Книга с ухание на лавандула

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

„Малката билкарница в Монмартър“ е дебютният роман на Донатела Рицати

Малко след Еньовден лятото е в разгара си. Приканва ни да отделим време за себе си, да пътуваме, да се наслаждаваме на студени напитки и на горещото слънце. Да се завърнем у дома.

Добре дошли в малката билкарница в Монмартър.

Мястото, което събужда надеждата.

„Малката билкарница в Монмартър“ (изд. „Софтпрес“) е дебютният роман на Донатела Рицати. Изпъстрена с ухания на билки и с неповторимата атмосфера на Монмартър, тази книга е като приятен разговор на чаша чай с добра приятелка – сгрява, ободрява и заразява с усмивка.

Свързано изображение
Донатела Рицати

„Във въздуха се носеше деликатен мирис, който проникна в ноздрите ми и ги отвори за калейдоскоп от ухания… Разпознах цветя, кори и подправки… За първи път след толкова време се почувствах у дома.“

Виола смята, че е изгубила всичко. Съпругът ù е мъртъв, семейството – отчуждено. Дори професията, в която винаги е намирала опора, вече не ù носи радост. Виола е природолечител, а е трудно да лекуваш чуждите болки, когато не можеш да овладееш своята собствена.

Единственият шанс за ново начало на младата италианка е да се върне в Париж – там, където за първи път изучава тайните на натуропатията и открива малкото магазинче за билки на сестрите Фльоре-Бюри.

Сред уханията на цветя и есенции, сред стари приятели и нови познати, Виола започва да пише първата страница от новия си живот. Но миналото не може да бъде изтрито. То напомня на Виола за себе си, разкрива ù невероятен дар, оставен от любовта на живота ù, но и неподозирани тайни. А някъде там – между лекотата на свободата и тежестта на лъжите, настоящето проправя път за нова любов.

В страниците на „Малката билкарница в Монмартър“ са скрити рецепти за щастие, красота и душевна хармония, които всеки може да приготви у дома, докато се наслаждава на четенето.

„Лавандулата има успокоително ухание, което събужда спомени от детството и семейната атмосфера.“

Ароматът на лавандула е този, който свързва Виола с Камий, клиент и добра приятелка. В романа ще откриете рецепта за етерично масло от лавандула, което се използва от векове, но за да почувствате успокояващия и тонизиращ ефект на тази билка, ще е достатъчно просто да вдъхнете… книгата.

Благодарение на специална печатарска технология, българското издание на „Малката билкарница в Монмартър“ пази необикновена тайна – истински аромат на лавандула в кориците и книгоразделителя. Смесването на този фин мирис с уханието на мастило създава изключителен парфюм, на който нито едно романтично сърце не може да устои.

Малката билкарница в Монмартър

Рецепта за регенериращ крем за лице и шия от „Малката билкарница в Монмартър“

Съставки:

1 лъжица натурален пчелен восък
3 лъжици масло от карите
3 лъжици масло от авокадо
2 лъжици олигоминерална вода, негазирана
5 капки розово масло
4 капки етерично масло с аромат по избор

В тенджерка от неръждаема стомана сложете восъка и маслата от карите и авокадо. Загрейте на водна баня, на бавен и постоянен огън, докато твърдите вещества се стопят. Междувременно загрейте водата на същата температура като маслата (обикновен кухненски термометър може да ви е от полза), добавете я на тънка струйка към сместа от восък и масла и започнете да бъркате с миксер, докато се получи гладка смес. Когато започне да изстива, но преди да се втвърди, добавете внимателно и при постоянно разбъркване розовото масло и етеричното масло по ваш избор. Изсипете в предварително стерилизирано бурканче с капак. Съхранявайте крема в хладилника максимум един месец.

Розовото масло е прекрасен продукт, с регенериращо и успокояващо действие заради  полиненаситените си мастни киселини. Освен че хидратира кожата в дълбочина, може да помогне за заличаването на белези от акне или изгаряне и е изключително полезно при първа поява на стрии.

Източник: lira.bg

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Александър Поуп: Никоя жена не е намразила мъж за това, че се е влюбил в нея

Александър Поуп е английски поет и писател. Творчеството му става популярно едва в края на XIX век. Определен е за най-великият английски поет на...

Ученик от Русе спечели сребърен медал на Международната олимпиада по философия

Единадесетокласникът Венцислав Велев от Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе е спечелил сребърен медал на Международната олимпиада по философия, която се проведе в Хелзинки,...

Овации в Кан след прожекцията на „Стажантът“ с участието на Мария Бакалова

Дългоочакваният биографичен филм за Доналд Тръмп "Стажантът" с участието на българската актриса Мария Бакалова в ролята на Ивана Тръмп беше представен на кинофестивала в...

Амелия Еърхарт – жената, която изпревари мъжете по смелост

Амелия се ражда на 24 юли 1897 г. в семейство с нетрадиционни за времето си разбирания за възпитание. Момичетата стрелят с пушка, катерят се...

Шварценегер призна, че се е опитал да спре кариерата на Сталоун (видео)

Актьорът и бивш губернатор на американския щат Калифорния Арнолд Шнарценегер призна, че от състезателни чувства се е опитал да попречи на кариерата на актьора Силвестър...