Камелия Тодорова – класа и финес на джаз феста в Банско

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Хилда Казасян пя в дует с Живко Петров и свири на конги на площада под звездите

Слънчевото затъмнение вчера по никакъв случай не повлия на настроението на публиката на площада в Банско. За трета поредна вечер тя посрещна страхотни изпълнители от Международния джаз фест в курортния град. Шефът на феста д-р Емил Илиев не може да свали усмивката от лицето си при вида на любимите си музиканти, които е поканил на 20-то юбилейно издание.

Вчера на сцената бе младата, красива и великолепна Весела Морова с Любо Денев и неговите музиканти. А след нея излезе Хилда Казасян, която е свързана с Банско по много причини. Изненадващо за меломаните, тя пя с пианиста Живко Петров, като обясни, че техният дует вече е издаден и на диск. Не можа да се въздържи да обясни как режисьорът на клипа ги е качил на платформа на влак със скорост 80 км в час и те направо са обезумели от ужас. На сцената тя демонстрира не само гласовите си възможности, а и посвири на конги, припомняйки на публиката, че специалността й всъщност е ударни инструменти.

Не пропусна да припомни и концерта на 8 декември миналата година в зала 1 на НДК в памет на баща си Вили Казасян като изпя една от най-нежните му песни.

Впечатляваща Камелия Тодорова и рецепта за спагети белязаха предишната вечер на Банско джаз фест. Словенецът Урош Перич и „Мамбо Старс бенд” (Сърбия) откриха втората фестивална вечер. Певецът, наричан белият Рей Чарлз изпълни познатите песни от репертоара на великия джазмен, като за атмосферата на сцената допринесе и чаровната Лана Янянин, с която свириха на четири ръце.

Джаз примата Камелия Тодорова предложи на публиката свои познати песни, с напълно нови аранжименти на маестро Живко Петров, който акомпанираше на певицата заедно с басиста Веселин Веселинов-Еко и Димитър Семов на барабаните, по-известни като и JP3.


Михаил Йосифов

Камелия отново показа изключително висока класа и очарова площада под звездите. Тоалет, прическа и интелект отличават джазпримата и това е безспорен факт.

Най-много обаче публиката се забавлява с италианците от „Спагети суинг бенд”, които предложиха на публиката освен качествена музика, но и порция спагети приготвена на сцената от шеф Маурицио Сичилиано. Най-щастливи бяха децата, които се побъркаха да ядат спагети направо от майстора.


„Сантиментал суингърс“

Първата вечер имаха честта да открият невероятните дами от „Сентиментал суингърс“, за съжаление в намален състав, без Рони. Вера и Деси пяха заедно и поотделно. Вера Шандел, както винаги, успя да ни поднесе елегантно Big spender, а Деси ни раздвижи с великолепно авторско парче, съвмвестно с Мишо Йосифов.

В първия ден на фестивала на сцената се качиха и триото на Влатко Стефановски от Македония, както и Аксел Цвингенбергер, със своето буги-вуги пиано.

Международният джаз фестивал в Банско е най-големият летен музикален форум в България. Огромната популярност е причина да се превърне в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите.

Концертите са безплатни за публиката, а организацията се осъществява с помощта на спонсори. Основен спонсор е община Банско, с подкрепата на Виваком, а генерален спонсор FiBank.

Текст и снимки: Люсиена Крумова

Заглавна снимка: Youtube

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Жената, която може би никога няма да бъда

Така и не се научих да бъда от онези жени с невероятно изправените рамене. Които обожават високите си обувки и брадичката им е толкова...

Филми, снимани в София, ще покажат облика на града през 60-те и 70-те години

Винаги има какво да разкажем за кино "Влайкова" и читалището, което се помещава там. Ржисьорът Олег Ковачев, председател на настоятелството на Народно читалище "Антон...

Родопското село Орцево посреща деня при температура на въздуха от 9 градуса

„Живеем там, където над нас звезди са само и небето”, казва Исмаил Али в стихотворението си "Орцево". Дивното село Орцево е с най-висока надморска височина...

Идеите и възгледите на Адам Смит

Адам Смит, най-видната фигура в развитието на икономическата теория, е роден в 1723 г. в град Кърккалди, Шотландия. Като младеж следва в Оксфордския университет,...

„Когато имаш работа с бесни вълци, не можеш да бъдеш овца.“ Още от Мики Спилейн

Истинското му име е Франк Морисън Спилейн. Най-известен е с поредицата си криминални герои с главен герой детектив Майк Хамър. На български са преведени...