Откога стана вредно да кажеш, че някой изглежда добре?

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Съботният коментар на Емил Кошлуков

Емил Кошлуков е познат и с отличното си чувство за хумор. Затова днешният му коментар в личния му профил във фейсбук буди усмивки, но и ни кара сериозно да се замислим върху начина, по който ни „учат“ да възприемаме случващото се около нас.

Резултат с изображение за емил кошлуков

Ето и съдържанието на коментара:

Президентът Тръмп казал на г-жа Макрон, че е в страхотна форма. Това се нарича комплимент. Според една група шумни, войнстващи политкоректници, това било много обидно. CNN казва, че е вредно за американските интереси в чужбина. Съсипал бил щатите с този коментар, обиждал всички жени по този начин и т.н. Гардиън го обявява за сексизъм, Асошийтед прес намеква, че Тръмп я засяга на темата възраст, сиреч възрастна била, в Туитър искат да го застрелят, защото изобщо коментирал фигурата ѝ и така нататък.
Откога стана вредно да кажеш, че някой изглежда добре? Защо комплиментите са обидни? Ако беше казал, че е в ужасна форма и на години вече, по-добре ли е?
В Лондон вече нямало да пускат в метрото съобщения, които започват с обръщението ,, Дами и господа…“, щото можело да обидят някой, дето не е ни мъж, ни жена. Добре, как да се обръщат тогава?
Има немалка група хора, които твърдо вярват, че земята е плоска. Сега и глобусите ли ще забранят, да не нараняваме чувствата им? Ми щото си е обидно за тях, как така има глобуси, а дискове няма?
Всяка идея, доведена до крайност, става абсурдна. Просто демонстрирам. В Канада записали първото бебе без пол при раждане, щото родителят бил травестит и искал бебето да няма пол, само щяло да реши по-късно какво е. Този родител бил и учител в местното училище. Как ви се струва? Какво мислите, че преподава на тези деца?
Веднъж една състудентка ми каза, че не трябва да ѝ отварям вратата, било сексизъм, феодален обичай, който унижавал жените, щото излизало, че били слаби и не могат сами да си отворят. Пуснах вратата и тя я прасна по носа. Ми така де, женският нос да не е по-кекав от мъжкия? Равноправие да има.
Сега ще забранят световната любовна лирика, там е пълно с комплименти. Родните равноправници как не са се сетили да скочат на Яворов и Дебелянов, ярки сексисти, само обиждат жените. А Христо Фотев трябва да го горят публично, той пък повтаря до несвяст колко е хубава жената.

Емил Кошлуков

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Не ми отделяй много време…

*** Не ми отделяй много време, въпроси не задавай ти. С очи и ласкави, и верни не срещай моите черти. По пролетните локви тръпни следите ми недей следи. Не ще се...

Луиза Мей ОЛКЪТ: Любовта е велик разкрасител

Луиза Мей Олкът е най-известна със считания за литературен шедьовър роман „Малки жени“, преведена и на български. Други популярни нейни произведения са „Малки мъже“,...

Кои са най-богатите скъперници на всички времена

Много богаташи водят разточителен начин на живот. Има обаче и такива, които не обичат да дават пари за глезотии, въпреки огромното си състояние. Да...

Когато нещо си отиде, друго заема мястото му. Любовта предпочита да влиза с взлом.

Счупеното не се лепи, а единствено водата е в състояние да запуши празните пространства – дори най-недостъпните. Природата не търпи състоянието на вакуум, затова...

Ти си обектът на моето желание, ти си причината номер едно за моето съществуване на земята…

Има различни начини да засвидетелстваме своята обич. Вече не пишем писма, затова е хубаво да си припомним колко важно средство са те, за да...