Евтини цени на вилите в Гърция

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

След седем бурни години от прага на фалита нашата съседка е на път да загърби кризата и да се устреми напред

Непрестанният ръст на туризма в Гърция дава тласък и на пазара на недвижимости, където все по-търсени са евтините вили, пише германският в. „Ханделсблат“ в публикация, цитирана от гръцкото издание Нюз.ин.

Позовавайки се на местни брокери, икономическият вестник смята, че освен предпочитана дестинация за туристите, Гърция е търсена и заради предлаганите вили на пазара за недвижими имоти.

Някои от събеседниците на дюселдорфския кореспондент на вестника са оптимисти, и твърдят, че след седем бурни години от прага на фалита Гърция е на път да загърби кризата и да се устреми напред.

„Ханделсблат“ припомня, че за трета поред година Гърция бележи рекорди в туризма, изтъквайки, че това се дължи на негативните събития и процеси в съседна Турция и в страните от Северна Африка.

Резултат с изображение за greece villas

От ръста на гръцкия туризъм се възползват не само местните хотелиери и ресторантьори, но и пазарът на недвижими имоти, казва пред изданието брокерът Йоргос Перас.

Самият факт, че Атина съумя да пусне наскоро за първи път от три години насам нови облигации на капиталовия пазар, е още един знак, че страната върви към растеж, смята той и допълва, че „доверието към Гърция се завръща“.

Според вестника търсенето на вилни имоти в Гърция през първата половина на годината е скочило с 60 на сто спрямо същия период на миналата година.

Смята се, че този ръст е резултат от споразумението, подписано през юни от правителството на премиера Алексис Ципрас с международните кредитори на страната, в резултат на което Гърция получи още една финансова инжекция.

Резултат с изображение за greece villas

От изнесените данни се вижда, че цените на вилите в Гърция са сред най-ниските в региона и че средната цена на квадратен метър вилна площ възлиза на 2 700 евро, докато в Италия тя е 5 800 евро, в Испания – 4 400 евро, а в Турция – 3 000 евро. „По-евтини от Гърция са единствено цените в Португалия – 2 500 евро, и в Кипър – 1 500 евро на квадратен метър, пише още в.“Ханделсблат“.

Заглавна снимка: The Telegraph

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...