Камелия Тодорова – класа и финес на джаз феста в Банско

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Хилда Казасян пя в дует с Живко Петров и свири на конги на площада под звездите

Слънчевото затъмнение вчера по никакъв случай не повлия на настроението на публиката на площада в Банско. За трета поредна вечер тя посрещна страхотни изпълнители от Международния джаз фест в курортния град. Шефът на феста д-р Емил Илиев не може да свали усмивката от лицето си при вида на любимите си музиканти, които е поканил на 20-то юбилейно издание.

Вчера на сцената бе младата, красива и великолепна Весела Морова с Любо Денев и неговите музиканти. А след нея излезе Хилда Казасян, която е свързана с Банско по много причини. Изненадващо за меломаните, тя пя с пианиста Живко Петров, като обясни, че техният дует вече е издаден и на диск. Не можа да се въздържи да обясни как режисьорът на клипа ги е качил на платформа на влак със скорост 80 км в час и те направо са обезумели от ужас. На сцената тя демонстрира не само гласовите си възможности, а и посвири на конги, припомняйки на публиката, че специалността й всъщност е ударни инструменти.

Не пропусна да припомни и концерта на 8 декември миналата година в зала 1 на НДК в памет на баща си Вили Казасян като изпя една от най-нежните му песни.

Впечатляваща Камелия Тодорова и рецепта за спагети белязаха предишната вечер на Банско джаз фест. Словенецът Урош Перич и „Мамбо Старс бенд” (Сърбия) откриха втората фестивална вечер. Певецът, наричан белият Рей Чарлз изпълни познатите песни от репертоара на великия джазмен, като за атмосферата на сцената допринесе и чаровната Лана Янянин, с която свириха на четири ръце.

Джаз примата Камелия Тодорова предложи на публиката свои познати песни, с напълно нови аранжименти на маестро Живко Петров, който акомпанираше на певицата заедно с басиста Веселин Веселинов-Еко и Димитър Семов на барабаните, по-известни като и JP3.


Михаил Йосифов

Камелия отново показа изключително висока класа и очарова площада под звездите. Тоалет, прическа и интелект отличават джазпримата и това е безспорен факт.

Най-много обаче публиката се забавлява с италианците от „Спагети суинг бенд”, които предложиха на публиката освен качествена музика, но и порция спагети приготвена на сцената от шеф Маурицио Сичилиано. Най-щастливи бяха децата, които се побъркаха да ядат спагети направо от майстора.


„Сантиментал суингърс“

Първата вечер имаха честта да открият невероятните дами от „Сентиментал суингърс“, за съжаление в намален състав, без Рони. Вера и Деси пяха заедно и поотделно. Вера Шандел, както винаги, успя да ни поднесе елегантно Big spender, а Деси ни раздвижи с великолепно авторско парче, съвмвестно с Мишо Йосифов.

В първия ден на фестивала на сцената се качиха и триото на Влатко Стефановски от Македония, както и Аксел Цвингенбергер, със своето буги-вуги пиано.

Международният джаз фестивал в Банско е най-големият летен музикален форум в България. Огромната популярност е причина да се превърне в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите.

Концертите са безплатни за публиката, а организацията се осъществява с помощта на спонсори. Основен спонсор е община Банско, с подкрепата на Виваком, а генерален спонсор FiBank.

Текст и снимки: Люсиена Крумова

Заглавна снимка: Youtube

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Ралф Уолдо Емерсън: Завистта е невежество, подражанието е самоубийство

Емерсън е основоположник на движението трансцедентализъм, чиято идея е, че светът е нещо много повече от това, което човек вижда и възприема. Един от...

Коя е Елиза от музикалното произведение на Бетовен?

Лудвиг ван Бетовен е немски класически композитор, представител на Виенската школа, важна фигура в преходния период между класицизма и романтизма. Смятан за един от...

Лазаровден – един от най-хубавите народни обичаи

Лазаровден е един от най-хубавите народни обичаи. На този ден църквата чества възкръсването на Лазар. Според Библията действията на Исус около гроба на мъртвия...

Хоризонтът в стихотворение на Станка Пенчева

ХОРИЗОНТ От Станка Пенчева Отиват си от нас децата ни, отиват към пясъка на своите миражи, към лабиринтите на свойте минотаври, към своите помийни ями, триумфални арки, тресавища, каменоломни, звездопади... Отиват си от нас....

Книга за Красимира Колдамова излиза в Световния ден на балета

Книга за примата на българския балет и изтъкнат балетен педагог Красимира Колдамова излиза в Международния ден на балета 29 април. „Балерината Колдамова“ с автор...