Най-важно е да се вслушваш в собствения си глас ~ Емили ДЕШАНЕЛ

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Актрисата, нашумяла в главната роля от тв сериала „Кости”, днес навършва 43 години

От няколко години „Кости” е сред най-гледаните американски тв поредици в българския ефир. Малко страшничък заради криминалния си сюжет, но любопитен и забавен, сериалът превърна актрисата Емили Дешанел в звезда от малкия екран. Героинята й – д-р Темперънс „Кости” Бренън, е професионален съдебен антрополог от института „Джеферсън”, чиято работа е да разкрива необясними или неизяснени събития чрез изследване на останките от жертви на престъпления.

Днес Емили Дешанел е щастливо омъжена жена и майка на две момченца. Дълги години обаче нито бракът, нито отглеждането на деца са приоритет за актрисата. „Служа на Холивуд“, вероятно е нейният девиз. Но съдбата си знае работата и почти я принуждава да се научи да съвместява ролите си в живота и пред камерата.


Емили Дешанел нашумява с превъплъщението си в д-р Бренън в тв сериала „Кости“

Може би родената на 11 октомври 1976 г. Емили е усвоила добре примера на собствените си родители. Бащата й – операторът Калеб Дешанел, работи с най-добрите холивудски режисьори и пет пъти е номиниран за „Оскар”. А майка й – актрисата Мери Джо Уайър, по-скоро жертва кариерата си в името на двете си дъщери. Най-известната й роля е в сериала „Туийн Пийкс”, затова пък и Зоуи, и Емили Дешанел вече са достатъчно популярни в света на киното.

„Мама избра брака и децата, но възпита мен и сестра ми в съвсем различен дух – разказва пред журналисти Емили. – И двете със Зоуи сме съвременни жени и прекрасно разбираме, че мъжът не е залог за женското щастие. Не ми харесва, когато странични хора ми натрапват представата си за живот, подчертавайки важността на брака. Да, можеш да се омъжиш и да родиш деца, но това трябва да бъде заради твоя личен избор, а не по задължение.”

През 2005 г. тя изтегля печелившия билет с ролята си на съдебния антрополог д-р Темперънс Бенън в тв сериала „Кости”. Снимките я спасяват от депресията, сполетяла я след болезнена раздяла с тогавашния й любим. Силна, независима, умна и изобщо нямаща нужда от съпруг до себе си героиня – за това Емили мечтае цял живот. Но не подозира как сценарият и реалността ще започнат да се смесват.

Тв зрителите тайно се надяват героинята на Дешанел да завърти любовен роман с екранния си партньор Дейвид Бореанас (в ролята на агента от ФБР Сийли Буут). Двамата със сигурност биха били супердвойка и в реалността, но там ги свързва само и единствено добро приятелство.

В годините от първите сезони на „Кости” актрисата продължава да е скептично настроена към брака: „Много се радвам, че близките ми не настояват да се омъжа. Мисля, че жените са склонни да губят себе си, когато започват връзка с някой мъж. Отдаваш се, отстъпваш, а после изведнъж се оказва, че си отдала на друг човек неща, без които не можеш да живееш, а вътре в себе си усещаш празнота.”


Актрисата Емили Дешанел и съпругът й Дейвид Хорнсби

Всичко се променя през 2010-а, когато Емили започва да излиза с актьора сценарист Дейвид Хорнсби. Тихият, усмихнат блондин е далеч от представата за класически холивудски мачо. Двамата сключват брак на 25 септември същата година в предградие на Ел Ей в компанията единствено на най-близките си роднини и приятели. Толкова изкусно покриват сватбата, че жълтата преса успява да се сдобие с една-единствена снимка. Скоро след това сценаристите на „Кости” трябва да прекроят сюжета, защото 34-годишната тогава актриса забременява с първото си дете.

Това обаче не е всичко. Още от ученическите си години Емили е веган (най-строгата форма на вегетарианството) и въпреки че й предстои да става майка, заявява публично отказа си да се храни по друг начин. Дори в името на бъдещото си дете! Скандалът, разбира се, е огромен.

От друга страна, сериалът продължава да е сред най-обичаните от тв зрителите. В прекроения вече сценарий д-р Бренън, освен че признава чувствата си към агент Буут, в края на шестия сезон му съобщава, че е бременна. В началото на седмия сезон д-р Бренън ражда момиченце, а актрисата Емили Дешанел – момченце.

Резултат с изображение за emily deschanel
Д-р Бренън (Емили Дешанел) и агент Буут (Дейвид Бореанас) в кадър от тв сериала „Кости“

Малко след раждането тя се връща на снимачната площадка, а малкият Хенри неизменно е до мама. Просто докато тя е пред камерата, за него се грижи детегледачка. „Не можех да оставя детето си вкъщи, имах необходимост да е пред очите ми всеки миг – споделя Емили. – Не мога да си представя как хората, работещи в офис, се справят с този проблем. Едва сега осъзнах какъв късмет съм извадила с моята професия.”

Появата на сина сближава още повече младите съпрузи: „На първата ни среща ми стана ясно, че Дейвид ще бъде прекрасен баща. И сега, когато от нещо съм разстроена – младите майки са склонни към това – съпругът ми винаги успява да ме разсмее и да разведри обстановката. Освен това няма проблем да стане в четири-пет през нощта, да смени памперса на Хенри или да го изведе на разходка. Ние и преди почти не сме имали конфликти, защото възгледите ни за живота са еднакви, но сега просто нямаме за какво да се караме.”

Ако има нещо, за което да съжалява Емили Дешанел, то е единствено за неуспешния си опит да убеди Дейвид да стане веган. Той е вегетарианец и продължава да си хапва яйца.


Сестрите актриси Емили и Зоуи Дешанел

В реалния живот актрисата предпочита удобни, всекидневни дрехи и не употребява никакъв грим. „Като бяхме ученички, мама старателно оглеждаше и мен, и сестра ми, преди да излезем от къщи. Външният ни вид винаги трябваше да е идеален. По-късно често ми повтаряше: „Я се погледни?! Поне червило на устните си сложи!” В знак на протест аз се обличах подчертано небрежно и… ми стана и навик.”

В края на 2014-а Дешанел съобщава, че отново очаква бебе. И на 8 юни 2015 се сдобива с втори син. А сериалът „Кости”? Продължава да снима, разбира се. Сценарият отново бива прекроен и в деветия сезон д-р Бренън също е бременна за втори път. Какъв по-добър пример, че кариерата и семейството могат да се съчетават. И както казва актрисата, „най-важното е да не бързаш да правиш избор и да се вслушваш в собствения си глас.”

АRTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Моя любов

МОЯ ЛЮБОВ Заради очите ти си струва да отмина всяка лоша дума с мълчание, моя любов. Заради косите ти си струва са заспивам сам и да сънувам узряла ръж, моя...

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище се завръща за месец в Панагюрище

От 9 август до 10 септември всички жители и гости на град Панагюрище отново ще могат давидят оригинала на Панагюрското златно съкровище, съобщиха от...

Бърнард Шоу: Опасно е да си искрен, освен ако не си и глупав

Джордж Бърнард Шоу е британски драматург, писател, пътешественик, есеист и театрален критик, носител на Нобелова награда за литература (1925). Ирландец по своя произход, той...

Единственото място, където оптимизмът процъфтява, е лудницата!

Най-удивителното е какви умни мисли изказват хората, когато говорят за глупостта на другите. Че това е така, се убеждаваме от Боб Фенстър и неговата...

Краят на невинността

"Cветът се променяше, невинността си бе отишла, добродетелите също. Върху ръждясващия свят бе плъзнала тревога: какво ли не бе изгубено - и добрите обноски,...