Бутилка седмично от гроздовия елексир е даже препоръчителна за консумация
Редовното пиене на малки количества червено вино три пъти седмично може да снижи риска от диабет с една трета, установиха датски учени, цитирани от в. „Дейли мейл“.
Изследването било осъществено от екипа на проф. Толструп от университета в Южна Дания и обхванало над 70 хиляди души. От него проличало, че хората, които пият умерени количества червено вино или бира три, четири пъти седмично снижават риска си от диабет тип 2 с 27 процента.
При жените с бутилка и половина червено вино седмично се намалява риска от споменатото заболяване с 58 процента. Съдържащите се в една бутилка от гроздовия елексир полифеноли помагат за контролирането на нивото на кръвната захар.
Джинът и водката обаче действали точно в обратната посока. Проф. Толструп съветва да пием червено вино в малки и редовни количества. Ако същото количество примерно го изпием наведнъж през седмицата, това ще се отрази зле на нашето здраве, защото ще натрупаме килограми, а с тях се увеличава и рискът от диабет тип 2.
Хората, участвали в проучването, били изследвани в продължение на пет години.
Заглавна снимка: KillBoreTime
ARTday.bg
Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/