Откога стана вредно да кажеш, че някой изглежда добре?

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Съботният коментар на Емил Кошлуков

Емил Кошлуков е познат и с отличното си чувство за хумор. Затова днешният му коментар в личния му профил във фейсбук буди усмивки, но и ни кара сериозно да се замислим върху начина, по който ни „учат“ да възприемаме случващото се около нас.

Резултат с изображение за емил кошлуков

Ето и съдържанието на коментара:

Президентът Тръмп казал на г-жа Макрон, че е в страхотна форма. Това се нарича комплимент. Според една група шумни, войнстващи политкоректници, това било много обидно. CNN казва, че е вредно за американските интереси в чужбина. Съсипал бил щатите с този коментар, обиждал всички жени по този начин и т.н. Гардиън го обявява за сексизъм, Асошийтед прес намеква, че Тръмп я засяга на темата възраст, сиреч възрастна била, в Туитър искат да го застрелят, защото изобщо коментирал фигурата ѝ и така нататък.
Откога стана вредно да кажеш, че някой изглежда добре? Защо комплиментите са обидни? Ако беше казал, че е в ужасна форма и на години вече, по-добре ли е?
В Лондон вече нямало да пускат в метрото съобщения, които започват с обръщението ,, Дами и господа…“, щото можело да обидят някой, дето не е ни мъж, ни жена. Добре, как да се обръщат тогава?
Има немалка група хора, които твърдо вярват, че земята е плоска. Сега и глобусите ли ще забранят, да не нараняваме чувствата им? Ми щото си е обидно за тях, как така има глобуси, а дискове няма?
Всяка идея, доведена до крайност, става абсурдна. Просто демонстрирам. В Канада записали първото бебе без пол при раждане, щото родителят бил травестит и искал бебето да няма пол, само щяло да реши по-късно какво е. Този родител бил и учител в местното училище. Как ви се струва? Какво мислите, че преподава на тези деца?
Веднъж една състудентка ми каза, че не трябва да ѝ отварям вратата, било сексизъм, феодален обичай, който унижавал жените, щото излизало, че били слаби и не могат сами да си отворят. Пуснах вратата и тя я прасна по носа. Ми така де, женският нос да не е по-кекав от мъжкия? Равноправие да има.
Сега ще забранят световната любовна лирика, там е пълно с комплименти. Родните равноправници как не са се сетили да скочат на Яворов и Дебелянов, ярки сексисти, само обиждат жените. А Христо Фотев трябва да го горят публично, той пък повтаря до несвяст колко е хубава жената.

Емил Кошлуков

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...