Камелия Тодорова – класа и финес на джаз феста в Банско

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Хилда Казасян пя в дует с Живко Петров и свири на конги на площада под звездите

Слънчевото затъмнение вчера по никакъв случай не повлия на настроението на публиката на площада в Банско. За трета поредна вечер тя посрещна страхотни изпълнители от Международния джаз фест в курортния град. Шефът на феста д-р Емил Илиев не може да свали усмивката от лицето си при вида на любимите си музиканти, които е поканил на 20-то юбилейно издание.

Вчера на сцената бе младата, красива и великолепна Весела Морова с Любо Денев и неговите музиканти. А след нея излезе Хилда Казасян, която е свързана с Банско по много причини. Изненадващо за меломаните, тя пя с пианиста Живко Петров, като обясни, че техният дует вече е издаден и на диск. Не можа да се въздържи да обясни как режисьорът на клипа ги е качил на платформа на влак със скорост 80 км в час и те направо са обезумели от ужас. На сцената тя демонстрира не само гласовите си възможности, а и посвири на конги, припомняйки на публиката, че специалността й всъщност е ударни инструменти.

Не пропусна да припомни и концерта на 8 декември миналата година в зала 1 на НДК в памет на баща си Вили Казасян като изпя една от най-нежните му песни.

Впечатляваща Камелия Тодорова и рецепта за спагети белязаха предишната вечер на Банско джаз фест. Словенецът Урош Перич и „Мамбо Старс бенд” (Сърбия) откриха втората фестивална вечер. Певецът, наричан белият Рей Чарлз изпълни познатите песни от репертоара на великия джазмен, като за атмосферата на сцената допринесе и чаровната Лана Янянин, с която свириха на четири ръце.

Джаз примата Камелия Тодорова предложи на публиката свои познати песни, с напълно нови аранжименти на маестро Живко Петров, който акомпанираше на певицата заедно с басиста Веселин Веселинов-Еко и Димитър Семов на барабаните, по-известни като и JP3.


Михаил Йосифов

Камелия отново показа изключително висока класа и очарова площада под звездите. Тоалет, прическа и интелект отличават джазпримата и това е безспорен факт.

Най-много обаче публиката се забавлява с италианците от „Спагети суинг бенд”, които предложиха на публиката освен качествена музика, но и порция спагети приготвена на сцената от шеф Маурицио Сичилиано. Най-щастливи бяха децата, които се побъркаха да ядат спагети направо от майстора.


„Сантиментал суингърс“

Първата вечер имаха честта да открият невероятните дами от „Сентиментал суингърс“, за съжаление в намален състав, без Рони. Вера и Деси пяха заедно и поотделно. Вера Шандел, както винаги, успя да ни поднесе елегантно Big spender, а Деси ни раздвижи с великолепно авторско парче, съвмвестно с Мишо Йосифов.

В първия ден на фестивала на сцената се качиха и триото на Влатко Стефановски от Македония, както и Аксел Цвингенбергер, със своето буги-вуги пиано.

Международният джаз фестивал в Банско е най-големият летен музикален форум в България. Огромната популярност е причина да се превърне в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите.

Концертите са безплатни за публиката, а организацията се осъществява с помощта на спонсори. Основен спонсор е община Банско, с подкрепата на Виваком, а генерален спонсор FiBank.

Текст и снимки: Люсиена Крумова

Заглавна снимка: Youtube

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Любомир Левчев: Колко е страшно да бъдеш влюбен…

БЕЗ СЪЛЗИ От Любомир Левчев Колко е лесно да бъдеш влюбен на двадесет години. И колко е лесно да бъдеш разлюбен… Прегръщах ветрища. Целувах дъждове. Търкалях се в ливадите от влажна нежност. А...

От 11-и до 17-и декември БНТ 2 излъчва филми с Невена Коканова

На 12 декември се навършват 85 години от рождението на първата дама на българското кино. „Кино икона“, „филмова легенда“, „първата дама на българското кино“ –...

Един талантлив мъж със сърце на дете – Богдан Томов празнува рожден ден (видео)

Богдан Томов представител на златното поколение на българската естрада. Роден е в София на 6 декември 1956 г. Завършва Естрадния отдел на Музикалната академия...

Павел МАТЕВ: Тъгата не значи примирение, още по-малко отчаяние

Павел Христов Матев е български поет и общественик, роден на днешния 6 декември през 1924 г. в сeло Оризово, Чирпанско. Завършва гимназия в Чирпан...

Маргарита Петкова обяви премиера на най-новата си книга „Още бели нощи“

Премиерата на най-новата книга на Маргарита Петкова с любовни верлибри „Още бели нощи“ (Издателска къща "Персей") ще се състои на 14.12. (четвъртък) от 18.30...
%d bloggers like this: