любовта е велик разкрасител

Луиза Мей Олкът е най-известна със считания за литературен шедьовър роман „Малки жени“, преведена и на български. Други популярни нейни произведения са „Малки мъже“,...

Кои са най-богатите скъперници на всички времена

Много богаташи водят разточителен начин на живот. Има обаче и такива, които не обичат да дават пари за глезотии, въпреки огромното си състояние. Да...

Когато нещо си отиде, друго заема мястото му. Любовта предпочита да влиза с взлом.

Счупеното не се лепи, а единствено водата е в състояние да запуши празните пространства – дори най-недостъпните. Природата не търпи състоянието на вакуум, затова...

Ти си обектът на моето желание, ти си причината номер едно за моето съществуване на земята…

Има различни начини да засвидетелстваме своята обич. Вече не пишем писма, затова е хубаво да си припомним колко важно средство са те, за да...