КУБА ВРЪЩА „ЛЮБОВНИТЕ МОТЕЛИ“

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Мярката е част от усилията на правителството да „разнообрази вариантите за любов“

Куба възражда мрежата от държавни „любовни мотели“ („posadas“) в Хавана, където двойки могат да наемат стаи почасово като част от усилията на правителството да „разнообрази вариантите за любов“, информира синдикалният седмичник „Трабахадорес“, цитиран от Ройтерс.

Столицата на карибския остров можеше да се похвали с десетки такива места до 90-те години (на миналия век), когато малко останалите бяха предоставени на кубинци, лишени от домове заради ураганите.

Резултат с изображение за cuba love motels

Уединението стана още по-трудно за влюбените, като се има предвид недостигът на жилища, принуждаващ много семейства да живеят в един апартамент и двойки да съжителстват дълго време след развода си.

Частните заведения запълниха тази празнина за някои, пише профсъюзното издание, но мнозина не могат да си позволят да плащат по около 5 долара – или една шеста от средната месечна заплата в държавния сектор – за три часа блаженство.

На по-бедните се налага да прибягват до „паркове, тъмни стълбища, плажа и дори Малекон (крайбрежния булевард)“, посочва „Трабахадорес“.

Сега обаче държавата иска отново да улесни правенето на любов.

Резултат с изображение за cuba love motels

„Искаме да възродим тази услуга, при която има силно търсене, социалното отражение е голямо и без съмнение е много печеливша“, заявява Алфонсо Муньос Чанг от Общинската компания за настаняване в Хавана, цитиран от седмичника. „Ще започнем с наричания от нас хотел Венто (Hotel Vento), двуетажна сграда с 16 стаи с бани“, разказва той.

„Градът има нужда от това“, казва Мария Стерлинг, управител на хотел Венто. Тя отбелязва, че служителите ще бъдат „много ентусиазирани“, тъй като заплатите ще се повишат с допълнителната работа.

Резултат с изображение за cuba love motels

След това властите ще възстановят някога популярни любовни мотели като Ла Монументал (La Monumental), както и ще трансформират друг хотел, допълва Муньос Чанг.

„Да се мисли как да се разнообразят вариантите за любов не е пресилено“, пише „Трабахадорес“. „Това е реалност, която засяга всеки и не може да бъде лукс“, заключава изданието.

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...